Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim MEB'den "24 Kasım Öğretmenler Günü"ne özel program

        Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm illerden davet edilen ve aralarında 15 Temmuzda şehit olanların yakınları ile gazilerin de bulunduğu 329 öğretmen, sosyal ve kültürel etkinliklerden hazırlanan bir programla Ankarada ağırlanacak.

        Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmazın talimatıyla, Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında her yıl Başkentte ağırlanan öğretmen sayısı bu yıl 329'a çıkarıldı. 81 ilden gelecek öğretmenler, 3 gün boyunca Ankaranın tarihi mekanlarını ve müzelerini gezecek, tiyatro gösterisi ve resim sergisi gibi faaliyetlere katılma fırsatı bulacak.

        MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin AA muhabirine, Bakanlığın 24 Kasım Öğretmenler Günü için hazırladığı programa ilişkin bilgi verdi.

        Aktekin, bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü için yeni bir konsept oluşturduklarını belirterek, 81 ilden davet ettikleri öğretmen sayısını bu yıl 329a yükselttiklerini söyledi.

        Bakan Yılmazın illere gönderdiği genelgeyle sadece Ankaradaki programın değil, Türkiye genelindeki tüm 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerinin kaliteli ve faydalı bir şekilde düzenlenmesini istediğini ifade eden Aktekin, "Bakanlık olarak 24 Kasımın yeni bir anlayışla kutlanmasını istiyoruz. 24 Kasım, öğretmenlerin Bu benim günüm diyebileceği bir gün olmalı. Öğretmeni teşvik eden ve merkeze alan programların yapılmasını istiyoruz." dedi.

        Aktekin, genelge kapsamında 81 ilde yapılacak kutlamalara mülki idare amirleri ve çevre sakinlerinin de katılacağını, yıl içinde emekli olan öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verilmesini planladıklarını anlattı.

        SURİYE'Lİ ÖĞRETMENLER DE DAVET EDİLDİ

        Aktekin, 81 ilden çağrılan ve farklı hayat hikayelerine sahip 329 eğitim neferini 23 Kasımdan itibaren Ankarada ağırlayacaklarını, bu yıl ilk defa geçici eğitim merkezlerinde görev yapan Suriyeli öğretmenler ile halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticilerin de programa katılacaklarını söyledi. Aktekin, "Öğretmenlerimiz için kaliteli ve keyifli bir program yapmayı hedefliyoruz." dedi.

        Aktekinin verdiği bilgiye göre etkinliğin ilk günü, MEB Müsteşarı Yusuf Tekinin öğretmenlere hitabından sonra, Büyükşehir Belediyesinin henüz hizmete açmadığı Ankapark öğretmenlere tanıtılacak. Konuk öğretmenler Birinci Meclis Müzesini, Cumhuriyet ve Anadolu Medeniyetleri Müzesini ve Rahmi Koç Müzesini ziyaret ettikten sonra Taceddin Dergahı, Ulucanlar Cezaevi, Hamamönü gibi Ankaranın önemli tarihi mekanlarını gezecek.

        Ankara Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği akşam yemeği sonrası öğretmenler, Gençlik Parkı Başkent Tiyatrosu Sahnesinde sergilenen oyunu izleyecek.

        Öğretmenler, 24 Kasımda topluca Anıtkabiri ziyaret edecek. Milli Eğitim Bakanı Yılmazın Sıhhiyedeki Atatürk Lisesinde öğretmenlerle birlikte katılacağı programın ardından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların ailelerine ve gazilere Türk bayrağı ve plaket takdim edilecek.

        Bakan Yılmaz, 2016da emekli olmuş öğretmenlere, isimlerine özel düzenlenmiş takdim belgeleri ile Ankaraya davet edilen öğretmenlere hediyeler verecek.

        81 ilden gelen öğretmenler, 25 Kasım Cuma günü, Ankaradaki tarihi mekanları ziyaret edecek. Ankara Devlet Tiyatrosu da öğretmenler için özel temsil sunacak.

        Öğretmenler ayrıca, Bakanlık merkez teşkilatının işleyişi ve projeleri hakkında bilgilendirilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ