Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bodrum'da elektrikli testereyle ağaç katliamı

        Bodrum Kumbahçe Mahallesi’ndeki Manastır Villaları’nda oturan Ahmet Ercüment Tekdal, sokak kenarlarında ve komşusunun bahçesinde bulunan 20 yıllık ağaçları, evinin manzarasını kapatıyor diye elektrikli testereyle kesti. Sokaktaki ağaçların yanı sıra ev sahibinin evde olmamasını fırsat bilerek komşusunun bahçesine izinsiz giren Ahmet Ercüment Tekdal, kestiği çoğu karabiber ağaçlarını küçük parçalara bölerek şöminede yakmak için odun haline de getirdi. Odunları bahçede istifleyen Tekdal’ın yaptığı yeşil katliamını gören çevre sakinleri ve bahçıvan durumu ilgililere ve ev sahibine bildirdi.

        SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

        Olayın ardından Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na müvekkili adına şikâyet dilekçesi veren avukat Erdal Şımarmaz, şüpheli Ahmet Ercüment Tekdal’ın, yaşları 20 yılı bulan bahçedeki ve sokaktaki ağaçları kestiğini ve yakmak amacıyla odun haline getirdiğini söyledi. Müvekkilinin izni ve rızası alınmadan bahçesine girildiğini belirten avukat Şımarmaz, şüpheli Ahmet Ercüment Tekdal hakkında konut dokunulmazlığını ihlal, hırsızlık ve mala zarar verme suçlarından dava açılmasını istedi. Gerekli delillerin elde edilmesi için ağaçları kesen komşunun evinde arama yapılmasını da isteyen Şımarmaz, kalan ağaçları da kesme ihtimali olduğunu, bu nedenle gerekli adli tedbirlerin uygulanmasını talep etti.

        POLİS AĞAÇLARLA İLGİLİ KEŞİF YAPTI

        20 yıllık ağaçları kesen Ahmet Ercüment Tekdal, hakkında savcılığa yapılan suç duyurusu üzerine karakola giderek ifade verdi. Tekdal, ağaçları kendisinin kestirdiğini kabul etti. Öte yandan olay yerine gelen polis ekipleri keşif yaptı. Polisler, görüntü alarak ağaçların kesildiğine dair tespitte bulundu

        Müslim SARIYAR / GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ