Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 87 yaşındaki kadının 500 bin lirasını dolandırdı, saçını boyattı

        Konya'da telefonda kendisini polis olarak tarnıtarak, 87 yaşındaki Fikriye Ç.'nin 500 bin lirasını dolandıran 48 yaşındaki İsa B., Adana'da yakalandı. İsa B.'nin beyaz olan saçlarını siyaha boyattığı görüldü.

        25 Kasım'da İsa B., Konya'da yaşayan Fikriye Ç.'yi telefonla arayarak polis olduğunu söyleyip, "Bankada soygun var. Sizin paralarınız da gidecek. Hemen gidin paranızı çekin. Ancak soygunu banka görevlileri yapıyor. Bankaya gittiğinde 'İzmir'e otel yaptırmak istiyorum parayı onun için çekeceğim' dersiniz. Aksi taktirde bütün paranız gidecek" dedi.

        Bunun üzerine Fikriye Ç. hemen bankaya gidip parasını çekmek istedi. Bu arada İsa B. de bankaya gelerek kendisini polis olarak tanıtıp, parayı çeken yaşlı kadından 500 bin lirayı alıp ortadan kayboldu.

        Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Fikriye Ç. polise başvurdu. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda İsa B., Seyhan İlçesi'nde yapılan operasyonla yakalandı.

        Şüphelinin dolandırılıcılık yaptığında beyaz olan saçlarını tanınmamak için siyaha boyattığı görüldü. Şüpheliı ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ