Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'daki tecavüz davasında ortaya çıkan selfie sayesinde tahliye oldular

        Bursa'da geçen eylül ayında, 40 yaşındaki Nilgün D.'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanan 27 yaşındaki Mustafa T. ve 38 yaşındaki Selim A., ilişki öncesi çekilen selfie görüntüleri sayesinde tahliye oldu.

        Davaya konu olay, geçen eylül ayında merkez Osmangazi İlçesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, daha önce yerel radyolarda çalışan Nilgün D., internet üzerinden radyo kurmak isteğini arkadaşı Mustafa T.'ye söyledi. Mustafa T. de kendisinin bu işlerle uğraşan arkadaşı Selim A.'ya anlattı. Olay gecesi buluşan üçlü, bir araçla Uludağ yoluna çıktı. Burada Selim A. ve Nilgün D. bira içti. Gece saat 01.00 sıralarında, iddiaya göre Nilgün D.'nin kabul etmesi üzerine Mustafa T. ile birlikte, Selim A.'nın evine gittiler. Ertesi gün polis merkezine giden Nilgün D., iki arkadaşın kendisiyle zorla ilişkiye girdiklerini söyleyerek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine gözaltına alınan Mustafa T. ile Selim A. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

        Haklarında, 'Irza geçme, alıkoymak, hürriyeti tahdit, darp' suçlarından 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Mustafa T. ve Selim A.'nın yargılanmasına başlandı.

        'RIZASIYLA OLDU' SAVUNMASI

        Duruşmada ifade veren Selim A. arkadaşı Mustafa T.'nin Facebook'tan arkadaş olarak Dilek adıyla tanıdığı Nilgün D.'nin, internet üzerinden radyo kurmak istediğini kendisine söylediğini belirterek şunları anlattı:

        "Olay günü üçümüz buluştuk. Uludağ yoluna gittik. Mustafa, alkol kullanmıyordu. Ben ve Nilgün bira içtik. Üşüdüğüm için eve gideceğimi söyledim. Mustafa benimle kalıyordu. Nilgün, ‘Ben de gelirim' dedi. Birlikte evime gittik. Mustafa işi olduğunu söyleyip evden ayrıldı. Nilgün'le rızasıyla birlikte olduk. Aldığım alkolün etkisiyle sızıp kalmışım. Bir ara Mustafa ile Nilgün'ün tartışma sesleri üzerine uyandım. Nilgün, ‘Mustafa, beni öpmüyor, geri itiyor' diye sitem ediyordu. Yeniden yattım. Sabah kalktığımda Mustafa ve Nilgün'ü aynı yatakta yatarken gördüm. Daha sonra Nilgün'ü evine bıraktım. Suçlamaları kabul etmiyorum."

        Dilek ismiyle tanıdığı Nilgün D.'nin arkadaşı olduğunu söyleyen Mustafa T. de savunmasında şunları söyledi:

        "Nilgün, sanal radyo kuracağını söyleyip, bana katılıp katılmayacağımı sordu. Ben de arkadaşım Selim'e söyledim. Ertesi gün Nilgün'ü evinden alıp dağ yoluna konuşmak için çıktık. Sonra Selim T.'nin evine gittik. Ben sigara almak için evden çıktım. Sabah döndüğümde ikisinin cinsel ilişkide bulunduklarını anladım. Nilgün, bunu beni kıskandırmak için yapıyordu. Daha önceden bana sapkınlık derecede bağlılığı vardı. Suçlamaları kabul etmiyorum."

        'UYUŞTURUCU KULLANIPZORLA İLİŞKİYE GİRDİLER'

        Kendisini çevresindekilerin Dilek olarak tanıdığını ifade eden Nilgün D. ise ifadesinde sanıkları suçlayarak şöyle dedi:

        "Eve Selim, davet etti. Mustafa dışarıya esrar almaya gitti. Ben evden gitmek istedim. Beni tehdit ettiler ve 'öldürürüz' dediler. Selim, kendinde değildi sarhoştu. Arkadaşını telefonla arayıp esrar muhabbetti yaptılar, Selim, evde esrar ve alkol aldı. Ben almadım. Kendi evimde iken alkol almıştım. Mustafa, dağ yolunda enerji içeceği içti. Ben radyo konusunu konuşacağız zannettim. Selim üşüdüğü için eve gideceğini söyledi. Ben de yıllardır tanıdığım için evlerine gittim. Ancak, isteyerek birlikte olmadım. Beni aralarına yatırdılar. Mustafa kolumdan tutup Selim zorla ilişkiye girdi. Sonra ikisi aynı anda ilişkiye girdi. Ağladım, sinir krizi geçirdim. Daha sonra Selim beni eve bıraktı. İki sanıktan da şikâyetçiyim."

        Nilgün D., Mustafa T. ile daha önce ara sıra görüştüğünü, ancak iddia edildiği gibi kendisine karşı sapkınlık derecesinde bağlılığı olmadığını öne sürerek, Mustafa T. ve Selim A. ile daha önceden cinsel birlikteliliklerinin olmadığını söyledi.

        Duruşmada tekrar söz alan Selim A. esrarı birkaç kez sigara içine konulduğu için yanlışlıkla içtiğini öne sürerek, Nilgün D.'nin sürekli esrar kullandığını iddia etti.

        ÜÇLÜ FOTOĞRAF DELİL OLDU

        Duruşmada ifadelerin alınmasının ardından Mustafa T. ve Selim A. nın avukatları Ertuğrul Aslantaş ve Kutsal Tutku Kalezade, mahkeme heyetine Nilgün D. ve sanıkların olay gecesi samimi halde çekilen Mustafa T.'nin cep telefonundaki selfie görüntülerini delil olarak sundu. Avukat Kalezade, "Mağdur, olay gecesi şarjının bittiği söylediği cep telefonu ile internet ortamında şarkı paylaşmıştır. Tecavüz olayı yaşanmamıştır. Çünkü çevredeki evler birbirlerine çok yakın olduğu için bağırma halinde çevreden duyulması gerekirdi. Birlikte çekilmiş fotoğrafları mevcuttur. Şoför mahallinde üçü bir arada selfie yapmışlar. Nilgün ortalarında oturmuş. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum" dedi.

        Mahkeme heyeti, kısa bir aradan sonra isnat edilen suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimali bulunması nedeniyle Selim A. ile Mustafa T.'nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ