Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 2 Aralık Cuma

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 2Aralık Cuma gününe dair tutuklama, gözaltına alma, görevden alma ve açığa alma haberleri.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        BATMAN'DA 4 HAKİM GÖZALTINA ALINDI

        Batman'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 4 hakim gözaltına alındı.

        Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Batman Adliyesinde görevli 5 hakim hakkında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince düzenlenen operasyonda 4 hakim gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor

        1 hakimin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor. (AA)

        MUŞ'TA 3'Ü ASKER 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Muş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 3'ü asker 6 kişi gözaltına alındı.

        Muş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında örgütün askeri birimlerinde 'mahrem imam' adı altında faaliyet yürüten 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Mahrem imamlarla irtibatlı olduğu anlaşılan 2 üsteğmen ve 1 teğmenin de yakalandığının ifade edildiği açıklamada, "Şahıslarla ilgili adli soruşturma devam etmektedir. Ayrıca, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan 2 kişi yakalanmıştır. İlimizde her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı mücadelemiz kesintisiz sürdürülecektir" denildi. (İHA)

        DÜZCE'DE TOPLAM 755 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI, 331 KİŞİ TUTUKLANDI

        Düzcede Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuzdaki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında kamu kurumlarında görevli 755 kişi hakkında işlem yapıldığı, bunlardan 331inin tutuklandığı bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yürütülen soruşturmalar kapsamında 755 kişi hakkında idari ve adli işlem gerçekleştirildiği belirtildi.

        Bu kişilerden 331inin tutuklandığının aktarıldığı açıklamada, tutuklananların daha önce görev yaptıkları kurumlara ilişkin şu bilgilere yer verildi:

        "Düzce Valiliğinden 4 vali yardımcısı ve kaymakam, Cumhuriyet Başsavcılığından 59 hakim, savcı ve memur, Düzce Üniversitesinden 35 personel, İl Jandarma Komutanlığından bir, İl Emniyet Müdürlüğünden 107, İl Müftülüğünden 3, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden 3, İl Mahalli İdareler Müdürlüğünden 2, İl Defterdarlığından bir, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 75, Orman İşletmesinden 2, İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden 15, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden 3, Cumayeri Belediyesi 2, İl Acil ve Afet Müdürlüğünden bir, Türkiye İş Kurumundan bir, Telekom İl Müdürlüğünden bir, Ceza İnfaz Kurumundan 15, Kadastro Müdürlüğünden bir." (AA)

        GAZİANTEP'TE 2 HAKİM VE 1 CUMHURİYET SAVCISI GÖZALTINA ALINDI

        Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 2 hakim ve bir cumhuriyet savcısı gözaltına alındı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cumhuriyet savcısı İ.T. ile hakimler S.E. ve M.Kyi gözaltına aldı.

        Evlerinde ve adliyedeki odalarında arama yapılan şüphelilerin, daha önce FETÖ üyesi polislerin soruşturmalarında da görev aldıkları belirtildi. (AA)

        KARABÜK'TE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Karabük'te FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 12 kişiden 4'ü tutuklandı.

        Karabük merkezli 9 ilde 10 gün önce Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yapılan operasyonda, askeri okullara öğrenci yerleştirdiği ve askeri okul sınav sorularını verdiği iddiasıyla 10 kişi, aynı operasyon kapsamında yapılan arama sırasında ise emniyet müdürleri ve komiserlerin sözde "il imamı" olduğu değerlendirilen 2 kişi gözaltına alınmıştı.

        Emniyetteki sorgularının ardından dün adliyeye sevk edilen ve daha önce görevlerinden uzaklaştırılarak ihraç edilen öğretmenler Hakan Aşkın (36) ve Harun Sezer (34) ile Sedat Çakır (24) ve Karabük ilinde görevli emniyet müdürlerinin sözde "imam"ı olduğu değerlendirilen sağlık personeli Alpaslan Gürel (37), FETÖ/PDY örgütüne üye olmaktan dolayı tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilirken, 8 kişi ise adli kontrol ile serbest bırakıldı. (İHA)

        KÜTAHYA'DA 3 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

        Kütahyada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan, daha önce meslekten ihraç edilen 6 öğretmenden 3ü tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        28 Kasımdaki eş zamanlı operasyonda yakalanan öğretmenlerden bazılarının, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenmişti. (AA)

        TRABZON OF'TA 11 KİŞİ TUTUKLANDI

        Trabzon'un Of ilçesinde FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan 11'i tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Of'ta FETÖ/PDY ilçe yapılanmasına yönelik operasyonda 18 kişiden 11'i tutuklandı.

        15 gün önce KOM şube tarafından gözaltına alınan 18 kişi, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının ardından Kaşüstü Adliyesi'ne sevk edildi. 11 kişi tutuklanırken, 7 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA DAHA ÖNCE AÇIĞA ALINAN 2 HAKİM VE 2 SAVCI GÖZALTINA ALINDI

        Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında daha önce açığa alınan 2 hakim ve 2 savcı gözaltına alındı.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca, devam eden soruşturmalar kapsamında merkez ve Emirdağ ilçesinde 2 hakim ve 2 savcı hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (AA)

        BURSA KARACABEY'DE 1 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bursa'nın Karacabey ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yapılan operasyonlarda 1 kişi tutuklandı.

        Karacabey'deki soruşturma kapsamında gözaltında bulunan FETÖ'ya ait Aktif Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Ender Mesut B, sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi. Ender Mesut B, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        ISPARTA'DA 10 EMNİYET PERSONELİ TUTUKLANDI

        Ispartadaki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda gözaltına alınan 29 emniyet personelinden 10u tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ/PDYnin emniyetteki yapılanmasının deşifresine yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 29 emniyet personelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 10u "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandı, 19 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        ELAZIĞ MERKEZLİ 8 İLDEKİ OPERASYONLARDA 18 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        ELAZIĞ - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Elazığ merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 18 şüpheli gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından 9 gün önce Elazığ merkezli İstanbul, Diyarbakır, Kocaeli, Erzurum, Mardin, Malatya ve Kahramanmaraş'ta 19 şüphelinin yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon yapılmıştı. Operasyonda 18 şüpheli yakalanmıştı. Gözaltına alınan 18 şüphelinin emniyetteki ifadeleri tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

        Şüphelilerin, örgüt adına aktif olarak görev yapan ev imamları, elaman kazandıran rehberler, evlere finans desteği sağlayan esnaflar, üniversite mezunlarını yapıyla bağlantılı şirket ve firmalara yerleştirilmesi ile kurban derisi toplayarak örgüte finansal desteği sağlayanlar olduğu iddia ediliyor. (İHA)

        GAZİANTEP'TE 9 KİŞİ TUTUKLANDI

        Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde, Terör örgütü PKK/KCK'nın sözde yöneticilerinden aldıkları talimatla iş yeri sahiplerine kepenk kapattırarak eylemlere katılmaya zorladıkları belirtilen zanlılara yönelik 24 Kasım'da 20 adrese operasyon düzenlemiş, haklarında yakalama kararı bulunan 19 kişiden 16'sı gözaltına alınmıştı.

        Gaziantep Valiliği zanlıların ev ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 5 adet tabanca, bu tabancalara ait çok sayıda mermi, 1 adet Av Tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 2 adet pala tabir edilen bıçak, PKK/KCK terör örgütü içerikli kitap, dergi, fotoğraf, bez parçaları örgütsel dokümanlar ile bazı elektronik malzeme ile FETÖ/PDY(Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) terör örgütü elebaşısının yazarı olduğu 1 adet kitap ve PDY/FETÖ terör örgütü içerikli 1 adet CD ele geçiriliğini açıkladı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 9'u tutuklanırken 7'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        KIRIKKALE'DE 3 AVUKAT GÖZALTINA ALINDI

        Kırıkkalede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, 3 avukat gözaltına alındı.

        Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDYye yönelik operasyon başlattı.

        Operasyonda, avukatlar M.B, M.Ü. ve O.K. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi. (AA)

        MERSİN'DE 5 KOMİSER YARDIMCISI TUTUKLANDI

        Mersinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında görevden uzaklaştıralan ve gözaltına alınan 5 komiser yardımcısı tutuklandı.

        Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları tespit edilen 5 komiser yardımcısı, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        ISPARTA'DA FETÖ'NÜN "KAHRAMANMARAŞ KOORDİNATÖRÜ" TUTUKLANDI

        Isparta merkezli düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Kahramanmaraş koordinatörü olduğu iddia edilen zanlı tutuklandı.

        Isparta Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, darbe girişimine ilişkin Isparta merkezli yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılan ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandığı tespit edilen İsa Sağlam, Kahramanmaraşta gözaltına alındı.

        Ispartaya getirilen ve örgütün sözde "Kahramanmaraş koordinatörü" olduğu belirtilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (AA)

        SAMSUN'DA 2 SAVCI GÖZALTINA ALINDI

        Samsun'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2 savcı gözaltına alındı.

        Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında bugün görevden uzaklaştırıldıkları öğrenilen Samsun'un Çarşamba ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı M.G. ile Terme ilçesinde görevli Cumhuriyet Savcısı K.T.'yi gözaltına aldı.

        Görev yaptıkları ilçelerde gözaltına alınan savcılar Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (İHA)

        ÇANAKKALE BİGA'DA 17 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çanakkale'nin Biga ilçesinde, FETÖ'ye yönelik yapılan operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantısı olduğu ileri sürülen 17 adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı. Zanlılar, Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (İHA)

        KAYSERİ'DE SAVCI KARI-KOCA GÖZALTINA ALINDI

        KAYSERİ adliyesinde 2 hakim ve 1 savcı, FETÖ /PDY soruşturması kapsamında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)tarafından açığa alındı. Karı-koca oldukları belirtilen Vedat K. ve Nesrin K. polis tarafından gözaltına alınırken, Asliye Ceza hakimi Mehmet K.'nın ise arandığı belirtildi.

        Fethullahçı Terör Örgütü'ne üyelik soruşturması kapsamında, HSYK 2'nci Dairesi'nce 191 hakim ve savcıyla ilgili yürütülen operasyon kapsamında, Kayseri adliyesinde görevli 3 yargı mensubu önce açığa alındı. Haklarında soruşturma başlatılan Vedat K. ve Nesrin K. çifti, ifadelerinin alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine gönderildi. Asliye Ceza Hakimi Mehmet K ise, evinde yapılan aramada bulunamadı. (DHA)

        DİNK DURUŞMASI ESNASINDA ÜYE HAKİM GÖZALTINA ALINDI

        Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin görülen davaya verilen arada, aynı mahkemenin üye hakimlerinden Bünyamin Karakaş'ın FETÖ soruşturmasında gözaltına alındığı öğrenildi

        Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, tutuklu sanık Ramazan Akyürek ifade verdiği sırada kısa bir ara verildi. Kısa aranın ardından mahkeme mübaşiri salona gelerek duruşmaya 2 saat ara verildiğini açıkladı.

        Yargılamayı yapan mahkemenin üye hakimlerinden olan ancak duruşmaya katılmayan Bünyamin Karakaş'ın, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında odasından gözaltına alındığı ve odasında arama yapıldığı öğrenildi. (İHA)

        KIRŞEHİR'DE 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırşehirde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında iş adamlarının da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

        Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince örgütün sivil ayağına yönelik operasyon düzenlendi.

        Kent merkezinde çeşitli adreslere yapılan baskınlarda haklarında yakalama kararı çıkarılan R.K, M.A, H.U, K.K, Ö.D, B.D, Ş.N.Y, F.A, S.K, Y.S, Ş.Y, H.L, S.D, R.N.Z. ve E.S. gözaltına alındı.

        Zanlıların ev ve araçlarındaki aramalarda, çok sayıda belge ve dijital dokümana el konuldu.

        Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

        Zanlıların, örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları, Kırşehirde FETÖnün sivil ayağını oluşturdukları ve kamu personelini yönlendirerek organize ettikleri ileri sürüldü. (AA)

        ÇORUM'DA FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN KAYMAKAM VALİ YARDIMCISI OLARAK ATANDI

        FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan Çorum'un Boğazkale Kaymakamı Osman Aydoğan, Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine atandı.

        İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Vali Yardımcıları Ve Kaymakamlar Kararnamesi ile Şanlıurfa Vali Yardımcılığına atanan kaymakam Aydoğan'ın FETÖ soruşturmasında gözaltında olduğu ortaya çıktı.

        Geçtiğimiz hafta 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında Boğazkale kaymakamı Osman Aydoğan gözaltına alınmıştı. (İHA)

        İSTANBUL'DA 50 HAKİM VE SAVCI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

        HSYK tarafından açığa alınan, 192 hakim ve savcıdan 23’ü İstanbul Adalet Sarayı, 7’si Bakırköy Adalet Sarayı, 4’ü İstanbul Anadolu Adalet Sarayı olmak üzere İstanbul’daki adliyelerde görev yapan 50 hakim ve savcı hakkında gözaltı karar verildi. Hakim ve Cumhuriyet Savcıların adliyelerdeki odalarında ve evlerinden arama yapılıyor.(Veli SARIBOĞA- HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        TRABZON'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Of ilçe yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 7'si tutuklandı.

        Alınan bilgiye göre, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, örgütün Of ilçesi yapılanmasına yönelik 17 Kasımda yapılan operasyonda, aralarında örgüt ile bağlantılı şirket, dershane, dernek ve vakıf yöneticisi ve üyesi öğretmen ve esnafın yer aldığı 18 kişi gözaltına alınmıştı.

        Gözaltındaki şahıslardan emniyetteki işlemleri tamamlanan 11i daha adliyeye sevk edildi.

        Adliyeye sevk edilen zanlılardan 7'si tutuklanırken, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Savcılık sorgularından sonra mahkemeye çıkarılan 7 zanlıdan 4'ü önceki günlerde tutuklanmış, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Böylece operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 11 oldu. (AA)

        ANTALYA'DA 1'İ KADIN 2 HAKİM VE 1 SAVCI GÖZALTINA ALINDI

        ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1'i kadın 2 hakim ile 1 savcı gözaltına alındı.

        Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, ağır ceza mahkemelerinde görevli 1'i kadın 2 hakim ile 1 savcı gözaltına alındı. S.D. ve M.P. adlı hakimler ile M.A. adlı savcının, ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldüğü açıklandı. (DHA)

        ANTALYA'DA TOPLAM 3 BİN 217 KİŞİ HAKKINDA ADLİ, 2 BİN 281 KİŞİ HAKKINDA İDARİ İŞLEM YAPILDI

        Antalyada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında bugüne kadar 3 bin 217 kişi hakkında adli, 2 bin 281 kişi hakkında da idari işlem yapıldığı bildirildi.

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuzdaki FETÖ/PDY terör örgütüne mensup bir kısım askerin başlattığı hain darbe teşebbüsü nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

        Söz konusu soruşturmalar kapsamda Antalyada bin 153 kişinin tutuklandığı, 27 kişinin ise gözaltında tutulduğu ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

        "Soruşturma kapsamında aranan 493 şahıs firarda bulunmaktadır. 928’ü adli kontrol şartıyla olmak üzere bin 421 kişi serbest bırakılmıştır. Ayrıca 561 kişi görevden açıkta, bin 475 kişinin ise ihraç/ iş akdi fesih edilmiş, 21 kişi emekliliğe sevk edilmiş, 224 kişi göreve iade edilmiştir. Toplam adli işlem sayısı 3 bin 217, idari işlem sayısı ise 2 bin 281dir." (AA)

        ÇORLU TEKİRDAĞ'DA 2'Sİ KADIN 8 HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI

        TEKİRDAĞ'ın 3 ilçesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 2'si kadın, 8 hakim ve savcı gözaltına alındı.

        Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün gece Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde operasyon düzenledi. Operasyonlarda Çorlu'da 4, Çerkezköy'de 3 ve Saray İlçesi'nde 1 olmak üzere 2'si kadın 8 hakim ve savcı lojmanlarında gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 hakim ve savcı sağlık kontrolünden geçirildikten sonra soruşturmalarının yürütüleceği Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (DHA)

        ZONGULDAK ESKİ ERDEMİR GENEL MÜDÜRÜ OĞUZ NURİ ÖZGEN GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) eski genel müdürü ve yönetim kurulu üyesi, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Başkanvekili Oğuz Nuri Özgen, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında Erdemir eski genel müdürü ve yönetim kurulu üyesi, MESS Başkanvekili Oğuz Nuri Özgen, Ankara'daki ikametinde sabah saatlerinde gözaltına alındı. Polis ekipleri tarafından evinde arama yapılan Özgen'in işlemlerinin tamamlanmasının ardından Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirileceği ifade edildi. Aynı operasyon kapsamında sabah saatlerinde Erdemir'de çalışan ve aralarında mühendis, formen, güvenlik görevlisi ve işçilerin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. (İHA)

        EDİRNE'DE FETÖ'NÜN "BÜROKRAT ABİSİ" 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        EDİRNE'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün eğitim kurumlarda farklı zamanlarda görev yapan ve kentteki üst düzey bürokratların 'abisi' olduğu öne sürülen 3 kişi tutuklandı.

        Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün eğitim kurumlarında farklı zamanlarda görev yaparken, kentteki üst düzey bürokratların 'abisi' olduğu belirlenen ve bazılarının örgütün haberleşmesinde kullanılan 'ByLock' kullandığı belirtilen 5 kişi gözaltına aldı. Emniyetteki soruşturmalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden C.Y., S.S. ve A.K., tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer şüpheliler S.Y., ile E.Y., adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (DHA)

        ZONGULDAK ALAPLI'DA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde sabah saatlerinde FETÖ'ye yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

        Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Zonguldak Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri ile Alaplı ve Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik soruşturma kapsamında, İlçe Nüfus Müdürü H.İ. ve 3 müdürlük personelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

        Operasyonda şüphelilerin evlerinde ve İlçe Nüfus Müdürlüğünde yapılan aramalarda ele geçirilen belge, doküman ve bilgisayarlara el konuldu. (İHA)

        UŞAK'TA 8 İNFAZ KORUMA MEMURU SERBEST BIRAKILDI

        Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 infaz koruma memuru, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Uşak Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDYye yönelik soruşturma kapsamında Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince geçen hafta gözaltına alınan Uşak E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumunda görevli 8 infaz koruma memuru, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Savcılık ifadelerinin ardından "terör örgütüne üye olmak" ve "terör örgütüne yardım" suçlamalarıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheliler adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

        Uşakta geçen hafta düzenlenen eş zamanlı operasyonda Uşak E Tipi Kapalı-Açık Ceza İnfaz Kurumunda görevli 8 infaz koruma memuru gözaltına alınmıştı. (AA)

        İZMİR'DE EMEKLİ EMNİYET MÜDÜRÜ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli Terörle Mücadele Şube Müdürü F.Ç. adliyeye sevk edildi.

        Darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında operasyonlar devam ediyor. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde uzun yıllar Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yapan ve İçişleri Bakanlığı'nın kararnamesi ile emekli edilen F.Ç. gözatına alındı. F.Ç. emniyetteki işlemlerin ardından bu sabah Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        KARAMAN MERKEZLİ 7 İLDEKİ OPERASYONLARDA 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Karaman merkezli 7 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında aralarında doktor, polis, öğretmen ve öğrencilerin de bulunduğu 14 şüpheliden 6'sı gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Karaman merkezli Konya, Van, Ankara, Manisa, Çorum, Diyarbakır ve Kayseri illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 14 şüpheliden şu ana kadar 6 kişiyi evlerinde gözaltına aldı. Adreslerinde bulunamayan 8 kişi için yakalama çalışmaları başlatıldı. Karaman Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 6 kişi, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Gözaltı kararı çıkarılan şüphelilerden bazılarının ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi. (İHA)

        VAN'DA 8 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        VAN ve ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü/ Parelel Devlet Yapılaması'na (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyonda, 'ByLock' kullandığı tespit edilen 8 polis gözaltına alındı.

        Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Van ve ilçelerinde 'ByLock' kullandığı tespit edilen polislere yönelik sabah saatlerinde operasyon yapıldı. Gözaltı kararı bulunan 17 polise yönelik çeşitli adreslere yapılan operasyonda 8 polis gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 9 polisin yakalanması için de operasyonlar sürüyor. (DHA)

        HATAY'DA 3'Ü KADIN 10 HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI

        Hatay'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 3ü kadın 10 hakim ve savcı gözaltına alındı.

        Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 192 hakim ve savcı hakkında başlattığı soruşturma kapsamında açığa alınanlara yönelik operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında 3 kadının da bulunduğu 10 hakim ve savcı gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, Antakya Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        KAHRAMANMARAŞ ELBİSTAN'DA 16 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), askeri okulların giriş sınav sorularını veren ve askeri mülakat sırasında kendi örgüt üyelerine şifreli sorular ile sınav kazandıran sivil ve askeri personellere yönelik başlatılan soruşturmanın 2. dalgasında 16 kişi tutuklandı.

        Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın 2. dalgasında 21 Kasım 2016 tarihinde 21 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda 36 şüpheli kişi yakalandı.

        Emniyette işlemleri tamamlanan 5'i muvazzaf asker olmak üzere toplam 16 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 13'ü asker 19 şüpheli şahıs etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak adli kontrol ile serbest kaldı, 1 şüpheli şahıs alınan ifade sonrası serbest kaldı.

        Soruşturmanın 4 Kasım 2016 tarihindeki ilk dalga operasyonunda 29 şüpheli şahıs yakalanarak, 9'u asker olmak üzere toplam 18 şüpheli şahıs tutuklanmış, 5'i asker olmak üzere toplam 11 şahıs etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

        Her iki operasyonda 14'ü asker toplam 34 şüpheli şahsın tutuklandığı, etkin pişmanlıktan faydalanarak örgütün işleyişi hakkında samimi beyanlarda bulunan toplam 31 kişinin serbest bırakıldığı kaydedildi. (İHA)

        NİĞDE'DE TESLİM OLAN AVUKAT SERBEST BIRAKILDI

        Niğde'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve uzun süredir polis tarafından bulunamayan firari şüpheli Avukat Ali Eroğul geçtiğimiz gün teslim olmuştu.

        Avukat Ali Eroğul''un teslim olmasının ardından iki günlük savcılık sorgusunun ardından Avukat Ali Eroğul tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (İHA)

        VAN'DA İŞ ADAMI HALİT YAKUT YAKALANDI

        Van'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında iş adamı Halit Yakut yakalandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Van Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDYye maddi menfaat sağladıkları, kişisel veri ve özel hayatı ihlal ettikleri öne sürülen kişilere yönelik başlatılan soruşturma kapsamında aranan Yakutun önceki gün yasadışı yollarla Gürcistandan ülkeye giriş yaptığını belirledi.

        Bunun üzerine operasyon başlatan ekipler, Yakutu Vandaki evinde gözaltına aldı.

        Yakut, ifade işlemleri için Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

        Hakkında yakalama kararı bulunan iş adamı Ali Çiçeksayın ise arandığı öğrenildi.

        Cumhuriyet Başsavcılığınca Van merkezli 9 ilde yürütülen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" soruşturmasında, aralarında eski emniyet amiri ve polislerin de bulunduğu zanlıların, iş adamlarından "himmet" ve "burs" adı altında para istedikleri, vermeyenler hakkında da gözaltı işlemi yaptıkları iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında 11 kişi gözaltına alınmış, adreslerinde bulunamayan iş adamları Ali Çiçeksay ile Halit Yakut hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

        Zanlıların, FETÖ/PDYye maddi menfaat sağladıkları, kişisel veri ve özel hayatı ihlal ettikleri, örgüte para vermeyi kabul etmeyen iş adamlarının kişisel hesaplarını takip ederek baskı kurdukları ve polislerce gözaltına aldırdıkları öne sürülmüştü. (AA)

        SAMSUN'DA FETÖ'NÜN "ORTA KARADENİZ İMAMI" YAKALANDI

        SAMSUN'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Orta Karadeniz imamı olduğu iddiasıyla polis tarafından aranan 54 yaşındaki Said A. Ankara'da yakalanıp Samsun'a getirildi.

        Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ'nün Orta Karadeniz imamı olduğu iddiasıyla aranan ve Feza A.Ş.'e görev yapan Said A.'nın Ankara'da saklandığını belirledi. Kurulan özel ekip, 8 gün önce Ankara'ya giderek şüpheliyi Yeni Mahalle'de saklandığı evde yakalayıp Samsun'a getirdi. ByLock kullandığı da tespit edilen bölge imamı emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüpheli kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Güzel hatıralar bunlar. Allah razı olsun. Bakileştiriyorsunuz ya teşekkür ederiz" dedi. (DHA)

        ERZİNCAN'DA 3 KİŞİ TUTUKLANDI

        Erzincan ve Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 4 zanlıdan, aralarında İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan'ın da yer aldığı 3'ü tutuklandı.

        Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan İliç Belediye Başkanı Doğan ile 3 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Erzincan Adliyesine sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadesi sonrası eski belediye çalışanı serbest bırakıldı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan İliç Belediye Başkanı Doğan, eski İliç Müftüsü Mustafa K. ile İbrahim G. tutuklandı. (AA)

        ZONGULDAK'TA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Zonguldak'ta FETÖ soruşturmasında 1'i kadın 2 şüpheli tutuklandı.

        Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Adliyeye sevk edilen kadın şüphelinin adliyede memur olduğu öğrenilirken, Cumhuriyet Savcılığı'nda ifadeleri alınan şüpheliler nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

        Şüpheliler nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (İHA)

        İZMİR'DE 8 HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI

        İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan 8 hakim ve savcı gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 192 hakim ve savcı hakkında başlattığı soruşturma kapsamında açığa alınan 8 hakim ve savcının adreslerine operasyon düzenlendi.

        Gözaltına alınan zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ulaşılan yeni deliller ışığında, halen görevde bulunan 192 hakim ve savcı hakkında örgüte üyelik suçlamasıyla dün soruşturma başlatmıştı. (AA)

        İLİÇ BELEDİYE BAŞKANI MUHLİS DOĞAN TUTUKLANDI

        ERZİNCAN Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve İliç İlçesi Belediye Başkanlığı görevinden alınan Muhlis Doğan, sevkedildiği mahkemece tutuklandı.

        Ak Parti Genel Merkezi tarafından yapılan soruşturma sonucu 12 Kasım tarihinde partiden ihraç edilen ve Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 26 Kasım günü gözaltına alınan İliç Belediye Başkanı Muhlis Doğan, adliyeye sevk edildi. Belediye Başkanı Muhlis Doğan ile birlikte gözaltına bulunanlardan İliç eski Müftüsü Mustafa K. ile ilçede bir dönem öğretmenlik yapan İbrahim G. tutuklandı. Başkan Muhlis Doğan'ın gözaltına alınmasının ardından 29 Kasım günü İliç Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, 'Belediye Başkan Vekili' olarak görevlendirilmişti. (DHA)

        SİİRT'TE 6 ÖĞRETİM GÖREVLİSİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) Siirt Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik Siirt ve Mardinde düzenlenen operasyonda, 6 öğretim görevlisi gözaltına alındı.

        Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince FETÖ/PDYnin üniversite yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Siirt ve Mardinde bazı adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, Siirt Üniversitesinde öğretim görevlisi M.F.G, R.Ö, H.E, Y.Y. ve A.Y. ile Mardinde E.K. gözaltına alındı.

        Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. (AA)

        GİZLİ TANIK FETÖ TOPLANTILARINI ANLATTI, 29 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        İzmir Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerinde gizli tanığın verdiği ifade üzerine başlattığı operasyonda, gıda alanında tanınmış firma sahipleri, gazeteci ve doktorların aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların FETÖ'nün toplantılarına katıldıkları ve ByLock kullanıcısı oldukları bildirildi. (NEŞET DİŞKAYA / HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        ADANA'DA 7 HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI

        Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 7 hakim ve savcı gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gece bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

        Operasyonda, aralarında kadınların da bulunduğu 7 hakim ve savcı gözaltına alındı.

        Adana Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. (AA)

        KÜTAHYA'DA ADİL ÖKSÜZ'ÜN KUZENİ ZÜBEYİR ÖKSÜZ YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, İzmirde kaçmaya çalışırken yakalanan Adil Öksüz’ün kuzeni Zübeyir Öksüzün Kütahyanın Tavşanlı ilçesindeki evinde, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

        Alınan bilgiye göre, İzmir Adnan Menderes Havalimanından yurt dışına kaçmak isterken yakalanan Zübeyir Öksüz’ün, Tavşanlı ilçesinde Yeni Mahalledeki evinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahkeme kararıyla arama yapıldı.

        İki ay önce Balıkesirden eşinin memleketi Kütahyanın Tavşanlı ilçesine taşındığı öğrenilen Öksüz’ün evinde, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

        Ele geçirilen dokümanlar, Tavşanlı Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ