Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik İzmir'de PKK'nın sığınakları bulundu
        1

        İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nca yürütülen istihbari çalışmalar ve operasyonlarda gözaltına alınan 6 örgüt üyesinin ifadeleri sonrası Kemalpaşa ilçesi kırsalında Vişneli mahallesinde ormanlık alanda arama yapıldı.

        2

        Aramalarda 3 ayrı bölgede 1 sığınak ve 8 depo tespit edildi. Depoları bombalı tuzak ihtimaline karşı titizlikle inceleyen ekipler, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ndeki teröristlerin saklandığı sığınaklardan farksız olduğunu belirledi.

        3

        YERİN ALTINDA SAKLANMIŞLAR

        Üç kişinin barınabileceği sığınaklarda 2 adet av tüfeği, kaleşnikof piyade tüfeği,1 adet MP-5 makineli tabanca, 3 el bombası, 3 adet MP-5 şarjörü, 142 adet 9 mm çapında MP-5 makinalı tabanca fişeği, 1 adet patlayıcı madde düzeneği...

        4

        7 adet elektrikli fünye, 2 adet düdüklü tencere, 2 adet sırt çantası, 3 adet komando bıçağı, bol miktarda pil, 3 adet el feneri, 4 adet uyku tulumu, kamuflajlı askeri elbise, sivil elbise, 2 adet tüp, 176 adet yemek konservesi ve bol miktarda yaşam malzemesi ile çok sayıda mermi ele geçirildi.

        5

        Araştırmada Kemalpaşa ve Bayındır ilçelerinde karakollara yapılan roketli ve silahlı saldırıları yapan örgüt üyelerinin burada saklandığı da belirlendi.

        6

        BOMBALI EYLEM YAPACAKLARDI

        Jandarma ekiplerinin 23 Şubat 2016 tarihinde yaptığı operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklanan 6 örgüt üyesinin düdüklü tencere ve piknik tüpleri ile bombalı eylem yapmayı planladıkları tespit edildi.

        7

        İstihbarat ekipleri daha öncede örgüt üyelerine yönelik 359 operasyon yaparak, 6 kişiyi gözaltına almıştı. Operasyonlarda, 1 adet roketatar, 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet MP-5 makineli tabanca, 3 adet av tüfeği, 5 el bombası, patlayıcı madde düzenekleri ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmişti.

        Mehmet İNMEZ/İZMİR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ