Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Balıkesir'de kadınlar şiddete karşı eylem yaptı

        Balıkesir'de kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde eylem yaparak hemcinslerine uygulanan şiddete tepki gösterdi.

        Balıkesir Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), bugün saat 16.00'da Alihikmetpaşa Meydanı'nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında kadın cinayetlerine, cinsel şiddete ve çocuk istismarına dikkat çekti.

        Kadınlar, 'Bu daha başlangıç, mücadeleye devam', 'Kadın düşmanlarından hesap soracağız', 'Asla yalnız yürümeyeceksin' şeklinde sloganlar attı.

        Gruba konuşan KCDP Balıkesir Temsilcisi Necla Ast, kadınların yaşadığı olumsuzluklara dikkat çekerek;

        "Üzgün değil, öfkeli, yalnız değiliz, örgütlüyüz. Yüzyıllar önce kazandığımız hakları vermeyecek, asla bizi Ortaçağ devletine götürmek isteyenlere teslim olmayacağız. Bizler bu puslu, bu karanlık havayı dağıtacağız. Yaşam hakkımız, özgürlüğümüz ve tüm haklarımız için haklarımızı doyasıya yaşayacağımız laik ve demokratik bir ülke için onuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

        MEŞALELİ VE DÜDÜKLÜ EYLEM

        Balıkesir Kadın Platformu ise saat 17.30'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlediği etkinlikle tüm kadınları birlikte mücadeleye çağırdı. Ellerinde meşalelerle meydana gelen kadınlar düdük çalarak seslerini duyurmaya çalıştı.

        Eyleme katılanlar, 'Susma haykır, şiddete hayır', 'Erkek vuruyor, devlet koruyor', 'Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop, inadına isyan, inadına özgürlük' diye bağırdı.

        Açıklama yapan Balıkesir Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Ayşe Özkan:

        "Bizler erkek egemen sistemin emeğimiz, bedenimiz ve kimliğimiz üzerindeki tahakkümüne karşı alanlarda isyanımızı büyütüyoruz. Cinsiyet ve cinsel yönelim ayrımcılığı dahil olmak üzere her türlü ayrımcılığa son verecek, eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik ve barış içerisinde bir yaşam istiyoruz. Savaşa, teröre, şiddete hayır diyoruz. Biz egemenlerin kader diye önümüze koyduğu bu cehenneme razı gelmeyeceğiz. Kendi cennet tasavvurumuz için mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

        Kadınların eylemi hep birlikte halay çekmeleriyle son buldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ