Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Adalet Bakanlığı, 24 Aralık'ta yapılacak hakim, savcı ve avukat alımı sınavından önce alınacak kişi

        Adalet Bakanlığı, 24 Aralık 2016'da yapılacak olan hakim, savcı ve avukat alımına yönelik yazılı sınav öncesinde alınacak hakim ve savcı sayısını arttırdı. Peki kaç hakim ve savcı alınacak? Sınav ne zaman?

        ADALET BAKANLIĞI KAÇ HAKİM VE SAVCI ALACAK?

        Adalet Bakanlığı 28 Ekim 2016 tarihli duyurusunda3 bin hakim, savcı ve avukat alımı kapsamında yazılı sınav yapılacağını duyurmuştu. Adalet Bakanlığı avukatlık branşından başvuru yapacak olanlar için daha önce 700 olan alım sayısını bin 500'e yükselttiğini duyurdu.

        Bu açıklamayla beraber toplamda alınacak kişi sayısı 3 bin 800'e ulaştı.

        HAKİM VE SAVCI ALIMI SINAVI NE ZAMAN?

        Adalet Bakanlığı tarafından 3 bin 800 personel alımına yönelik yapılacak yazılı sınavın tarihi duyuruldu. Sınav 24 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

        ADALET BAKANLIĞI İNTERNET SİTESİNDEN DUYURDU

        Konuyla ilgili olarak Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden bir açıklama yapılarak,

        "24 Aralık 2016 tarihinde yapılacak olan Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı, İdari Yargı Hâkim Adaylığı, Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı İle Avukatlık Mesleğinden İdari Yargı Hâkim Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavları ile ilgili olarak 14-17 Kasım 2016 tarihleri arasında ek başvuru alınacaktır.

        Avukatlık Mesleğinden Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı sınavı ile 700 olarak alınması planlanan aday sayısı artırılarak 1500’e çıkartılmıştır." ifadelerine yer verildi.

        ADAYLARIN SINAVDA TESLİM EDECEKLERİ BELGELER

        Sınavın bitiminde her adayın kullandığı soru kitapçığı ve cevap kâğıdı salondaki görevliler tarafından toplanacaktır. Özellikle büyük salonlarda görevliler yanlışlıkla bir adaya ait soru kitapçığı ve cevap kâğıdını almadığında ilgili aday, derhâl gerekli uyarıda bulunarak soru kitapçığı ve cevap kâğıdının teslim alınmasını sağlamalıdır. Sınavını tamamlayan adaylar, kullandığı cevap kâğıdını ve soru kitapçığını salondaki görevlilere teslim edecekler, kesinlikle sıra üzerinde bırakmayacaklardır. Sınav süresinin bitmesi nedeniyle salon sınav görevlilerinin soru kitapçıkları ve cevap kâğıtlarını masa/sıra üzerinde bırakmalarını söylemeleri halinde ise adaylar, soru kitapçıkları ve cevap kâğıtları salon sınav görevlileri tarafından teslim alınıncaya kadar sınav salonundan ayrılmamalıdır.

        Adayın sınava girdiği salonda sıra üzerinde kalan ve ÖSYM’ye ulaşmayan sınav evrakından adayın kendisi sorumludur. Sınava Giriş Belgesi ise sınavın başlangıcında sınav görevlileri tarafından toplanacaktır. ÖSYM’de her salona ait sınav evrakı paketi, görevliler tarafından tek tek açılır, paketin içinden çıkan bütün belgeler tek tek sayılır ve eksik varsa bir tutanakla tespit edilir. Sınava giriş belgesinin, soru kitapçığı ve cevap kâğıdının salon görevlilerine eksiksiz olarak teslim edilmesinin sorumluluğu adaya aittir. Sınava giriş belgesi, soru kitapçığı veya cevap kâğıdı eksik çıkan adayın sınavı geçersiz sayılır. Adaylar isterlerse salon görevlilerinin, cevap kâğıtları ile soru kitapçıklarını paketlemelerini izleyebilirler.

        ADAY BAŞVURU FORMU
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ