Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehit er Oğuzhan Karaca'yı, Erzurum'da 25 bin kişi uğurladı
        1

        Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen piyade tankçı er 20 yaşındaki Oğuzhan Karaca'nın cenazesi, Erzurum'da 25 bin kişinin katıldığı törenin ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

        2

        Geçen Salı günü, Hakkari Şemdinli'de PKK'lı teröristler tarafından doçka ile düzenlenen saldırıda konteyner içindeki piyade tankçı er Oğuzhan Karaca ağır yaralandı.

        3

        Kaldırıldığı hastanede aynı gün şehit olan Oğuzhan Karaca'nın memleketi Erzurum'un merkez Yakutiye İlçesi Şükrüpaşa Semtindeki evine ateş düştü.

        4

        Şehit Oğuzhan Karaca'nın cenazesi, bugün cuma namazı öncesi Erzurum'da Narmanlı Camisine getirildi.

        5

        Törene Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile yaklaşık 25 bin Erzurumlu katıldı.

        6

        Şehit Karaca'yı büyüttüğünü söyleyen anneannesi Yurda Dumlu da ağıtlar yakarak ağlayınca kadın subay tarafından güçlükle tabuttan uzaklaştırıldı.

        7

        Karaca'nın 18 yaşındaki kardeşi Metehan, ağabeyinin kamuflaj kıyafeti ile törene katıldı. Ağabeyesinin beresini başından çıkarmayan Metehan babası Cihat Karaca ile birlikte "Vatan sağ olsun" dedi.

        8

        Annesi Melek ise cenaze törenine 5 yaşındaki en küçük çocuğu Nur Sanem ile birlikte törene geldi.

        9

        Anne Melek Karaca, gözyaşları arasında, "Hakkını hela et yavrum. Benim hakkım hela olsun. Vatan sağ olsun. Kurban olurum ben sana" diyebildi.

        10

        Kardeşi Nur Sanem ise ağabeyisinin tabutunu öpmek istedi. Tabutun başında nöbet tutan Mehmetcik, Nur Sanem'i kucağına aldı ve bayraklı tabutu öpmesi sağlandı.

        11

        Oğuzhan Karaca'nın TIR şoförü olan babası 45 yaşındaki Cihan Karaca ise tabutun başında tören öncesi duygularını şöyle dile getirdi:

        12

        "Namussuzların karşısında hiçbir zaman yenilmedik. Yenilmeyeceğiz de. Allah devletimizi, miletimizi, vatansız bırakmasın. Anasız babasız olur, ama vatansız asla olmaz. Benim TIR şoförü arkadaşlarım. Yurt dışına çalışan meslektaşlarım.

        13

        O terör örgütünü destekleyenler, baş sağlığı dileğinde lütfen bulunmasın. Çok bildiğim kişiler var. Mücadele de ettim o yolda. Bir Erzurumlu vatandaş olarak. Şehit babası olarak demiyorum. Her zaman her yerde şerefime yakışan mücadeleyi yapmışımdır.

        14

        Bir çocuğum daha var. O da bu yolda şehit olsa, kurban olsun benim bayrağım için. Bu benim şehitlerimin kanıdır. Arkadaşlarıma sesleniyorum. Sözde PKK bayraklarını yurt dışında arabalarınızda gezdiriyorsunuz. Lütfen yapmayın ve gelin bu yoldan dönün. Bu vatan hepimizin. Anlayan anlar."

        15

        Cenaze namazını İl Müftü Vekili Celal Büyük kıldırırken kadınlar, töreni uzaktan izledi. Namaz sonrası Karaca'nın bayrağa sarılı tabutunun taşınması sırasında kalabalıktakiler zor anlar yaşadı.