Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Konya'da bir adam araç üstünde 2.5 saat kurtarılmayı bekledi
        1

        Konya'da kanalizasyon tahliye borusunun patlaması sonucu su dolan alt geçitte minibüsüyle mahsur kalan 50 yaşındaki Veysel Şimşek, yaklaşık 2.5 saat süren çalışma sonrası itfaiye ekipleri tarafından botla kurtarıldı.

        2

        Olay, bugün saat 05.00 sıralarında Konya-Aksaray karayolu üzerinde bulunan 2'nci Organize Alt geçidinde meydana geldi.

        3

        İddiaya göre peynir yüklü minibüsüyle Konya'dan Kayseri'ye gitmekte olan Veysel Şimşek, kanalizasyon tahliye borusunun patlaması nedeniyle su dolu olan alt geçide girdi.

        4

        Alt geçidin yarısına kadar giden Şimşek, motorun su alıp durması üzerine burada mahsur kaldı.

        5

        Suların giderek yükselmesi üzerine aracının üzerine çıkan Şimşek, polisi arayarak yardım istedi, İhbar üzerine olay yerine, polis, itfaiye ve Karayolları ekipleri sevk edildi.

        6

        Ekipler, su derinliğinin yaklaşık 2 metreyi bulması nedeniyle araçla suya giremedi. Bunun üzerine itfaiyeye ait bot ve dalgıç ekibi çağrıldı.

        7

        Alt geçide indirilen botla Şimşek'in yanına giden itfaiye ekipleri, sürücüyü kurtardı. Bir itfaiye eri ise Veysel Şimşek'in ıslanmaması için Şimşek'i bottan sırtına alarak kıyıya çıkardı.

        8

        Yaklaşık 2.5 saat çalışma sonucu mahsur kaldığı yerden kurtulan Şimşek, aracıyla alt geçide ilk girdiğinde suyun derinliğinin yaklaşık 20 santimetre kadar olduğunu, ancak aniden dolduğunu ileri sürdü.


        9

        Şimşek, ''Ben girdiğimde su bu kadar değildi. Birden doldu. Ben aracın tavanına çıktım. Konya'dan Kayseri'ye gidiyordum" dedi.