Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika 'Mareşal Atatürk' portresi yerine asıldı!

        Meclis'teki tadilatta muhalefet kulisinden kaldırılan ve 'TBMM Başkanlarına Verilen Hediyeler' bölümüne asılan 'Mareşal Atatürk' portresinin taklidi CHP Grup Başkanvekilleri tarafından eski yerine asıldı.

        Eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in, eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a hediye ettiği Atatürk'ün mareşal üniformalı halı portresi 15 Temmuz darbe girişiminde hasar gören muhalefet kulisinde tadilat yapılmasıyla kaldırılmıştı. Kulisin yenilenmesinin ardından portre 'TBMM Başkanlarına Verilen Hediyeler' bölümüne konulmuştu.

        CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel ile CHP milletvekilleri bugün muhalefet kulisinde düzenledikleri törenle Atatürk portresinin bir taklidini eski yerine astı. Levent Gök, darbe girişiminde bombalanan Meclis'te en ağır hasarı muhalefet kulisinin gördüğünü anımsatarak defalarca Atatürk portresinin yerine asılması için Meclis Başkanlığına ilettiklerini ancak rızaları dışında portrenin farklı bir bölüme nakledildiğini bildirdi. Meclis'in iradesine saygı duyduklarını vurgulayan Gök, "Atatürk portresinin başka alana hapsedildi ve görülmesini engelleyen tavır bizi bugünlere getirdi. Bizi oyaladılar. Niçin bizden izin almadan Atatürk'ün resmini bir başka yere götürme cüreti buluyorsunuz? Meclis Başkanını tabloyu asma törenine davet ettik. Korumasına ilettik ancak hastanede olduğu söylendi. Teknik idari amirlerini çağırdık yardımcı olmaları için ancak mazeret ürettiler. Atatürk'ümüzün posteri ait olduğu muhalefet kulisine takılacak. Posterin burada kalması son derece önemli. Atatürkümüzü seviyoruz." diye konuştu.

        Levent Gök ve Özgür Özel daha sonra alkışlar eşliğinde merdivene çıkarak Atatürk'ün mareşal üniformalı portresinin taklidini kulis duvarına astı. Bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından CHP'li milletvekilleri posterle hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ