Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Şanlıurfa'da okul servisi kaza yaptı

        Şanlıurfa'da okul servisinin devrildiği kazada, 26 kişi yaralandı.

        Alınan bilgiye göre, kent merkezindeki okullardan aldığı öğrencileri evlerine götüren Mehmet Kaval yönetimindeki 03 BC 806 plakalı minibüs, merkez Karaköprü ilçesi Lunapark Kavşağı'nda refüje çarparak devrildi. Kazada, sürücü Kaval'ın yanı sıra araçta bulunan 25 öğrenci yaralandı.

        Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yarılılardan 10'u taburcu edildi.

        Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, lise öğrencisi olan yaralıları Mehmet Akif İnan Hastanesinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti, hastane Başhekim Yardımcısı Dr. Çağlar Bozkurt ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'den bilgi aldı.

        Kazaya ilişkin gazetecilere açıklama yapan Vali Tuna, akşam saatlerinde talihsiz bir kaza yaşandığını belirterek, kazaya ilişkin idari ve adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

        Kazada yaralanan bazı öğrencilerin taburcu edildiğini bazılarının ise poliklinik servisinde bulunduğunu belirten Tuna, "Burada kusur var, hem şoförle ilgili bulunan kusurlar hem de servis düzeninde usulsüzlük var. Bir taraftan da fazladan ayakta öğrenci alınması durumu var. Bunlarla ilgili gerek adli gerek idari işlemler yapılacak. Sorumlular gereken cezayı alacak. Öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." diye konuştu.

        Çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yarılılardan altısının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ