Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika HDP'li Ayhan Bilgen'den 'Meclis boykotu' açıklaması

        HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Tartışmalarımız devam ediyor. Aldığımız karar, çalışmalara katılmama yönündeki kararımızın revize edilmesidir. Yani geçici bir karardır, nihai kararımız değil." dedi.

        Bilgen, partilerinin Meclis çalışmalarına dönme kararına ilişkin yaptığı açıklamada, kararın, geçici bir karar olduğunu, nihai kararlarına ilişkin tartışmalarının sürdüğünü açıkladı.

        Nihai kararlarına ilişkin "Halk toplantılarının" başladığını anımsatan Bilgen, bu toplantıların devam edeceğini, sürece ve uygulamalara bakacaklarını bildirdi.

        Tutuklu milletvekillerine ilişkin devam eden süreci ve diğer milletvekillerine yönelik gelişmeleri takip edeceklerini ifade eden Ayhan, HDP açısından izleme sürecinin yaşanacağını vurguladı.

        Meclis çalışmalarının ağırlıklı olarak tutuklu HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile diğer tutuklu milletvekillerine ilişkin olacağını vurgulayan Bilgen, tutuklu milletvekillerine ilişkin araştırma önergesi verdiklerini ve bu konuları temel alan bir çalışma yürüteceklerini aktardı.

        Bilgen, "Meclis çalışmalarına şu andaki katılım daha çok kendi gündemimizi görünür kılmaktır. Anayasa gibi konularda görüşlerimizi belirteceğiz. Partimize yönelik yapılan haksızlığı daha net biçimde anlatacağız." dedi.

        Tutuklu, HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'den boşalan koltuklar için şu anda bir arayışın olmadığını bildiren Bilgen, yasal bir ihtiyaç olmadığı taktirde o tartışmaları yapmayacaklarını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ