Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da görme engelli öğretmen roman yazdı

        İlkokulu bitirdikten sonra yavaş yavaş görme engelinin ortaya çıktığını söyleyen Gülekoğlu, öncelerinde gözlük kullanarak hayatına devam edebildiğini ancak zamanla bu imkanı da kaybettiğini dile getirdi. Çeşitli tedavilerden sonuç alamayınca görme engelinin iyice arttığını ve 11 yaşında iki gözünün de görme yetisini tamamen kaybettiğini anlatan Gülekoğlu, "Ardından bununla ilgili bir okul olduğunu öğrendim ve Gaziantep görme engelli okulunda eğitim hayatıma devam ettim" ifadelerini kullandı.

        Görme engelli olmasına rağmen öğretmenlik hayatında hiçbir sıkıntı yaşamadığını vurgulayan Gülekoğlu, "Öğrencilerimle olan iletişimim gerek ders anlatımında hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Bilgisayar programları son dönemlerde özellikle akıllı tahtalar sayesinde ders anlatımında hiçbir sıkıntı yaşamadım" şeklinde konuştu.

        "UFAK UFAK YAZDIĞIM NOTLARIN BİRLEŞMESİYLE ORTAYA ÇIKTI"

        Kitabın kurgusunun tamamen kendisine ait olduğunu söyleyen Gülekoğlu," Ufak ufak yazdığım notların birleşmesi ile ortaya çıkmış bir kitap. Oluşturduğum notlar arasında tamamen kitap haline getirdiğim tek kitabım "Ölümün Gölgesinde" adından yayımlanmaya başladı. Kitabımda, mutlu olmayan ailesiyle hem aşk hayatıyla mutluluğu yakalayamayan bir kadından bahsediyorum. Bu kadın mutluluğu yaşamak adına yanlış adımlar da atıyor. Bu da aslında onun sonu getiriyor" ifadelerini kullandı.

        3 YENİ KİTAP DAHA BASIMA HAZIR

        Basıma hazır 3 kitabı daha olduğunu kaydeden Gülekoğlu daha sonra şunları aktardı; "Sesli program dediğimiz bilgisayara yüklediğimiz bir program sayesinde, sıkıntı yaşamadım ve o şekilde notlarımı hayata geçirebildim. Bu benim okurlarla buluşturduğum ilk kitabım şuanda. Ancak bundan sonra şuan basımda olan kitaplarım da var. 3 kitabım var, biri kendi branşımda, bir kitap Bilmecelerle Türkçe adıyla çıkacak. Diğeri çocuklara müzik aletlerini tanıtmak için 6 seri halinde hazırlanan hayvanlar orkestrası ve diğeri de 18 yer yüzü şeklini anlatan yer yüzü masalı" dedi.

        Engellilere de mesaj yollayan Gülekoğlu," Tüm engellilerin inanması gereken bir durum var ki o da şudur; herkes kendine güvenmeli, harekete geçmeli ve gerisini merak etmemeli" mesajını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ