Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Yıldırım: Cinsel istismar değil, siyasi istismar

        Başbakan Binali Yıldırım İstanbul'da Okan Üniversitesi Hastanesi'nin açılışında konuştu. Gündemin öne çıkan maddeleri başkanlık sistemi ve cinsel istismar düzenlemesi ile ilgili dikkat çeken mesajlar veren Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

        "SİYASİ İSTİSMAR"

        Ülkemizin kanayan bir yarasını görmezden gelmek bize yakışmaz. Bize yakışan, böyle bir sorun varsa bunu çözmektir. Şimdi bunun üzerine atlayıp buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. Bu alışkanlık artık para etmiyor, piyasası yok. Üç bin mağdur insan seçim kampanyalarında her gün önümüze çıktı. Bugün bunun istismarını yapan ana muhalefet partisinin milletvekillerine de aynı şeyleri söylediler. Şimdi sorun İzmir milletvekiline, sorun diğer milletvekillerine, onlar anlatsınlar ama korkar anlatamazlar. Cinsel istismar değil bunların yaptığı siyasi istismar. Kusura bakmasınlar.

        "KORKACAK NE VAR!"

        Bir ülkede eğer istikrar varsa, siyasi istikrar ve güven varsa her şey olur. Türkiye 14 yıl bu bir Türkiye bu 3 Türkiye olduysa bunun arkasında bu iki sihirli kelime saklı. Diyoruz ki gelin şu anayasa değişikliğini yapalım, güven ve istikrarı kalıcı hale getirelim. 'Başkanlık sistemi' tutturdular. Hadi vazgeçtik Cumhurbaşkanlığı. Madem sizi rahatsız ediyor Cumhurbaşkanlığı. Cumhurbaşkanlığı'nın korkacak ne tarafı var. 'Ülke bölünürmüş' Ülkede belediye başkanları seçiliyor aynı şey. Belediye var, meclisi var. Meclis başkanı denetliyor, başkan da şehre verdiği hizmetleri seçim döneminde yapmanın gayretinde oluyor. İyi olursa bir daha seçiyorlar. Aynen başkanlık sistemi bu. Tek farkı mutlaka iktidar var. Koalisyon yok.

        'ÖZELLER'İ UYARDI

        112 marifetiyle gelen hastalardan ayrıca para alınıyormuş bunun alınmaması lazım. Uygulamada şikayetler var kulağıma geliyor. Acil çağrısıyla gelen hastalardan para alınmaması lazım. Bu husus çok önemli. Diğer husus kanser hastalarının ilaçlarından alınan fark ücreti. Bunada dikkat etmemiz lazım. Bir başka şey de, sezaryan oranları dünya standardında yüzde 15. Anne sağlığı her şeyin önünde geliyor. En sağlıklı doğum normal doğumdur. Tıbbi zorunluluksa yapacak bir şey yok ama.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ