Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim İsmet Yılmaz: Her öğrenci bir yabancı dil bilecek

        Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bursa'nın İnegöl İlçesi’nde, Organize Sanayi Ortaokulu'nun açılışını yaptı, "2002'deki öğretmenlerimizin aldığı para 470 lira civarındaydı. Şimdi aylık 3 bin 200 gibi bir maaş alıyor" dedi.

        İnegöl'ün Akhisar Mahallesinde Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, şu ana kadar eğitim alanında en büyük yatırımı öğretmenlere yaptıklarını söyledi. Bu yıl 50 bine yakın öğretmen atadıklarını hatırlatan Yılmaz, "Daha yapacaklarımız var. Derslikleri yaparak öğretmenlerimizin mali durumlarını geliştirdik. 2002'deki öğretmenlerimizin aldığı para 470 lira civarındaydı. Bunun dolar karşılığı 400 dolardı. Şimdi öğretmenlerin maaşı 950 doların üstündedir. 15 saat haftada ek ders, aylık ek ders, hepsini koyun üzerine aylık 3200 gibi bir maaş alıyor. 2002'deki dolar değerinden yüzde 150 daha fazla, öğretmenlerimizin mali durumunu iyileştirdik" dedi.

        "Dünyada milli gelirine oranla en fazla yardım eden ülkeyiz" diyen Yılmaz sözlerine şöyle devam etti:

        "Sadece bizi değil Suriyelileri de eğitiyoruz. Şu anda okul çağında 900 bine yakın Suriyelinin yaklaşık yüzde 58'ini kendi okullarımızda eğitiyoruz. Devlet olarak güçlüyüz. Ama iş adamlarımız bu gibi yatırımlara sahip çıkarsa çok daha iyi olur. Okul aile birlikleri bunun için var. Eğer siz sahip çıkarsanız gençlerimiz yarına daha umutla bakarlar."

        "HER ÖĞRENCİ EN AZ BİR YABANCI DİL BİLECEK"

        Eğitimin önemli olduğuna değinen Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde her evladımızın en az bir yabancı bilmesini istiyoruz. Bunun da 5'inci sınıf olduğu şeklinde bir değerlendirmemiz var. Meslek eğitimini memleket meselesi olarak görüyoruz. Aranan elemanların eğitimine önem vermek gerekiyor. Bunun için çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

        Konuşmaların ardından okulun açılışı yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ