Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ ‘Atanan kaymakamla ‘Yunus’un selamı var’ diye irtibat kuruyormuş

        TOKAT Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ’nün mülkiye yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan ‘Kaymakam imamı’ öğretmen Y.A.’nın ifadesi şöyle:

        ‘ÇAY İÇMENİ İSTİYORUZ’: (FETÖ okullarında çalıştığını anlattıktan sonra) Fethullah Gülen’i mesih olarak biliyordum. 2012’nin eylül ayında Emre (Türkiye kaymakamlar imamı) ‘Memur öğretmen arkadaşlar var, bunlarla akşamları çay içmenizi istiyoruz’ dedi. Yönlendirdiği kişilerle evimde 15 günde bir buluşmaya başladık. Bu kişilerden topladığım paraları Emre’ye veriyordum. Sonra bunların kaymakamlık sınavını kazanmış adaylar olduğunu öğrendim. Bayan adaylar ve kaymakam eşleri ile eşim ilgilenirdi.

        102. DÖNEMİ ZİMMETLEDİLER: Kaymakamlık kursu bittikten sonra mülakat yapıldı. Mülakatta ilgilendiğim adaylardan ikisi elendi. Kurada yeri belirlenen kaymakamları gittikleri yerlerde ilgilenecek kişilere devrettim. 100. dönem adaylarla ilgilendiğim sürede bana 2013 nisan ya da mayıs ayında 102. dönem adaylarını da zimmetlediler. Bunlar mülakatı kazanmış, tercihlerini yapmamıştı. Hâlâ Ankara’da kaymakamlık kursuna devam ediyorlar. Hakkımda adli kontrol uygulandığı için 102. dönemle başka bir kişi ilgilenmektedir.

        7 BÖLGEDE YAPILANMA: Örgütte kaymakamların Türkiye yapılanması 7 bölgeye ayrılmıştır. Bu bölgeler de illere bölünürdü. Kaymakamlar tayin olduğunda gideceği yerlerde kendisiyle ilgilenecek kişilerin ‘Yunus’un selamı var’ ifadesiyle tanışırlardı. Kaymakam gelenin kim olduğunu bilirdi.

        BYLOCK’TAN HABERLEŞTİK: Patates hattım vardı. Bu hat ucuz telefonda takılıydı. İlgilendiğim kaymakamların dönemi bittiğinde hat ve telefon imha edilirdi. Ayrıca 102. dönem adayların grup sorumlularına ByLock yüklü tablet verdim.

        DEVŞİRME OLMAZ: Kaymakamlık yapılanmasında itaat kültürü vardır ve sırların ortaya çıkmaması için adam kazandırma (devşirme) olmaz. Yapıyla baştan itibaren ilişki olan kişilerle devam edilir. Genel itibarıyla kaymakam adaylarının yüzde 80’den fazlası örgüte ait KPSS ve kaymakamlık çalışma evlerinden gelir. Sadakatleri gereği yapıdan ayrılmaları zordur. Hatta 15 Temmuz sonrası görüştüğüm adaylar var ve yapıya sadakatleri devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ