Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "kalkışMA" isimli kitap hediye edildi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, 15 Temmuz gecesi görev yapan haber kameramanlarının yaşadıklarının anlatıldığı "kalkışMA" isimli kitap, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel ve Başkan Yardımcısı Ümit Yalman tarafından hediye edildi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Öğretmenler Günü programı öncesinde, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Polatel ile bir süre sohbet etti.

        Polatel, dernek tarafından hazırlanan ve 15 Temmuz darbe girişimi akşamında yaşananların anlatıldığı "kalkışMA" isimli kitabı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdim ederek, kitap hakkında bilgi verdi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, kitapta 15 Temmuz'da çalışan 102 habercinin anılarının yer aldığını anlatan Polatel, "Bu kitap, tarihe ışık tutacak. O gece çalışan kameramanlar 6 saat görüntü çekti ama yayınlanan 10 dakikası ama 6 saatin, 5 saati bu kitapta. İlginç anılar var. Hem Fetullahçı Terör Örgütü'nün mensupları tarafından hem de darbeci askerler tarafından yapılan şeyler var. Haber kameramanları ve muhabirler o kadar güzel yazdılar ki bunları, biz de dernek olarak toparladık." diye konuştu.

        Polatel, 15 Temmuz'a ilişkin ellerindeki görüntülerle 90 dakikalık bir belgesel yapacaklarını da bildirdi.

        Hazırlanacak belgeselin nisan ayında biteceğini ve uluslararası festivallerde gösterileceğini anlatan Polatel, belgeselde darbe girişiminde vatandaşların demokrasiye sahip çıkışlarının gözler önüne serileceğini kaydetti.

        Bu arada, "Genç İletişimciler Haber Yarışması"nın bu yıl ikincisini düzenleyeceklerini, yaklaşık 15 bin öğrenci ile iletişime geçtiklerini aktaran Aytekin Polatel, "Bu sene konu başlığımız '15 Temmuz' olacak. Bu öğrenciler, 3 dakikalık görsel haber yapacak. Sizin himayenizde bu yarışmayı organize etmek istiyoruz. Çünkü genç iletişimciler çok güzel hikayeler çıkarıyor. Biz de onlara bir fırsat vermek istiyoruz, görüntüleriyle ekranlarda da olabilecek bir fırsat vermek istiyoruz." ifadesini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ