Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Berat Albayrak: İnadına geliyoruz, inadına geleceğiz

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Adana Valiliği yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin olarak, "Bunların arkasındaki, ki bunları milletimiz gayet iyi biliyor. Bu millet bir ölür bin dirilir. Bu millet dünyaya cesaret nedir, istikamet nedir öğretmiş bir millet. Programı iptal edelim bilmem ne, inadına geliyoruz, inadına geleceğiz" dedi.

        Bakan Albayrak Adana Valiliği önünde saldırıya ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

        Adana Valisi'nin saldırıdan dakika farkıyla kurtulduğunu açıklayan Albarak, "Malumunuz Türkiye son yıllarda özellikle terörle mücadele noktasında çok yoğun bir süreç yaşıyoruz. Bu olay bize çok net bir mesaj verdi. Bu saatten sonra hele özellikle 15 Temmuz'dan sonra bugün yaşanan olaylarla birlikte, bu olayların hiçbirisi bizi Türkiye'nin ulaşmak istediği istikametten alı koyamayacak. Sayın Valimiz dakikalar farkıyla, programına gelmek için çıkarken gerçekleşmiş bir olaydan bahsediyoruz" dedi.

        "Maşalara, kukalara seslenmeyeceğim" diyen Berat Albayrak, "Bunların arkasındaki, ki bunları milletimiz gayet iyi biliyor. Bu millet bir ölür bin dirilir. Bu millet dünyaya cesaret nedir, istikamet nedir öğretmiş bir millet. Programı iptal edelim bilmem ne, inadına geliyoruz, inadına geleceğiz" ifadelerini kullandı.

        "2 ŞEHİT 33 YARALIMIZ VAR"

        Saldırıda 2 kişinin şehit olduğunu, 33 kişinin de yaralandığını açıklayan Albayrak, "Bu millet bugün maşalara değil, her gerçekleşen terör eyleminin arkasından kimlerin olduğunu gayet iyi biliyor. Türkiye'yi ve dünyayı birileri bir yerlere sürüklemek istiyorsa, bu millet bu millet bunları yapanları destek olanları başka yere gönderecek. Sonuna kadar bu millet için mücadeleye devam" diye konuştu.

        Albayrak şunları söyledi:

        "Bunlar büyük bir doğumun sancıları. Türkiye önemli bir yere ilerlerken, bir yıldönümüymüş, bir şeyin tarihiymiş.... Hükümetimizi, milletimizi yıldıramaz. Bugün Adana'daki bu olayı açıkça kınamak istiyorum. Olayın aydınlatılması için tüm ilişkili kurumlarımız olayın üzerinde. Gerekli açıklamayı yapacaklardır."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ