Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adana'da çadırları yanan tarım işçilerine yardım kampanyası

        Adana merkez Yüreğir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde çıkan yangında çadırları yanan tarım işçileri için yardım kampanyası başlattı.

        Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, merkez Yüreğir ilçesi Yalnızca Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde çıkan yangında çadırları kullanılamaz hale gelen tarım işçilerini ziyaret etti.

        Tarım işçilerine geçmiş olsun dileklerini ileten Çelikcan, işçilerle bir süre sohbet edip, isteklerini dinledi.

        Çelikcan, ziyarette yaptığı açıklamada, tarım işçilerinin yaklaşık 30 yıldır köyle iç içe yaşadığını belirtti.

        Birkaç gün önce çıkan yangında 60'a yakın çadırın yok olduğunu hatırlatan Çelikcan, şöyle devam etti:

        "Vatandaşlarımızın bütün eşyaları yok oldu. Buraya geçici olarak çadırlar kuruldu. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Kızılay, belediyemiz ve diğer kurumlarla vatandaşlara yardımcı olduk. Biz de bu anlamda eski yerlerini düzenli hale getirip kalan ihtiyaçlarını da belediye olarak karşılayacağız. Ayrıca da yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımız varsa yardım kampanyası başlatıyoruz. İnşallah oradan gelecek yardımları vatandaşlarımıza bizler ulaştıracağız."

        Vatandaşların kurulu düzene geçinceye kadar yeme, içme ve diğer ihtiyaçlarını belediye olarak karşılayacaklarını aktaran Çelikcan, "Tarım işçilerimiz çadırları kalıcı hale gelince normal yaşamlarına devam edecekler. Kazada can kaybının olmamasının sevindirici. Vatandaşların yaralarını sararak normal hayata döndüreceğiz. Şu anda 30 civarında çadır kuruldu, ihtiyaca göre 40-50 çadırı da tamamlayıp malzemeleriyle vatandaşların işlerini rahat görebileceği hale getireceğiz." diye konuştu.

        Merkez Yüreğir ilçesinin Yalnızca Mahallesi'nde Doğu ve Güneydoğu'dan göç edenler ile Suriye'deki iç savaştan kaçarak gelen ve tarlalarda çalışarak geçimlerini sağlayan işçilerin kaldığı bir çadırda 3 gün önce henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış ve 60'a yakın çadır yanmıştı. Adana Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, yanan çadırların bulunduğu alanın yakınında belirlenen bölgeye 20 çadır kurmuş, Türk Kızılayı da evsiz kalan 144 kişi için yemek ve battaniye yardımında bulunmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ