Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da bulaşık kavgası

        Adana'nın Seyhan ilçesinde, eşini "Bulaşıkları elinde yıkayacaksın" diyerek darbettiği iddiasıyla sevk edildiği adliyede serbest bırakılan zanlı, yeniden gözaltına alındı.

        Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan yazılı açıklamada, Akkapı Mahallesi'nde 19 Kasım Cumartesi günü Nusret L'nin (51) bulaşıkları makinede yıkamak isteyen Özbek asıllı eşi Shakhnazahon L'yi (32) darp ettiği bilgisi üzerine soruşturma açıldığı belirtildi.

        Adana Devlet Hastanesine götürülen mağdur kadına doktor tarafından "Hayati tehlike yoktur, lezyonlar basit tıbbi müdahale ile giderilebilir" şeklinde rapor verildiği, Adli Tıp Birimi'nde ise kulak-burun-boğaz servisine sevk edilerek tedavi edilmesi yönünde görüş bildirildiği aktarılan açıklamada, gözaltına alınan şüpheli kocanın bu raporla sevk edildiği adliyede serbest bırakıldığı ifade edildi.

        YARALI BASİT TIBBİ MÜDAHALE İLE GİDERİLEMEYECEK ŞEKİLDE

        Özbek kadının yardım çığlığı ve mağduriyetine hassasiyet gösteren Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu'nun harekete geçmesiyle dosyanın yeniden ele alındığı vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi:

        "Savcılıkça yapılan incelemede, Adana Devlet Hastanesi ile Adli Tıp Biriminden alınan iki rapor arasındaki çelişkilerin giderilmesi için, detaylı muayene yapılarak tekrar rapor alınması sağlandı. Alınan 3. raporda, Özbek kadının vücudunda kırıklar bulunduğu, yaralarının da basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek şekilde olduğu saptandı. Mağdur ile şüpheli koca arasında daha önce yaşanan olayların tanığı olan çok sayıda kişinin de ifadesine başvuruldu. Ayrıca 5 ay önce, şüpheli koca Nusret L'nin darbetmesi sonucu, düşük yaptığı belirtilen Shakhnazahon L. ile ilgili Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ndeki raporlar da dosyaya eklendi. Kadının can güvenliğinin sağlanması için Adana Valiliğine yazı yazılarak yakın koruma verilmesi talep edildi. Alınan adli tıp uzmanı raporu ve yeni delillerin elde edilmesi sonucu, savcılığın talimatıyla serbest bırakılan şüpheli koca Nusret L. tekrar gözaltına alındı."

        Açıklamada, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, bundan sonra aile içi şiddet olaylarında şiddete maruz kalanların raporlarının net ve gerçeği yansıtır şekilde olması açısından, devlet hastanelerinde değil adli tıp uzmanlarınca muayenesinin yapılması ve muayene sırasında fotoğraflarının çekilerek hazırlanacak raporun dosyaya konulmasına yönelik Adana Valiliğine yazı yazıldığı kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ