Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'li Aldan: Kadına şiddet, geleneksel bir hal almış durumda

        CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, şiddetin kadına yönelik geleneksel bir hal aldığını belirterek, "Geçmişten bu yana kadına şiddet, Türkiye'de uygulanan bir yöntem ve geleneksel bir hal almış durumda. Belki iletişim araçlarının bu kadar gelişkin olmaması sebebiyle, pek çoğundan haberdar değildik" dedi.

        CHP Bodrum Kadın Kolları, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle, ilçe binasında basın açıklaması yaptı.

        Açıklamaya CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve partililer katıldı.

        Basın açıklamasını yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Çakaloğlu;

        "Bugün dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların ve çocukların çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları ve giderek artan her türlü şiddet ve cinsel istismarı bir kez daha hatırlatma günüdür. Bugün kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadına, hem de tüm topluma dayatılan ideolojik bakıştan, çağdışı ve gerici anlayıştan, ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağı gerçeğini dünyanın gündemine tekrar tekrar taşıma günüdür. Yaşadığımız coğrafyada, kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indiriminden yararlanmakta ve hatta serbest bırakılmaktadır. Bunca olumsuzluk karşısında, her ne olursa olsun, Cumhuriyet Halk Partisi ve kadınları olarak, asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

        'ORTAK DİLİMİZ VAR, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'

        Çakaloğlu'nun ardından konuşan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan ise;

        "Geçmişten bu yana kadına şiddet, Türkiye'de uygulanan bir yöntem ve geleneksel bir hal almış durumda. Belki iletişim araçlarının bu kadar gelişkin olmaması sebebiyle, pek çoğundan haberdar değildik. Son yıllarda kadına yönelik şiddetin nedenleri arasında aile içindeki şiddetin belli yansımaları, kültürel farklılaşma, kentsel göç, kültürel uyumsuzluk süreci, önemli bir kadına şiddet sebebi arasında yer alıyor. Asıl üzerinde durmamız gereken bir neden var o da öykünme. Külhanbeylik, efelik, erkeklik, taslamak yaygın bir hal aldı. 'Hey bana bak' anlayışı hayatın her anlamında egemen olmaya başladı. Her şey anlamını yitirdi, bu ülkeyi yeniden inşa etme durumuna doğru gidiyoruz. Cumhuriyetimiz hasar aldı. Cumhuriyetimizi yeniden tamir edeceğiz, o eski şaşalı günlerine döndüreceğiz. Ortak dilimiz var, Mustafa Kemal Atatürk. Şimdi herkes ona sarılmaya başladı" dedi.

        Açıklamaların ardından Aldan, bir süre partililerle basına kapalı olarak görüştükten sonra Bodrum'dan ayrılarak Muğla'nın Milas İlçesi'ne geçti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ