Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "Türk Seddi"nin inşası sürüyor
        1

        Türkiye ile Suriye arasındaki sınıra yapılan ve dünyanın en uzun üçüncü duvarı özelliğindeki "Türk Seddi"ni örme çalışmaları sürüyor.

        2

        Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Suriye'deki iç savaş ve son dönemdeki terör saldırıları nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Suriye sınırında da güvenlik önlemleri artırılıyor.

        3

        Bu kapsamda, 911 kilometrelik Suriye sınırında beton bloklardan duvar örülüyor.

        4

        Başta TOKİ olmak üzere farklı firmalar tarafından hazırlanan bloklar, 15 ila 20 kilometrelik bölümler halinde Hatay sınırından başlayıp Şırnak hudut hattına kadar 14 ayrı bölgede inşa ediliyor.

        5

        Hat boyunca 2 metre genişliğinde ve 3 metre yüksekliğindeki 7 tonluk seyyar blokların Suriye sınırındaki Suruç ilçesinin karşısında yer alan Ayn-el Arap (Kobani) bölgesine yerleştirme çalışmaları tamamlandı.

        6

        "Türk Seddi" olarak da adlandırılan duvar, yaklaşık 8 bin 850 kilometrelik Çin Seddi ve ABD-Meksika sınırındaki 3 bin 500 kilometre civarındaki duvarın ardından dünyanın en uzun üçüncü duvarı olma özelliği taşıyor.

        7

        "KAFES TEL VE KAMERA SİSTEMİ DE OLACAK"

        Suruç Kaymakam Vekili Tarık Açıkgöz, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin güvenlik amacıyla sınır hattındaki önlemlerini artırdığını hatırlattı.

        8

        Duvarının Suriye sınırının tamamına örüleceğini belirten Açıkgöz, duvarın dayanıklılık seviyesinin üst düzeyde olduğunu kaydetti. Suruç ilçesinin Suriye ile yaklaşık 33 kilometrelik sınırı bulunduğunu aktaran Açıkgöz şunları söyledi:

        9

        "Bölgemizde yoğun bir şekilde duvar örme çalışmaları sürüyor. Şu anda Valiliğimiz tarafından yapılan 5 kilometrelik kısmın yüzde 95'i tamamlandı. Bir de TOKİ tarafından ihalesi yapılan 24,7 kilometrelik duvar çalışması var.

        10

        Onun da bir kısmı bitti. Toplam 32,7 kilometrelik sınır hattımızın 4 kilometresi hariç sınırdaki tüm duvar çalışmalarımız tamamlandı. Diğer kalan kısımlar ile alakalı da kısa süre içerisinde ihale yapılacak."

        11

        Güvenlik çalışmalarının sadece duvarla sınırlı kalmadığını ifade eden Açıkgöz, "İlk etapta 8 kilometrelik bir alanda güçlendirilmiş kafes tel çalışmamız da oldu.

        12

        Daha sonra 17 kilometrelik bir alan için de yine kafes teli ihalesi yapıldı ve tamamlandı ayrıca 5 metre genişliğinde bir güvenlik yolu olacak. Sınır güvenlik sisteminde kulelerimiz, kamera sistemlerimiz, hepsi olacak." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ