Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'nün Kuyumcukent yapılanmasına operasyon

        FETÖ'nün Kuyumcukent'teki yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheliden, biri kuyumucu 2 kişi FETÖ üyeliğinden tutuklandı. FETÖ'nün Kuyumcukent imamı olduğu iddia edilen Nail Y, firari olarak aranıyor.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şenay Baygın'ın talimatı üzerine İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Kuyumcukent'teki FETÖ yapılanmasına ilişkin gözaltına alınan 9 şüpheli gözaltı işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarıldı. Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen biri kuyumcu 2 kişi FETÖ üyeliğinden tutuklandı. 7 şüpheli ise adli kontrol uygulanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        KUYUMCULARA HİMMET TOPLANTISI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında gözaltı kararı verilen ve adresinde bulunamayan FETÖ'nün Kuyumcukent imamı olduğu iddia edilen Nail Y. ise firari olarak aranıyor. Kuyumcukent'teki FETÖ faaliyetlerine ilişkin tanık olarak ifade veren üç kuyumcu, Kuyumcukent'e yakın bölgedeki bazı yurt ve kolejlerde sohbet adı altında toplantılar yapıldığını, bu toplantılarda burs ve himmet vermeye zorlandıklarını ileri sürdü.

        Veli SARIBOĞA/ İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ