Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 04.12.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 4Aralık Pazar gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        ORDU'DA 4 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

        Orduda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

        Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Altınordu ve Gölköy ilçelerinde gözaltına alınan 4 zabıt katibinin emniyetteki işlemleri tamamladı.

        Ordu Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Savcılıktaki ifadeleri sonrası nöbetçi mahkemeye çıkarılan 4 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        TRABZON'DA 18 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ilişkin soruşturma kapsamında Trabzon merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda, 18 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ'nün Maçka ilçe yapılanmasına yönelik Trabzon merkezli Ankara, Konya, Çankırı, Kayseri, Balıkesir, Van ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, aralarında ilçe imamlarının da bulunduğu 18 şüpheli gözaltına alındı.

        Gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (AA)

        ADANA'DA 1 HAKİM TUTUKLANDI

        ADANA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında gözaltına alınan 10 hakim ve savcı adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüqpelilerden 1 hakim tutuklanırken, 9 hakim ve savcı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ'ye yönelik soruşturması kapsamında, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2'nci Dairesi tarafından 191 hakim ve savcı açığa alındı. Açığa alınan hakim savcılardan Adana'da görev yapan 10'u Terörle Mücadele Şube ekiplerinin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri biten hakim ve savcılar tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerden Hakim Cüneyt U. tutuklanırken, 9 hakim savcı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ANTALYA'DA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'nın Kumluca ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 13 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Kumluca'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında polis tarafından daha önceden belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

        Operasyonda 2'si kadın 13 kişi gözaltına alındı.

        Gece boyunca süren operasyonda gözaltına alınan zanlıların ilçedeki bazı esnaf ve iş adamlarından oluştuğu belirtilirken, 2 kişinin de arandığı öğrenildi. (AA)

        SİVAS'TA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sivas'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda yakalanan 7 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki yapılanmasına yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen astsubaylar Evren A, Ahmet Erkan Y, Ebubekir Y, Mehmet Emin C. ve Tufan M. ile uzman çavuşlar Sedat A. ve Erkan G, nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

        Zanlılardan Ebubekir Y, Mehmet Emin C, Tufan M. ve Erkan G. tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        TEKİRDAĞ'DA 2 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

        Tekirdağ'da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde gözaltına alınan 8 hakim ve savcıdan 2'si tutuklandı.

        Edinilen bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 192 hakim ve savcı hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında açığa alınanlara yönelik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerinin adliyelerinde görev yapan 8 hakim ve savcı gözaltına alındı.

        Mahkemeye çıkarılan 8 savcı ve hakimden 2'si tutuklanırken, 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (İHA)

        ANTALYA KUMLUCA'DA 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Antalya'nın Kumluca ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonları çerçevesinde 13 kişi gözaltına alındı.

        Kumluca'da FETÖ / PDY operasyonları kapsamında 2'si kadın 13 kişi gözaltına alındı. Gece boyunca süren operasyonlarda gözaltına alınan şahısların yapılacak soruşturmalarının ardından Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edileceği bildirildi. Gözaltına alınan şahısların esnaf ve iş adamlarından oluştuğu belirtildi. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ