Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da kaza yapan alkollü sürücü kendini böyle savundu

        Bursa'da, otomobiliyle yaptığı kazada, yanındaki arkadaşı Orçun Aşır'ın ölümüne, 2 arkadaşının da yaralanmasına neden olduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan Ramazan Pekteş'in yargılanması tamamlandı. Son savunmasında, "O akşam alkol almıştık. Ancak arkadaşımın öldüğü kazaya, yolun yağmur nedeniyle kaygan olması neden oldu" diyen Pekteş, 4 yıl, 6 ay, 10 gün hapis cezasına çarptırılıp, tahliye edildi. Ceza, Yargıtay tarafından onanırsa Pekteş, tekrar cezaevine girecek.

        Merkez Osmangazi İlçesi'ndeki kaza, geçen 25 Mayıs 2016 tarihinde, 30 yaşındaki Ramazan Pekteş yönetimindeki 16 FL 007 plakalı otomobil, Çekirge Caddesi'nde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Yol kenarındaki ağaca çarparak duran otomobilde bulunan 22 yaşındaki Orçun Aşır ölürken, 25 yaşındaki Emirhan Yazcı ve Azerbaycan uyruklu 27 yaşındaki Selahaddin İsmailov ağır, sürücü Ramazan Pekteş ise hafif yaralandı. Hastanede yapılan kontrolde 0.99 promil alkollü olduğu belirlenen Ramazan Pekteş çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

        "ONUN ÖLÜMÜNE YOLUN KAYGANLAŞMASI NEDEN OLDU"

        Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmak' ve 'yaralanmaya neden olmak' suçlarından hakkında 3-15 dava açılan Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdikten sonra burada doktora yapan Ramazan Pekteş'in yargılanmasına devam edildi. Karar duruşmasında, kazaya, aldığı alkolün etkisinin değil, yağmur nedeniyle yolun kayganlaşmasının neden oluduğunu söyleyen Ramazan Pekteş, "Orçun en samimi arkadaşlarımdan biri. Onun ölümü beni çok üzdü. Olay günü alkol aldım. Fakat kazaya, aldığım alkolün etkisi değil, yolun yağmur nedeniyle kayganlaşı neden oldu. Çünkü o gün arkadaşlarımla gezmek için Uludağ Yoluna çıktık ve döndüm. Hiç bir sorun yaşamadık. Kaza kent merkezinde oldu" dedi.

        Mahkeme heyeti, Ramazan Pekteş'e neden olduğu ölümlü ve yaralanmalı kaza nadeniyle 4 yıl, 6 ay, 10 gün hapis cezası verdi. Yargıtay sürecini dikkate alan mahkeme heyeti, sanığın tahliyesini kararlaştırdı. Verilen ceza onaylanırsa Pekteş tekrar cezaevine girecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ