Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Kılıçdaroğlu: Şehitler arasında ayrımcılık yapan haindir

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, OHAL kapsamında yayınlanan kanun hükmünde kararnamedeki 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına askerlik muafiyeti getirilmesine "Bunlar ayrımcılık yapıyor" diye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Şehirler arasındaki ayrımı derinleştiriyorlar. 15 Temmuz şehitlerinin yakınları isterlerse askerlik yapmayacaklar. Ancak PKK'ya karşı mücadele edenlerin kardeşleri askerlik yapacak. Bu düzenlemeyi yapan şehitleri yapan insanlar haindir" dedi.

        CHP lideri partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

        CİNSEL İSTİSMAR ÖNERGESİ

        "Bugün AKP geri atmışsa, bu adımı attıran bu ülkenin yiğit kadınlarıdır. Çocuklarımızı siz yetiştiriyorsunuz. Türkiye tarihinin en ciddi krizlerinden birini yaşıyor. Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor. Bunların tek bir düşüncesi var, tecavüzcüleri hapishaneden nasıl kurtarırız diye. Bu ülkenin bütün kadınlarına yürekten teşekkür ediyorum. Hiçbir ayrım yapmadan bütün kadın kardeşlerime yürekten şükranlarımı sunuyorum. İlk kez kadınlar güçlerinin farkına vardılar. Türkiye, eğitimden dış politikasına, savunmasından teröre kadar bir bataklığın içine sürüklenmiş vaziyette. Bu bataklıktan kadınlar kurtaracak.

        Sizler genellikle, televizyonda Genel Kurulu görürsünüz. Genel Kurul dışında komisyonlar vardır. Kanun teklif ve tasarıları komisyonda görüşülür sonra Genel Kurula gider. Bazen alt komisyonlar kurulur STK'lar ile milletvekilleri bir arada çalışırlar. Sizler Genel Kurul'a gelen kanun ve teklifleri görürsünüz. Bugün geri çekilen yasa önerisi bir gece yarısı önergesiyle metne girmiştir. Komisyonlarda görüşülmemiştir, STK'ların görüşü alınmamıştır, 3 siyasi partinin görüşü sorulmamıştır. Önerge CHP'nin girişimleri sonucu bugüne sarkmıştır. En büyük tepkiyi kadınlar vermiştir. 83 kadın örgütü ortak bir bildiri yayınlamıştır. Bu teklifin kabul edilmemesiyle ilgili olarak. Teklif geri çekilme konusunda, AKP içerisinde kabul görmüştür. Kadınlar gücünü göstermiştir. İktidardaki bir siyasal parti bu teklifi geri çekmek zorunda kalmıştır. Bugüne kadar Türkiye'de ne kadar ciddi sorunlar çıkmışsa, bunların temelinde gece yarısı verilen önergeler yatmaktadır. Biz karşı çıkıyoruz, bütün partilerin de karşı çıkması lazım. İnsan gibi görüşmek, tartışmak, uzlaşmak varken, yeni sorunlara kaynaklık yapan önergeleri kabul ettirmemeliyiz.

        Sizin çalışmalarınızın, çocuklarınızın değerini bilmediler. Tecavüzcülere af getiriyorlar, şimdi o çatının altından ayrılmak zorundasınız, ayrılın ve gelin. Küçük bir çocuğun rızasından nasıl söz edersiniz? Elma şekeri vererek mi kandıracaksınız? Bazıları da bunu dini referans vererek bir anlamda kabul edilebilir noktaya getirmek istedi.Bu önerge kimin için verildi? Kimin hapisten çıkması ya da yurtdışındaki kişinin Türkiye'ye rahat gelmesi için getirildi? Bunu arkadaşlarımız soracaklar. Siz de sorun.

        DÖVİZDEKİ YÜKSELİŞ

        Türkiye'nin derdine bakın, bunların derdine bakın. Dolar almış başını gidiyor, işadamı yatırım yapmıyor. Doların 1 kuruş değer kazanmasının maliyeti 2 milyar 100 milyon lira. Buna çözüm üretmemiz gerekiyor. Esnaf siftah yapamıyor. Ekonomiyi güçlendirmemiz gerekiyor. Ama bunlar tecavüzcüyü nasıl hapisten kurtarırızın derdideler. Siyaset kurumunun bu sorunlara çözüm üretmesi gerekir. AKP'nin sorun çözme yeteneği ve kapasitesi yoktur.

        "ŞEHİTLER ARASINDA AYRIMCILIK YAPAN HAİNDİR"

        Bugün KHK yayınlandı. Şehirler arasındaki ayrımı derinleştiriyorlar. 15 Temmuz şehitlerinin yakınları isterlerse askerlik yapmayacaklar. Ancak PKK'ya karşı mücadele edenlerin kardeşleri askerlik yapacak. Bu düzenlemeyi yapan şehitleri yapan insanlar haindir. Şehitler arasında ayrım yapılır mı? Evladını askere göndermiş bu ülkenin bağımsızlığı, huzuru için çocuğunu şehit veren annelerin gözyaşları arasına farklılık getirilir mi? AKP'yi şimdi hepiniz çok daha net, çok daha yakından tanıyorsunuz. Ayrımcılık, bölücülük yapıyor. Bu partiden ülkeye hayır gelmez, kadınlara, çocuklara hayır gelmez, esnafa sanayiciye hayır gelmez.

        BAŞKANLIK TARTIŞMALARI

        Şimdi rejimi değiştirmeye kalkıyorlar. Parlamenter sistemden hoşlanmıyorlar. Gazi Meclis'ten, yargı bağımsızlığından, medya özgürlüğünden, üniversitelerin özerkliğinden hoşlanmıyorlar. Bütün yetkiyi bir kişiye verelim diyorlar. Bu ülkenin bütün kadınların sesleniyorum, çocuklarınız güzel bir Türkiye'de yaşasın istiyorsanız demokratik Türkiye'ye, hapisteki gazetecilere hep birlikte sahip çıkacağız. 'Rejimi değiştirmiyoruz' diyorlar. '1923'te kaldı' diyorlar. Sizi PKK, FETÖ, IŞİD kandırdı. Sanıyorlar ki bizi de kandıracaklar. Biz kandırılmayız. Binali Yıldırım'a açık çağrıda bulunuyorum, başbakansan başbakanlığını bil koltuğuna sahip çık.

        FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI

        100 binin üzerinde kamu görevlisi ya işine son verildi veya açığa alındı. İçlerinde bir tane siyasetçi var mı? FETÖ terör örgütüyle aynı yatakta yatanlar neredeler? Paralel gidenler neredeler? Hesabını soracağız. Siyasi ayağını çıkarmak için hesabını soracağız. Sormazsak namerdim. 'FETÖ bizi kandırdı, saftık. Kılıçdaroğlu bunu biliyordu, yargılansın' diyorlar. Ben hazırım sen de gel, beraber yargılanalım. Gelemezler. Kendilerinin içinde dünya kadar FETÖ'cü var, Bylock kullananlar var. Bunların gücü öğretmene, ere, gazetecilere, üniversite hocalarına yetiyor. Çünkü onlardan intikam almak istiyorlar."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ