Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu 27.11.2016 Meteoroloji uyardı: Kar ne zaman yağacak
        8

        İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan yağış etkisini sürdürüyor. Bugün İstanbul genelinde yağışların kuvvetli sağanak şeklinde olması tahmin ediliyor.

        9

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, yağışların Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde, bugün Kıyı Ege ve Marmara bölge genelinde etkili olacağı belirtildi.

        10

        Açıklamada, "Yağışların kuvvetli (21-50 mm), Çanakkale ve Balıkesir çevreleri ile İzmir'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

        11

        Meteoroloji, yağışların 15.00 ile pazartesi 23.59 saatleri arasında etkili olacağını belirtti.

        12

        Pazartesi günü yurdun batı kesimlerini pazar gününden giriş yapan yağışlı sistem etkisi altına alıyor.

        13

        Yağışlar Marmara'nın tamamı, Ege'nin tamamı, Batı Karadeniz ve Batı Akdeniz'de ve Eskişehir, Ankara çevrelerinde yüzünü gösterecek.

        14

        Yağışlar yağmur şeklinde başlangıç yapacak. Edirne, Kırıklareli dışında Marmara'nın tamamında, kıyı Ege'de, Kütahya, Eskişehir'in kuzeybatı kesimlerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

        15

        Kuvvetli yağışlarla beraber yurdun batı kesimlerinde yer yer güneyli rüzgarların etkili olması tahmin ediliyor.

        16

        Rüzgârın batı kesimlerde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

        17

        Yağışın gelişiyle beraber sıcaklıkların yurdun batı kesimlerden düşüş göstermesi bekleniyor.

        18

        Salı gününden itibaren ise yurdun kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girmesi bekleniyor.

        19

        İç ve Batı bölgelerde görülecek yağışların kuzeybatı kesimlerde zamanla karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Marmara, ve Kuzey Ege’de kuzey, iç ve güney kesimlerde güney yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

        20

        Soğuk havayla birlikte, özellikle Çarşamba ve Perşembe günleri yurdumuzun kuzeybatı, iç ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

        21

        Hava sıcaklıklarının Salı günü yurdun kuzeybatısından başlayarak; zamanla iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

        22

        Meteoroloji'den yapılan uyarıda, "Hafta başından itibaren batı kesimlerde beklenen kuvvetli sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarın; hafta ortasından itibaren ise karla karışık yağmur ve kar şeklindeki yağışlar ile hissedilir derecede sıcaklık azalmasının sebep olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması, meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir" denildi.

        23
        24

        GÖLLER DONDU

        DHA'nın haberine göre, Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü Ardahan'da Çıldır Gölü ve Türkiye- Gürcistan sınırındaki Aktaş Gölü dondu.

        25

        Dondurucu sokukların hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde dere yatakları, çay ve göller tek tek donmaya başladı. Ardahan'ın Göle ilçesinde dün gece termometreler sıfırın altında 26.6 dereceye kadar düşerken, şehir merkezinde ise 20 dereceyi gösterdi.

        26

        Sıcaklığın dün gece sıfırın altında 18.5 dereceye düştüğü Çıldır İlçesindeki Çıldır Gölü ve Türkiye ile Gürcistan sınırı arasında yer alan Aktaş Gölü'nün yüzeyi tamamen buzla kaplandı.

        27

        Yaklaşık 27 bin metrekare alana sahip Aktaş Gölü'nün yüzeyini kaplayan buzun kalınlığı 15 santimetreyi buldu.

        28

        Kenarbel köyü yakınlarında bulunan Aktaş Gölü’nün donması sonrası köy sakinleri, gölün yüzeyinde oluşan buz tabakalarını baltalarla kırarak hayvanlarının su ihtiyaçlarını gideriyor.