Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 19.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 19 Kasım Cumartesi gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KARS'TA SAĞLIK-SEN BAŞKANI VE 2 DOKTOR GÖREVDEN ALINDNI

        Kars'ta Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ve PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda birisi Sağlık-Sen İl Temsilcisi ikisi doktor toplam üç kişi görevden alındı.

        Kars Emniyet Müdürlüğü'nce kararlılıkla yürütülen FETÖ/PYD ve PKK/KCK operasyonları kapsamında 3 kamu personeli görevden alındı. Görevden alınanlar arasında Sağlık Sen İl Başkanı Hasan Yazıcı'nın da bulunması dikkat çekti. Yazıcı, 15 Temmuz sonrasında sık sık Demokrasi Meydanı'nda boy gösteriyordu. Demokrasi Meydanı'nda zaman zaman yerini alan ve buna rağmen eline bayrak almayan Yazıcı'nın görevden alınması ise operasyonların kararlılıkla yürütülmesine bağlanıyor.

        Edinilen bilgilere göre; Kars'ta devam eden Fetullahçı Terör Örgütü ve PKK'ya yönelik operasyonlar kapsamında Sağlık Sen Kars Temsilciliği görevini yapan Hasan Yazıcı ve Kars Harakani Devlet Hastanesinde görev yapan Genel Cerrah Uzmanı Doktor Hasan Altun ve Göz Doktoru Müslim Beyoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın emri ile görevlerinden alındı.

        Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bilgi verildiği öğrenildi. (İHA)

        İSTANBUL'DA 7 BİN ŞÜPHELİ KİŞİLERE SORUŞTURMA

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar'ın koordinesinde yürütülen FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'ne yönelik yapılan soruşturmalar kapsamında 53 kamu davası açıldı. Bu davalardan 43'ü İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10'u ise 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

        "ABİ-ABLA" SORUŞTURMASI

        İstanbul ve Ankara başta olmak üzere yurt genelinde yürütülen "Abi-Abla" olarak tabir edilen örgüt üyeleri ile ilgili soruşturmada 304 şüphelinin bulunduğu bunların 201'i tutuklandı.

        DARBE GİRİŞİMİ İLE İLGİLİ İŞLEM YAPILAN OLAYLAR

        15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak İstanbul'da yaşanan olaylarla ilgili olarak yürütülen soruşturmalarda hakkında işlem yapılan ve tutuklanan şüpheli sayısı ise şöyle:

        -15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Selimiye Kışlası, Telekom, Çengelköy, FSM Köprüsü, Kartal Köprüsü, Sabiha Gökçen Havalimanı ve diğer yerlerde meydana gelen olaylarla ilgili olarak 1103 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 706 kişi tutuklu bulunuyor.

        -Baştabya Kışlası, Atatürk Havalimanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Belediye Lojistik Destek Üssü, AKOM, Bayrampaşa Çevik Kuvvet, İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Hasdal Kışlası, CNN binası, Esenler Birlik Köprüsü, Mahmutbey Gişelerde meydana gelen olaylarla ilgili olarak 1200 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 260 kişi tutuklandı.

        -TRT Harbiye Binasının işgal edilmesi olayıyla ilgili olarak 26 şüpheli hakkında yürütülen soruşturmada 24 kişi tutuklu buluyor. TRT Ulus, Digitürk ve Vodafone binasının işgal edilmesi olayları ile ilgili olarak 105 şüpheli hakkında yürütülen soruşturmada 56 kişi tutuklu bulunuyor. İMKB binasının işgal edilmesine ilişkin olarak yürütülen soruşturmada, 13 şüpheliden 11'i tutuklu bulunuyor.

        -Ak Parti İl Binası'nın işgal edilmesi olay ile ilgili olarak 74 şüpheliden 11'i tutuklandı. Taksim bölgesinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak 86 şüpheliden 12'si tutuklu.Seyrantepe bölgesinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak 17 şüpheliden 13'ü tutuklu.

        -Okmeydanı'nda meydana gelen olaylarla ilgili olarak 9 şüpheliden 4'ü tutuklu

        -Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen olaylarla ilgili olarak 6 şüpheliden 5'i tutuklu

        -Haliç Köprüsü'nde meydana gelen olaylarda 24 şüpheliden 1'i tutuklu.

        SORUŞTURMALAR DEVAM EDİYOR

        Bu soruşturmalar dışında örgüt ile iltisaklı olduğu yönünde şüpheler bulunan akademisyen, emniyet mensubu, gazeteci gibi değişik meslek grubu mensupları ile ilgili olarak soruşturmalar devam ediyor.(HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        ADAPAZARI'NDA 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        SAKARYA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Sakarya, İstanbul ve Tekirdağ illerinde yapılan operasyonda 'ByLock' haberleşme programını kullandıkları tespit edilen 10 kişi gözaltına alındı.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PYD soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bugün Sakarya merkezli İstanbul ve Tekirdağ illerinde operasyon düzenledi. Polis, aralarında maliye uzman yardımcılığından açığa alınan B.H., Milli Eğitim müfettişleri; A.E.T. ile M.E.T. ile memurluktan ihraç edilen 8 kişiyi gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü'ne getirdi. 10 kişinin 'ByLock' kullanıcısı oldukları ve bir süre önce meslekten ihraç edildikleri belirtildi. (DHA)

        KARS'TA 4 ESNAF GÖZALTINA ALINDI

        Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 4 esnaf gözaltına alındı.

        Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, FETÖ/PDYye finansman desteği sağladıkları belirlenen kişilerin yakalanması amacıyla il merkezi ile Kağızman ilçesinde, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, il merkezinde faaliyet gösteren ve hakkında yakalama kararı bulunan 3 esnaf ile Kağızmanda esnaflık yapan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLockı kullandığı belirlenen M.Ş. yakalandı.

        Ev ve işyerleri de aranan zanlılar, sorgulanmak üzere Kars Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (AA)

        BAYBURT'TA FETÖ'NÜN "İL İMAMI" TUTUKLANDI

        Bayburt'ta Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgütün sözde "il imamı" olduğu iddiasıyla yakalanan zanlı tutuklandı.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şubat ayında örgütün sözde Bayburt "il imamı" olduğu öne sürülen Ayhan Inın yerine "Celalettin" kod adlı Cengiz Dnin görevlendirildiğini tespit etti.

        Cengiz Dnin, örgütün 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından Boludaki yayla evinde saklandığını belirleyen Bayburt KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Boludaki ekiplerle ortaklaşa düzenledikleri operasyonla zanlıyı yakaladı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından Bayburt Adliyesine sevk edilen Cengiz D, çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi. (AA)

        KAYMAKAM MURAT IRGATOĞLU GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, Eskipazar Kaymakamı Murat Irgatoğlu görevden uzaklaştırıldı.

        Edinilen bilgilere göre Kaymakam Irgatoğlu, İçişler Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca açığa alındı. Irgatoğluğu, geçtiğimiz Haziran ayından Kaymakam Hülya Yavuz'un görevden alınmasının ardından bu göreve atanmıştı. (İHA)

        GAZİANTEP'TE 12 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

        Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 12 avukat gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Gözaltına alınan 12 avukat, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

        Şüphelilerin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları öne sürüldü.

        Kent merkezinde de dün bir öğretmen ve 9 avukat gözaltına alınmıştı. (AA)

        MALİYE BAKANLIĞI'NDA GÖREVLİ 36 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında karar çıkarılan Maliye Bakanlığı personeli 60 kişiden 36sı gözaltına alındı.

        AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 60 zanlının yakalanması için operasyon başlattı.

        Operasyon kapsamında 36 kişi gözaltına alınırken, diğer zanlıların yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

        Örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan zanlıların, Maliye Bakanlığı personeli oldukları öğrenildi.

        (AA)

        ERZİNCAN'DA ARALARINDA ÖĞRETMENLERİN OLDUĞU 14 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        ERZİNCAN merkezli 7 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında, FETÖ/PDY ile irtibatlı okul ve yurtlarda görev yapmış öğretmen ve yöneticilerden oluşan 14 kişi gözaltına alındı.

        Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında, başta Erzincan merkezi olmak üzere İzmir, Ankara, Yalova, Nevşehir, Aksaray ve Van illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Erzincan'da faaliyet gösteren FETÖ/PDY ile irtibatlı okul ve yurtlarda görev yapan öğretmen ile yöneticilerden oluşan 14 kişi yakalandı. Gözaltına alınan 14 kişinin sorguları Emniyet Müdürlüğünde yapılacak. (DHA)

        MALATYA'DA KAPATILAN OKUL VE DERSHANELERİN YÖNETİCİSİ OLAN 19 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile irtibatlı oldukları gerekçisiyle kapatılan Malatya'daki okul ve dershanelerde müdür ve idareci olarak görev yapanlara yönelik olarak Malatya merkezli 17 ilde gerçekleştirilen operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 20 şüpheli savcılık sorgularından sonra tutuklanmaları talebiyle Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Mahkeme 19 şüpheli hakkında tutuklama kararı verirken, 1 şüpheliyi ise adli kontrol kararı ile serbest bıraktı. Tutuklanan şüphelilerin bazılarının ''Bylock'' kullandığının da tespit edildiği belirtildi. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        KAYSERİ'DE 13 "FETÖ EV ABLASI" YAKALANDI

        Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında yapılan operasyonda 'ev ablaları' oldukları tespit edilen 13 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Terör örgütüne üye olmak' ve ablalık yaptığı tespit edilen öğretmenlere yönelik operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında 672 sayılı KHK ile görevden ihraç edilen S.S.Y., B.Y., A.D., H.K., N.B., L.K., G.Ö., E.Ö., H.N., Z.B., R.A. ve H.G. Kayseri'de, H.B. ise Ankara'da yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Kayseri'deki kadınlar arasında himmet, toplantı, gazete aboneliği organize ettikleri belirlendi.

        Gözaltına alınanların Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. (İHA)

        KIRIKKALE'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        KIRIKKALE'de Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltındaki 21 kişiden 1'i tutuklandı. 20'si ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Kırıkkale, Ankara ve Kütahya'da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda FETÖ örgütü üyesi oldukları ve himmet parası topladıkları iddiasıyla 21 kişi gözaltına alındı. MKE Kurumu'nda çalışan ve emekli olan 21 zanlıdan biri olan H.H.D., çıkarıldığı mahkemede tutuklanıp cezaevine gönderildi. 20 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        BURDUR'DA BYLOCK KULLANAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Burdur'da kendisini istihbarat elemanı olarak tanıtan muhtar ile Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen 2 kişi tutuklandı.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında, kendisini istihbarat elemanı olarak tanıtan mahalle muhtarı A.E. ile örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen 20 dershane çalışanının yakalanması için operasyon başlatıldı.

        Operasyonda muhtar A.E. ile kentte ikamet ettikleri belirlenen 10 şüpheliden 3ü gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.E. ve 2 zanlı cezaevine gönderildi, diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Kentte ikamet edenler ile Adıyaman, İzmir, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Manisada oldukları saptanan diğer zanlıların yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        MALATYA MERKEZLİ 17 İLDEKİ OPERASYONLARDA 19 KİŞİ TUTUKLANDI

        Malatya merkezli 17 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan aralarında özel öğrenci yurtları ile bazı okul yöneticilerinin de bulunduğu 20 şüpheliden 19'u tutuklandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı çalışmalar doğrultusunda 8 Kasım'da 17 ilde gözaltına alınan 20 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen zanlılar, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

        Şüphelilerden 19'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlılardan biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        FETÖ'DEN TUTUKLU 83 YAŞINDAKİ İŞ ADAMI SERBEST BIRAKILDI

        Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanarak cezaevine konulan 83 yaşındaki M.U., sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

        Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantısı olduğu iddiasıyla 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında tutuklanan 83 yaşındaki işadamı M. U., yaklaşık 4 aylık tutuklu kaldığı cezaevinden tahliye edildi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.U, 24 işadamı ile birlikte yargılanmış ve hakkında tutuklama kararı verilmişti.

        Öte yandan, İş adamı M.U'nun ilçede yaşayan en eski FETÖ üyesi olduğu ileri sürüldü. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ