Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ çatı davası bugün başlıyor
        2

        FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 66’sı firari 73 sanık Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

        3

        73 KİŞİDEN 7’Sİ YAKALANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, FETÖ’ye yönelik ana soruşturma dosyası 2 yıl önce açıldı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Serdar Çoşkun, bu süre içinde örgütün üst düzey isimleri, devlet içindeki yapılanması, mali yapısı, sivil toplum kuruluşlar ve derneklerle ilişkisi konusunda detaylı araştırmalar yaptı.

        4

        2 yıla yakın süren çalışmaların ardından Kasım 2015’te operasyon düğmesine basıldı. Gülen ile örgütün üst düzey yöneticileri Ekrem Dumanlı, Şerif Ali Tekalan, Halit Esendir, Önder Aytaç, Hidayet Karaca, Raşit Haylamaz ve İbrahim Kocabıyık dahil 67 isme ulaşılamadı.

        5

        Bu isimlerin operasyondan önce yurtdışına çıktığı belirlendi. Hakkında gözaltı kararı verilen 73 kişiden sadece 6’sı yakalanabildi.

        6

        Bu isimlerden Hidayet Karaca daha önce Selam Tevhit kumpası soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Dilaver Azim, Ali Çelik, İlhan İşbilen, Kazım Avcı ve Cemal Türk de tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        7

        Savcı Çoşkun, operasyonun ardından soruşturmasını tamamlayarak iddianamesini Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Ekleri hariç 666 sayfadan oluşan iddianame, FETÖ’nün darbe girişiminden saatler önce Habertürk’te “İddianamede Paralel Ordu” başlığıyla manşet olmuştu.