Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim KYK burs ve kredi ödemeleri ne zaman başlıyor? KYK kredi ne zaman verilecek? Burs ücretleri ne kadar

        Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), geçtiğimiz günlerde öğrencilere verdiği burs ve kredi başvurularının sonuçlarını açıklamış ve öğrencilere de müjdeli bir haber vermişti. Müjdeli haberi alan öğrenciler de şimdi ücretlerin ne zaman verilmeye başlanacağını merak ediyor. Peki KYK burs ve krediler ne zaman verilecek?

        KYK BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

        KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, yaptığı açıklamada burs sonuçlarının açıklanmasının ardından en kısa sürede öğrencilere burs ve kredilerinin verileceğini duyurmuştu.

        Öğrencilere de bir müjdeli haber verere, "Önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencileri müracaatlarını yaparlardı fakat burs ve kredilerini ocak ayı itibarıyla alırlardı. Bu yıl, bu tarihi ekim ayından başlatıyoruz. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

        Aynı zamanda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, KYK başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından Twitter'da "Öğrencilerimize bir de güzel haberimiz var! Daha önce Ocak ayından itibaren ödediğimiz kredi ve bursları bu yıl Ekim ayından başlatıyoruz. Böylece, yüksek öğrenime bu yıl itibariyle başlamış gençlerimiz Aralık ayında 3 burs/kredi miktarı birden almış olacaklar. Hayırlı olsun." açıklamalarını yaparak öğrencilere Aralık ayında 3 burs birden ödeme yapılacağı müjdesini vermişti.

        KYK burs ve kredilerin ne zaman yatırılacağına dair resmi bir tarih yok fakat KYK Genel Müdürü Sinan Aksu'nun ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yaptıkları açıklamalara göre en kısa sürede ödemelerin yapılacağı biliniyor.

        2016 KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

        KYK resmi sitesinden yaptığı açıklama dahilinde burs ücretlerini; lisans öğrencileri için aylık 400 lira, yüksek lisans öğrencileri için aylık 800 lira, doktora öğrencileri için ise aylık 1200 lira olarak duyurdu.

        Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan açıklama;

        "Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yükseköğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen burs/kredi başvurularına ilişkin sonuçlar açıklandı.

        Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatıyla bu zamana kadar Ocak ayından itibaren ödenen burs/krediler artık Ekim ayı da dahil olmak üzere ödenecek. Geçen yıl burs ve kredi miktarına yapılan zamla sevinen öğrenciler, bu yıl da ödemelerin Ekim ayına çekilmesinin sevincini yaşıyor.

        Burs/krediler lisans öğrencileri için aylık 400 lira, yüksek lisans öğrencileri için aylık 800 lira, doktora öğrencileri için ise aylık 1200 lira olarak ödeniyor. Öğrencilerin, taahhütnamelerini e-devlet üzerinden 27 Kasım saat 23.59’e kadar onaylamaları gerekiyor.

        Öğrenciler burs/kredi sonuçlarını https://kyk.gsb.gov.tr adresinden öğrenebilecek."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ