Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Erzurum'da validen mezarlık açıklaması

        Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Asri Mezarlıkta yaptırdığı hizmet binasının açılış töreninde konuşan Vali Seyfettin Azizoğlu, "Arkadaşlar, burası o kadar güzel, nezih bir mekan olmuş ki insanın neredeyse ölesi geliyor. Ama ben şimdi paltomu çıkaramadım. Hava soğuk, ölmeye de niyetim yok şimdilik" dedi.

        Asri Mezarlık girişinde yapılan yeni hizmet binası ile Kur'an kürsüsünün açılış törenine Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Müftü Vekili Celal Büyük ve çok sayıda davetli katıldı. Tören açık havada yapıldığı için davetlilerin üşümemesi için dört bir tarafa tüp gazlı ısıtıcılar konuldu. Davetlilere ayran ve lahmacun ikram edildi. Doğumdan ölüme kadar vatandaşın yanında olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Mehmet Sekmen, şunları söyledi:

        "Bizler sadece dirileri değil ölülerimizi de yad etmek üzere çalışıyoruz. Yontma taştan yapılan Kuran kürsüsünde, tıpkı Topkayı Sarayı'nda olduğu gibi din görevlileri 24 saat aralıksız canlı olarak Kur'an okuyacak. Doğarken yavrularımız için nasıl fidan dikiyorsak, sonsuzluğa uğurladıklarımızı da yine fidan dikerek yaşatıyoruz."

        'İNSANIN NEREDEYSE ÖLESİ GELİYOR'

        Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'den sonra kürsüye çıkan Vali Seyfettin Azizoğlu, belediyenin çok güzel işler yaptığını belirtti. Vali Azizoğlu şöyle konuştu:

        "İnsanın doğumundan ölümüne kadar belediye hizmetleri her zaman lazım. Açılıştan önce kendi aramızda konuşurken, 'Burası o kadar güzel, nezih bir mekan olmuş ki insanın neredeyse ölesi geliyor' dediler. Ama ben şimdi paltomu çıkaramadım. Hava soğuk, ölmeye de niyetim yok şimdilik."

        24 SAAT CANLI KUR'AN OKUNACAK

        Yapılan konuşmaların ardından içerisinde 4 gasilhane, 12 morg, 60 kişilik toplantı ve bekleme salonu, mescit, erkek imam odası, kadın hocaların odası, arşiv ve diğer birimlerim yer aldığı yeni hizmet binası ile 24 saat canlı Kuran okunacak olan Kuran Kürsüsünün açılış kurdelesi kesildi. Protokol ve davetliler daha sonra hizmet binasındaki tesisleri gezdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ