Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 26.11.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 26 Kasım Cumartesi gününe dair haberler..

        Haberler anlık güncellenmektedir..

        DÜZCE'DE GÖZALTINDAKİ 7 KADINDAN 1'İ TUTUKLANDI

        Düzcede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kadından biri tutuklandı.

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla 7 kadının adreslerine jandarma ekipleri tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Adreslerde yapılan aramalarda bazı belge ve dokümanlara el konuldu.

        Sorgusu tamamlanarak adliyeye sevk edilen 7 kadından biri mahkemece tutuklanırken, 6sı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        İZMİR ÖDEMİŞ'TE 8 KİŞİ TUTUKLANDI

        İZMİR'in Ödemiş İlçesi merkezli toplam 10 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen 'Gölbaşı 7' adlı operasyonda gözaltına alınan 5'i kadın 14 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 8'i tutuklandı.

        Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 18 Kasım Cuma günü sabahı 10 ilde, 'Gölbaşı 7' adlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 5'i kadın 14 kişi yakalanarak gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından şüpheliler, dün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 4'ü kadın 8 kişi tutuklandı. Diğerleri serbest bırakıldı.

        Öte yandan operasyon kapsamında aranan 1 şüphelinin Giresun'da yakalandığı belirtildi. Yakalanan şüphelinin Ödemiş'e getirileceği öğrenildi. (DHA)

        FETÖ'NÜN "SIR KUTUSU" ÇATI İDDİANAMEDE

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Akıncı Üssü'nde gözaltına alınan ve serbest bırakıldıktan sonra kaçan darbe girişiminin kilit ismi firari Adil Öksüz'ün, çatı iddianamede de yer aldığı ortaya çıktı.

        Çatı iddianame, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişiminden bir gün önce 14 Temmuz'da tamamlanarak Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

        Öksüz, iddianamedeki, örgütün molla yapılanmasında faaliyet gösteren sanık Cemal Türk'e ilişkin bölümde yer aldı.

        İddianamede Öksüz'ün kardeşinin Cemal Türk ile evli bulunduğu ve Öksüz'ün 2015 itibarıyla örgütün Deniz Kuvvetleri sorumlusu olduğu belirtildi.

        Öksüz'ün ismi iddianamede yalnızca bir yerde geçerken, bu bölümde, Cemal Türk'ün 1992 yılı öncesi Altunizade FEM Dershanesi ve İzmir Yamanlar Kolejinde mollalardan sorumlu olduğu ifade edildi.

        Sanığın ağabeyi Süleyman Türk'ün de Konya'da "doktorlardan sorumlu imam" olduğu belirtilen iddianamede, FETÖ talimatları doğrultusunda konferans ve sohbetler düzenlediği, örgüte müzahir bir televizyonda program sunduğu anlatıldı.

        İddianamede ayrıca Cemal Türk'ün diğer ağabeyi Mehmet Türk’ün Fetullah Gülen'in yeğeni ile evli olduğu ve Manisa'nın Turgutlu ilçesinde toplanan himmet paralarının yurt dışına aktarılmasıyla görevlendirildiği kaydedildi.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun'un yürüttüğü soruşturmada, iddianame 14 Temmuz'da tamamlanarak Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

        Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince 22 Temmuz'da kabul edilen dava 22 Kasım'da görülmeye başlandı. (AA)

        BİLECİK BOZÜYÜK'TE 6 EMNİYET PERSONELİ MEMURİYETTEN İHRAÇ EDİLDİ

        Bilecik'in Bozüyük ilçesinde görev yapan 6 emniyet personeli, yeni yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile memuriyetten ihraç edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Resmi Gazete'de yayımlanan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye (KHK) göre, daha önce Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan ve FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınarak tutuklanan bir başkomiser, 2 komiser ve 3 polis memuru memuriyetten ihraç edildi. (İHA)

        İSTANBUL'DA 6 ZABIT KATİBİ TUTUKLANDI, 6 ZABIT KATİBİ SERBEST BIRAKILDI

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bakırköy ve Küçükçekmece Adliyesinde görevli 12 personel hakkında yakalama ve arama kararı verilmesinin ardından 23 Kasım 2016 Çarşamba günü sabah saatlerinde Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce, her iki adliye binasında operasyon düzenlendi.

        Operasyona katılan polisler tarafından, haklarında gözaltı kararı bulunan 12 adliye personelinin bilgisayar ve odalarında arama yapıldı. Bakırköy Emniyet Müdürlüğünce soruşturma işlemleri tamamlanan 12 zabıt katibinden 6'sı 26 Kasım 2016 tarihinde çıkarıldıklarımahkemece tutuklanırken 6 zabıt katibi hakkında adli kontrol kararı verildi. ( MÜSLÜM SARIYAR / HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        İZMİR'DE TİRE ASKERLİK ŞUBESİ GÖREVLİSİ TUTUKLANDI, ESKİ TİRE DEVLET HASTANESİ BAŞHEKİMİ SERBEST

        İzmirin Tire ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tire Askerlik Şubesinde görevli sivil memur tutuklandı, eski Tire Devlet Hastanesi Başhekimi adli kontrol şartıyla salıverildi.

        Tire Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması doğrultusunda İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan sivil memur E.T. ile eski başhekim B.Tnin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı tespit edilen E.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, B.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Tire Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturma kapsamında 23 Kasımda düzenlenen operasyonda, ByLock kullandığı tespit edilen Tire Askerlik Şubesinde görevli sivil memur E.T. ile eski Tire Devlet Hastanesi Başhekimi B.T. gözaltına alınmıştı. (AA)

        ERZİNCAN İLİÇ BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

        ERZİNCAN'ın İliç ilçesi belediye Başkanı Muhlis Doğan, sürdürülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

        Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasına ilişkin olarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün Erzincan ve Şanlıurfa illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Son yerel seçimlerde MHP'den seçimi kazanan ve 21 Mart 2015'te AK Parti'ye geçen İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan, gözaltına alındı. AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan soruşturma sonrası 12 Kasım 2016'da partiden ihraç edilmesine karşın görevini sürdüren Doğan'ın gözaltına alınması ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Ayrıca, son Kanun Hükmündeki Kararnameyle İliç Belediyesi'ndeki görevinden ihraç edilen bir kişi ile Şanlıurfa'da 'İliç imamı' olduğu öne sürülen bir öğretmen de yakalandı. Yakalananların ev ve iş yerlerinde arama yapıldı. Soruşturma sürdürülüyor. (DHA)

        ANKARA'DA 20 KİŞİ TUTUKLANDI

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 37 kişiden 20si tutuklandı.

        Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan ve aralarında eski Adalet Bakanlığı, eski TÜBİTAK ve eski TBMM çalışanlarının olduğu 37 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

        Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüphelilerden 12si adli kontrol şartıyla serbest bırakılma, 25i ise tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.

        Tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliklerince sorgulanan şüphelilerden 15 eski Adalet Bakanlığı çalışanı, 2 eski TÜBİTAK çalışan, 2 eski TBMM çalışanı ve bir öğretmen olmak üzere 20 şüpheli tutuklandı.

        Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen zanlılardan 5 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KONYA'DA 17 ESNAF VE İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Konya'nın Ereğli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, aralarında esnaf ve iş adamlarının da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

        Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

        Bu kapsamda FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla aralarında iş adamı, esnaf ve kadınların bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. (AA)

        AYDIN'DA YENİPAZAR KAYMAKAMI VE 1 KAYMAKAM ADAYI AÇIĞA ALINDI

        Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Yenipazar Kaymakamı ve bir kaymakam adayı açığa alındı.

        Alınan bilgiye göre, Yenipazar Kaymakamı Ercan Erkol, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırıldı.

        Bu arada aynı soruşturma çerçevesinde kaymakam adayı Selman Erdoğanın de açığa alındığı öğrenildi. (AA)

        BARTIN'DA AKADEMİSYENLER SERBEST BIRAKILDI

        BARTIN Üniversitesi'nde, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 9 akademisyen ve 1 güvenlik görevlisi serbest bırakıldı.

        17 Kasım'da, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, 1'i daha önce ihraç edilen, 8'i hala görevde olan 9 akademisyen ile 1 güvenlik görevlisi gözaltına alındı. Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında evlerinde ve üniversitedeki odalarında aramalar yapılan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 3 kişi savcılık sogusu, 7 kişi de mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        MARDİN'DE 11 ÖĞRETİM GÖREVLİSİNDEN 4'Ü TUTUKLANDI

        Mardin'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesinden (MAÜ) ihraç edilen ve gözaltına alınan 11 öğretim görevlisinden 4'ü tutuklandı.

        Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 11 öğretim görevlisinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen ve aralarında "emniyet imamı"nın da bulunduğu 4 öğretim görevlisi tutuklandı. 7 zanlı ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

        Mardin, Elazığ, İzmir, İstanbul, Kayseri, Gaziantep, Diyarbakır ve Mersin'de 3 Kasım'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında "emniyet imamı"nın da bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmıştı. (AA)

        SAMSUN'DA 24 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Samsunun Çarşamba ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alındı.

        Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince daha önce meslekten çıkartılan 24 öğretmenin evlerinde arama yapıldı.

        Aramanın ardından gözaltına alınan zanlılar, emniyete götürüldü. (AA)

        KAYSERİ'DE AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRLÜĞÜ'NDE 2 MÜDÜR YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI

        Kayseri'de yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde görevli 2 müdür yardımcısı gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlar kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde müdür yardımcısı görevindeyken ihraç edilen Bekir Ç. ve Naim D. gözaltına alındı. Gözaltına alınanların terör örgütünün aralarında haberleşmek için kullandığı 'bylock' programı kullandıkları tespit edildiği öğrenildi.

        Gözaltına alınan 2 kişinin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin devam ettiği bildirildi. (İHA)

        KIRIKKALE'DE FETÖ OKULUNU SATIN ALAN 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        KIRIKKALE'de 15 Temmuz öncesi FETÖ'ye ait olduğu belirtilen Özel Kızılırmak Lisesi'ni satın alıp, mal kaçırmak suçlamasıyla gözaltına alınan 7 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Kırıkkale'de Çallıöz Mahallesi'nde şehirlerarası terminalin arkasında bulunan Özel Kızılırmak Lisesi, 15 Temmuz öncesi TÜPRAŞ Rafinerisi ve MKE Kurumu'ndan emekli A.K., G.F., Z.K., M.A., Y.D., H.A. ve M.A. tarafından satın alındı. Yürütülen soruşturma kapsamında bu kişiler Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelesi Şubesi ekiplerince okulu satın alıp, FETÖ mallarını kaçırma suçlamasıyla gözaltına alındı. Şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 7 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Keskin Cezaevi'ne gönderildi.

        15 Temmuz sonrası el konulan Özel Kızılırmak Lisesi, darbe girişimi gecesi Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit olan polis memuru Alpaslan Yazıcı'nın adı verilerek Şehit Alpaslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitime başladı. (DHA)

        AÇIĞA ALINAN AFYON SULTANDAĞI KAYMAKAMI GÖZALTINA ALINDI

        AFYONKARAHİSAR'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan Sultandağı Kaymakamı Muhammet Emin Güngör, gözaltına alındı.

        İçişleri Bakanlığı tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan Sultandağı Kaymakamı Muhammet Emin Güngör hakkında Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama kararı verildi. Karar sonrası İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dün gözaltına alınan Kaymakam Güngör, polis merkezine getirildi. Güngör'ün sorgusunun sürdüğü belirtildi.

        Sultandağı Kaymakamlığı'na ise, Çobanlar Kaymakamı Resul Özdemir vekalet edecek. (DHA)

        DÜZCE'DE 6 İŞ ADAMI GÖZALTINA ALINDI

        Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 6 iş adamı gözaltına alındı.

        Düzce'de FETÖ operasyonları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 6 iş adamı gözaltına alındı. İş adamlarının adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda yapılan aramalarda ele geçirilen belge ve dokümanlara el konulduğu belirtildi. İş adamlarının emniyetteki işlemleri devam ediyor. (İHA)

        KONYA'DA 46 PİLOTTAN 16'SI SERBEST BIRAKILDI

        KONYA merkezli 19 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı çıkan aralarında pilotlarında bulunduğu havacı 60 subay ve astsubaydan 42'si dün gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edilen 16 şüpheli yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine örgütün Türk Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, aralarında kurmay yarbay, kurmay binbaşı ve pilotların da bulunduğu 60 subay ve astsubay hakkında 'Anayasayı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs, hükümete karşı isyan ve ilahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yakalama kararı çıkartıldı.

        Operasyon kapsamında dün 42 şüpheli gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanan 16 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkeme tarafından yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. 26 şüphelinin ise polisteki sorgusu sürüyor. (DHA)

        BURSA MERKEZLİ 16 İLDE 22 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursa merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 25 kişiden 22si tutuklandı. Soruşturmada tutuklu sayısı 32ye yükseldi.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma doğrultusunda 16 ilde gözaltına alınan 60 şüpheliden 25i daha adliyeye sevk edildi.

        Aralarında örgüte bağlı olan ve daha önce kapatılan bir şirketin ortakları eğitim kurumlarının müdürleri ve müdür yardımcılarının da bulunduğu şüpheliler, savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

        Zanlılardan 22si tutuklanarak cezaevine gönderildi, 3ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye yönelik soruşturma çerçevesinde, 28 Haziranda kayyum atanan, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile faaliyetleri sonlandırılan ve Bursada bünyesinde 16 eğitim kurumu bulunan Silm Eğitim Tesisleri İşletme Ticaret AŞden şirket ortağı, eğitim kurumlarının müdür ve müdür yardımcılarının da aralarında olduğu 121 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

        Bursa, İstanbul, Uşak, Kocaeli, Sakarya, Isparta, Şırnak, Ankara, Manisa, Tekirdağ, Antalya, Ordu, Samsun, Konya, Balıkesir ve Erzurumda belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 60 kişi gözaltına alınmıştı. Daha önce adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden 10u tutuklanmış, 18i adli kontrol şartıyla salıverilmişti. Diğer 7 zanlının gözaltı işlemleri ise sürüyor. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ