Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP teşkilatı karşı kampanya için bugün Trabzon'da buluşuyor

        Partili Cumhurbaşkanlığı önerisini ‘rejim değişikliği’ olarak gören CHP, olası bir referanduma karşı hazırlıklara başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında hafta içi yapılan merkez yönetim kurulu (MYK) toplantısında, AK Parti’nin MHP’ye sunduğu ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi’ni de içeren Anayasa değişikliği masaya yatırıldı. Toplantıda, bu değişikliğe karşı yürütülecek çalışmalar ve yol haritasının ana hatları çizildi. Teklifin ortaya çıkmasıyla birlikte muhalefeti meydanlara ve evlere taşımaya hazırlanan CHP’nin Anayasa değişikliğine karşı izleyeceği strateji şöyle:

        İL BAŞKANLARIYLA: CHP’nin 81 il başkanı, bugün Trabzon’da Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanacak. Sandık çevresi örgütlenme modeli, üyeliklerle ilgili parti yönetiminde alınan kararlar ve saha çalışmalarının masaya yatırılacağı toplantının ana gündem maddesi, başkanlık sistemine ilişkin Anayasa değişikliği olacak. Toplantıda, il başkanlarının da görüşü alınarak Anayasa değişikliği konusunda yapılacak saha çalışmaları ayrıntılandırılacak.

        24 KASIM’DA ANTALYA’DA: CHP, Anayasa değişikliğinden rahatsız olan sivil toplum kuruluşlarıyla ve toplumun tüm kesimleriyle dirsek temasına geçecek. Bu çerçevede 24 Kasım’da Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Antalya’da ‘Büyük Buluşma’ adı altında sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bir toplantı yapılacak.

        İLK MİTİNG ADANA’DA: Anayasa değişikliğinin, adı ne konulursa konulsun ‘başkanlık sistemi’ni hedeflediğini dile getiren CHP, yurt genelinde “Türkiye’yi böldürtmeyeceğiz” mitinglerine başlayacak. İlk miting, 3 Aralık’ta Adana’da yapılacak. Mitingde Kılıçdaroğlu’nun; özgürlükçü, parlamenter sistemi güçlendirecek Anayasa ve yasa değişiklikleri konusunda partisinin önerilerini dile getireceği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun, Adana mitinginde Taksim manifestosuna benzer Türkiye’nin içinde geçtiği koşullara ışık tutacak ve çözüm önerilerini kapsayacak yeni bir bildiri açıklaması da bekleniyor.

        TEŞKİLAT EV EV DOLAŞACAK: Parti teşkilatları da ev ev dolaşarak, başkanlık sistemine neden karşı çıktıklarını ve parlamenter sisteme ilişkin düşüncelerini broşürler eşliğinde vatandaşa anlatacak. Hukukçuların da aralarında bulunduğu gönüllülerden oluşan ‘mobil ekipler’, yurt geneline yayılarak kahvehanelerde, üniversitelerde, sivil toplum kuruluşlarıyla düzenleyecekleri toplantılarda Anayasa değişikliğinin sakıncalarını aktaracak.

        DÜZGÜN KARADAŞ/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ