Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'li Erkan Akçay: Türkiye Cumhuriyeti olarak gereği neyse yapılmalı

        MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Suriye'de Türk askerine yönelik hava saldırısının kabul edilemez bir durum olduğunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti olarak gereği neyse yapılmalıdır." dedi.

        Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akçay, Suriye'de 3 askerin şehit düştüğü Türk askerine yönelik hava saldırısının çok üzücü olduğunu vurgulayarak, şehitlere Allah'tan rahmet, millete başsağlığı diledi.

        Olayın 24 Kasım'da meydana gelmesinin manidar olduğunu belirten Erkan Akçay, Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hava saldırısının Suriye rejim güçleri tarafından yapıldığının değerlendirildiğini kaydetti.

        Provokasyon tekrarı olup olmadığının uzmanlar ve yetkililer tarafından inceleneceğini anlatan Akçay, "Kesinlikle kabul edilemez, bir durumdur. Türkiye Cumhuriyeti olarak gereği neyse yapılmalıdır." diye konuştu.

        Akçay, bir soru üzerine, Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının aynı tarihte düşürüldüğüne dikkati çekerek, "Daha sonraki gelişmeler bunun provokasyon sonucu olduğunu büyük ölçüde ortaya çıkardı. Böyle bir kanaat de var. 24 Kasım'da tam aksi hadisenin meydana gelmesi, ilk etapta insanı düşündürtüyor ama ön yargılı ve peşin hükümlü olmamakta fayda var. Önümüzdeki günlerde bu olay çok daha aydınlığa kavuşacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

        Erkan Akçay, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in FETÖ'nün darbe girişimi konusunda, "Diyanet teşkilatı olarak 100 bini aşkın bir kadro olarak biz mahcubuz. Vallahi en mahcubunuz benim. Allah'a yemin olsun ki en mahcubunuz benim çünkü hakkıyla görevimi ifa etmiyorum." şeklindeki özeleştirisinin hatırlatılması üzerine, "İsterse 100 kadrosu olsun. Görevini yapamadığı konusunda kanaat de oluştuğuna göre, Diyanet İşleri Başkanı'nın yapacağı tek şey istifa etmektir. Görevini yapacak olanların görev başına gelmesinde fayda var." diye konuştu.

        AK Parti ile MHP arasındaki anayasa görüşmelerinde basına yansıyan anlaşmazlıkların hangi noktalarda olduğuna ilişkin soru üzerine Akçay, "Çalışmalar devam ediyor. Nihayete ermeden bir açıklama yapmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Zaten önümüzdeki günlerde anlaşılan, anlaşılamayan neyse açıklama yapılacaktır. Şimdiden bu tür çalışmalar üzerinde spekülasyon yapmayı doğru bulmuyorum." dedi.

        Erkan Akçay, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin, "OHAL'in daha fazla uzatılmasını istemiyorum." şeklindeki ifadelerine ilişkin ise şöyle konuştu:

        "Doğru demiş. OHAL gereklerinin bir an evvel yapılarak, bir an önce olağan hale geçilmesi, bütün demokratik ve anayasal kurumların olağan şekilde çalışır duruma getirilmesinde fayda var. Demek ki Ekonomi Bakanı, hükümet tarafından aynı şey düşünülüyor. Çalışmaları bu yönde geliştirmek ve bir an evvel olağanüstü halin gerektirdiği PKK ve FETÖ yapılanmasıyla mücadeleyi başarıyla neticelendirmekte büyük fayda var."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ