Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'daki şiddet mağduru Özbek kadına başsavcılık sahip çıktı

        Adana'da, bulaşıkları makinede yıkadığı için eşi tarafından darp edilen Özbekistan asıllı Shakhnazahon L.'ye Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Suçlar Soruşturma Bürosu sahip çıktı. Başsavcılık talimatıyla yeniden aldırılan raporda, kadının vücudunda kırıklar oluştuğu ve lezyonların basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde olduğu tespit edilince, serbest bırakılan şüpheli koca, yeniden gözaltına alındı.

        Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi'nde yaşayan Shakhnozakhon L. (32), bulaşıkları makinede yıkaması üzerine eşinin kendisini dövdüğünü belirterek yardım istedi. Adana Devlet Hastanesine götürülen mağdur kadın, görevli kadın bir doktor tarafından muayene edildi. Doktor, raporunda 'hayati tehlike yoktur, lezyonlar basit tıbbi müdahale ile giderilebilir' şeklinde rapor verdi.

        Gözleri moraran ve görme kaybı yaşayan kadının Adli Tıp Birimi'nden alınan raporunda ise, kulak-burun-boğaz servisine sevk edilerek tedavi edilmesi yönünde görüş bildirildi. Gözaltına alınan şüpheli koca, rapor ile birlikte sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı.

        TEKRAR RAPOR ALINDI

        Özbek kadının yardım çığlığı ve mağduriyetine hassasiyet gösteren Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu harekete geçerek, dosyayı yeniden ele aldı. Savcılıkça yapılan incelemede, Adana Devlet Hastanesi ile Adli Tıp Birimi'nden alınan iki rapor arasındaki çelişkilerin giderilmesi için, detaylı muayene yapılarak tekrar rapor alınması sağlandı. İlk raporun aksine alınan 3'üncü raporda Özbek kadının vücudunda kırıklar bulunduğu, yaralarının da basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde olduğu saptandı. Mağdur kadın daha sonra Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'ne bağlı Kadın Sığınma Evi'nde sosyal hizmet uzmanı ile görüştürülerek risk durumu değerlendirip rapor alındı.

        KOCA YENİDEN GÖZALTINDA

        Mağdur ile şüpheli koca arasında daha önce yaşanan olayların tanığı olan çok sayıda kişinin de ifadesine başvuruldu. Ayrıca 5 ay önce, şüpheli koca Nusret Limonçiçeği'nin darp etmesi sonucu, düşük yaptığı belirtilen Shakhnozakhon Limonçiçeği ile ilgili Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ndeki raporlar da dosyaya eklendi. Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı da, mağdur kadının, sosyal hizmet uzmanı eşliğinde yeniden ifadesini aldı. Kocasının pasaportuna el koyduğunu söyleyen kadının, kişisel eşyalarının polis marifetiyle alınması için Aile Mahkemesi'nden de karar alındı.

        Ayrıca mağdur kadın hakkında, can güvenliğinin sağlanması için Adana Valiliği'ne yazı yazılarak yakın koruma verilmesi talep edildi. Alınan adli tıp uzmanı raporu ve yeni delillerin elde edilmesi sonucu, Savcılığın talimatı ile serbest bırakılan şüpheli koca Nusret L. tekrar gözaltına alındı.

        Öte yandan, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, bundan sonra aile içi şiddet olaylarında şiddete maruz kalan mağdurların raporlarının net ve gerçeği yansıtır şekilde olması açısından, devlet hastanelerinde değil adli tıp uzmanları tarafından muayenesinin yapılması ve muayene sırasında fotoğraflarının çekilerek hazırlanacak raporun dosyaya koyulmasına yönelik Adana Valiliği'ne yazı yazıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ