Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Süleyman Soylu: Çok önemli bir kırılma dönemindeyiz

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Çok önemli bir kırılma dönemindeyiz, aştığımız andan itibaren kendimizin de hayal edemediği bir Türkiye tablosu ile karşılaşacağız. Bütün gayretimiz budur ve bunu aşacağız inşallah." dedi.

        Soylu, Vilayetler Evi'ndeki Vilayetler Hizmet Birliği 43. Olağan Birlik Meclis Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olduğunu söyledi.

        Türkiye'nin iç uyumunun ve kararlılığının iyi muhafaza edilmesinin önemine işaret eden ifade eden Soylu, millete mahcup olunabilecek işlerden sakınılması gerektiğinin altını çizdi.

        "SİZ GEREĞİNİ YAPIN"

        Kendisini dinleyenlere "Siz gereğini yapın, gerisini tamamlayacak Cenabı Allah'tır." diye seslenen Soylu, devletin görevlendirdiği valilerin, milletin görevlendirdiği il genel meclis başkanlarının oluşturduğu sürecin, Türk ve İslam tarihi ile Türkiye'nin etrafındaki medeniyetler için önemli olduğunu kaydetti.Soylu, içinde bulunulan dönem itibariyle tarihi bir sorumluluklarının olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

        "Sözde sivil toplum örgütlerini, terör örgütü payandalığına çevirmişler. Görüyorum, okullarımızın içerisinden çocuklarımızı uyuşturucu belasıyla bizden bir şekilde almaya, koparmaya çalışıyorlar. Değerlerimizden, geleneklerimizden, göreneklerimizden, ananelerimizden, ata, baba sevgimizden, ana sözümüzden bizi ayırmaya çalışıyorlar. Bunlar topyekun bir kuşatmanın karşılığıdır. Bir taraftan kendi parlamentolarında karar veriyorlar, diğer taraftan gazeteleri, basın ve yayın organları münasebetiyle baskı kurmaya çalışıyorlar. Bir hayır işlerini son zamanlarda görebilmenin mümkün olmadığı süreçler yaşıyoruz. Ya bizde bir yanlışlık var ya bunları gerçekleştirmeye çalışanlarda bir yanlışlık var. Kendi tarafımıza bakıyoruz, bir darbeyle karşılaşmışız, bunu bertaraf etmişiz. Elinde silah olan ve herkese korku salmaya, herkesten para almaya çalışan, bir taraftan uyuşturucu ve insan ticaretinin, bir taraftan da her türlü kötülüklerin elçisi olan bir terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Onu neredeyse yumuşatıp tekrar dünya kamuoyu önüne sunmaya çalışıyorlar."

        Soylu, şehirlerde Mimar Sinan'dan, Selçuklu'dan, Osmanlı'dan birçok örneğin olduğunu hatırlatarak, "Bugün de Yavuz Sultan Selim Köprüsü bir numune, 500 yıl sonraya bir numune. Marmaray, bölünmüş yollar, Osman Gazi Köprüsü bir numune. Bu milletin, bu toprakların uzun yıllardan beri beklediği numuneler. Üçüncü Havalimanı bir numune. Bunların hiçbirisinin olmamasını isteyen bir anlayış. Biz mi yanlış düşünüyoruz, yoksa bunları tetikleyenler mi? Bizim Sıratı Müstakim'de olduğumuz açıktır." diye konuştu.

        "TÜRKİYE'NİN ÜSTÜNLÜĞÜ İNSAN KAYNAĞI"

        Şehirlerin yeni yatırım, ilgi, sevgi, hürmet istediğini dile getiren Soylu, her bir şehrin bir ruhunun olduğunu söyledi.Türkiye'nin en önemli üstünlüğünün insan kaynağı olduğunu, bunun iyi yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Soylu, her okulun kendine ait bir gelecek yuvası olduğunu ifade etti.Öğretmenlerin hangi atmosferde okula gittiğinin, çocukların okul etrafındaki durumunun, telafi edilemeyecek bir zararla karşı karşıya kalacak bir kişinin hareketinin, "çocuklarına ne yedireceğini" düşünenin bir kişinin, okuyacak çocukların kendilerinde sorumluluğu bulunduğunu belirten Soylu, "Bizim hedefimiz tektir, idealini arayan çocuklara geleceğini teslim edebilecek bir ortamı hazırlayabilmek. Bir çocuk, 'Ben hemşire olmak istiyorum.' diyorsa, onun hemşire olmasını sağlayabilecek imkanı bizim ona sunmamız lazım. Devletin böyle bir imkansızlığı yok. Onu yerelle buluşturmak bizim en temel sorumluluğumuz ve anlayışımızdır." dedi.

        Soylu, kanunun dışındaki her şeyle mücadele etmenin de temel sorumlulukları olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Bakın, bunu bütün bugüne kadar okuduklarım, yazdıklarım müktesebatında söylüyorum, çok önemli bir kırılma dönemindeyiz, aştığımız andan itibaren kendimizin de hayal edemediği bir Türkiye tablosu ile karşılaşacağız. Bütün gayretimiz budur ve bunu aşacağız inşallah. Çok önemli bir kırılma dönemindeyiz, tarihin, dönemin tüm fırsatının şu coğrafyanın üzerine oturduğu ve bizim penceremize konduğu bir dönemin içerisindeyiz. Bunu iyi görenler, iyi analiz edenler bugün ellerinden gelen bütün yüklenmeleri ortaya koyuyorlar ama onlar bizi düşürmedikçe, biz kuvvetleniyoruz bunun da farkındalar. Bunu, birlikte aşma konusundaki irademizi hep birlikte yarına götürmeliyiz.""

        Bir yol, belki de bir tarih değiştirecektir. O yoldan okuluna rahat giden bir evlat, belki de bu ülkeye her birimizin yaptığının katbekat fazlasını yapabilme kabiliyetine sahip olabilecektir." diyen Soylu, bu arayış içinde olduklarını söyledi.Bu dönem, özellikle sorumluluk alan kişilerin, Türkiye'nin istikametine selametle ulaşması için daha fazla asılması gerektiğinin altını çizen Soylu, meselenin sadece terörü tasfiye etmek olmadığını, kardeşliği, 780 bin kilometrekarede tesis edecek bir anlayışın da ortaya konulması gerektiğini ifade etti.

        "YAPMAMIZ GEREKEN HEDEFLERİMİZE YÜRÜMEK"

        Soylu, terörü tasfiye ettikten sonra en önemli meselenin, birlikteliği daha iyi noktaya koyabilecek bir anlayışı sürdürmek olduğunu belirterek, "Bunun, memleketimizin 81 vilayetiyle direk ilgisi vardır. Çünkü uzun yıllardan beri milletimizin içerisinde oluşturmaya çalıştıkları bu münaferet, ancak ortaya konulacak yüksek bir kardeşlikle merhem edilebilir." diye konuştu.

        Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu bir hedef var, ısrarla şunu söylüyor, '2023, 2053 ve 2071.' Bizi bugünümüze çakmak isteyenler, bugünkü sorunlarımızın içerisinde bizi bir anafora dönüştürmek isteyenlere karşı biz planlarımızı nasıl ülke bazında iyi yapmışsak, illerimizi, ilçelerimizi buna ait bir planlamayla geleceğe taşıma amacını ortaya koymalıyız." ifadesini kullandı.

        Ortak akıl" vurgusu yapan Soylu, vatandaşla birlikte olmanın önemine işaret etti.Kaynaklarını iyi yöneten, kaynak oluşturan bir anlayışa ihtiyaç olduğunun altını çizen Soylu, "Biz eğer bizi meşgul etme istedikleriyle meşgul olur, meselenin diğer taraflarını hakir bırakırsak, onların isteklerini yapmış oluruz. Bizim yapmamız gereken, hedeflerimize yürüyebilmektir." dedi.Konuşmasının ardandan Soylu'ya, üzerinde resminin bulunduğu gümüş tabak hediye edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ