Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Demirtaş'ın kaldığı cezaevindeki 62 PKK'lı nakledildi

        HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinden terör hükümlüsü bazı mahkumlar, başka bir cezaevine nakledildi.

        Adalet Bakanlığının kararıyla Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinden Terör Örgütü PKK’ya üye olmak suçundan tutuklu 62 mahkum Bandırma F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevine, Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri nezaretinde gönderildi.

        Nakillerin gerçekleştiği Edirne F Tipi Cezaevinde, terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan tutuklu olarak kalıyor.

        EŞİ ZİYARET ETTİ: DURUMU VE MORALİ İYİ

        Özel bir araçla cezaevine gelen Selahattin Demirtaş'ı eşi Başak Demirtaş, bir süre araçta ziyaret saatini bekledikten sonra cezaevine giriş yaptı. Eşine takım elbise ve bazı ihtiyaçlarını getiren Demirtaş'ın görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü.

        Başak Demirtaş, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin sağlık durumunun ve moralinin çok iyi olduğunu, herkese selamlar gönderdiğini belirtti.

        Demirtaş, daha sonra cezaevinden ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ