Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Kuvvetleri’ne ‘ihtiyat pilot’ uygulaması

        TSK’da görev yaptıktan sonra özel havayolu şirketlerine geçen pilotlar, ayda en az 3 gün F-16’larla uçuş yaparak savaş durumunda görev yapmak üzere hazır tutulacak

        FETÖ’cü oldukları için Türk Silahlı Kuvvetleri’nden atılan pilotlardan dolayı ortaya çıkan ihtiyacı gidermek amacıyla yeni tedbirler alındı. Olağanüstü hal kapsamında yeni çıkarılan 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için “ihtiyat pilot” uygulaması hayata geçirildi. Orduda görev yaptıktan sonra özel havayolu şirketlerine geçmiş olan pilotlar, ayda en az 3 gün F-16’larla uçuş pratiği yaparak savaş durumunda görev yapmak üzere hazır tutulacak. İhtiyaç halinde rezerv pilotlara savaş durumu söz konusu olmadan da görev verilebilecek. Jet pilotlarına ayda 2 bin 797 lira, pervane pilotlarına bin 958 lira maaş ödenecek. Görev yaptıkları her gün için de sırayla 233 ve 186 lira ödeme yapılacak.

        DOKTORLARIN ASKERLİĞİ MECBURİ HİZMETE SAYILACAK

        Askeriyede doktor ihtiyacını karşılamak için de yeni bir düzenleme yapıldı. Askerliğini Doğu ve Güneydoğu’da 1 yıl yedek subay olarak yapan doktorlar 2 yıllık mecburi hizmetten muaf olacak. Hangi ilde askerliğin mecburi hizmete karşılık sayılacağı, batıda geri kalmış küçük yerlerdeki askerliğin de mecbur hizmet olup olmayacağı Sağlık ve Milli Savunma bakanlıklarının çalışmasıyla belirlenecek.

        Saliha ÇOLAK/ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ