Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Antalya'da bir öğretmen mezar taşına kedisinin ismini yazdırdı

        Antalya'da emekli öğretmen 72 yaşındaki Şükrü Erkan Özgen, kendisi için aldığı mezar yerine mermerden mezar taşı yaptırdı, hatırasını yaşatmak amacıyla da üzerine adıyla harmanladığı 3 ay önce ölen kedisinin adını yazdırdı.

        Antalya'da oturan emekli öğretmen Şükrü Erkan Özgen, Kemer'de adını açıklamak istemediği bir mezarlıkta kendisine yer aldı. Mermerden mezarlık yaptıran Özgen, yaklaşık 3 ay önce ölen kedisi 'Arap'ın hatırasını yaşatmak için adını mezar taşına yazdırdı. Kendi adıyla kedisinin adını harmanlayıp 'Erkan Arap Özgen' yazdıran Şükrü Erkan Özgen, altına da mezarı yaptırdığı 7 Eylül 2016 tarihini koydurdu.

        'MEZAR TAŞINDAKİ İSİM DEĞİŞTİRİLMESİN'

        Mezara, kediyi defnetmediğini, Konyaaltı İlçesi'nde yerini açıklamayacağı bir yere gömdüğünü anlatan Şükrü Erkan Özgen, "Mezar yerini kendim için aldım. Öldükten sonra buraya defnedildiğimde mezar taşındaki ismin değişmemesini vasiyet ettim. Mezar taşına kedimin hatırasını yaşatmak için de onun adıyla kendi adımı harmanlayıp 'Erkan Arap Özgen' yazdırdım" dedi.

        Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkilileri ise ölen evcil hayvanların kişinin kendi tapulu mülküne ya da uygun boş bir araziye gömülebileceğini açıklarken, "İnsan mezarlığına hayvan ya da herhangi başka bir canlı gömülemez. Yasada böyle bir madde de yok. Söz konusu mezarda yasaya aykırılık varsa kaldırtırız" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ