Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Cumhurbaşkanı ve Başbakan Kayseri'de

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dövizdeki yükseliş üzerine yerli para çağrısını tekrarlayarak, "Kayseri'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, dolarsı, eurosu olanlar; bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz, bizim Türk liramız bereketlidir" dedi. Başbakan Binali Yıldırım da "Felaket tellalığı yapanlara da hiç kulak asmayın, 'nöğron hemşerim' deyin" ifadelerini kullandı.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

        BAŞBAKAN: FELAKET TELLALIĞI YAPANLARA NÖĞRON HEMŞERİM DEYİN

        Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "Biz bölücü siyaset değil, biz birlik siyaseti, eser siyaseti, hizmet siyaseti yapıyoruz. Dünyada olup bitenlere rağmen Türkiye kalkınıp büyümeye devam ediyor. Bugünlerde ekonomi üzerinden ülkemize vurmaya çalışan belirli odaklar olduğunu görüyoruz. Siz 15 Temmuz'da boyunuzun ölçüsünü aldınız. Türk ekonomisi her türlü saldırıya karşı her türlü tezgaha karşı güçlüdür. Hükümetimiz gereken tedbirleri de alacaktır. Bugünler gelip geçecek ve sizin iktidarınız, AK Parti iktidarı durmak yok yola devam diye hizmetlere devam edecektir. HABERTURK.COM

        14 yıldır dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürerek geliyoruz. Türkiye'de birçok reformları yapan partinin adı AK Parti'dir. Şimdi en büyük reformu yapmaya hazır mı Kayseri? Başkanlık sistemini, cumhurbaşkanlığı sistemini getirmeye hazır mısınız? Bizim en büyük gücümüz halktır ve Hak'tır. Bize ders vermeye, yön vermeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir ki, bu millet gücünü Hak'tan alır, imanından alır. Bizim derdimiz üretimdir, gelişimdir, kalkınmadır. Bizim gönlümüz millet sevgisiyle çarpar.

        Yeni anayasamızı da sizlerin desteğiyle yapacağız. Felaket tellalığı yapanlara da hiç kulak asmayın, 'nöğron hemşerim' deyin."

        CUMHURBAŞKANI'NDAN MİLLİ PARA ÇIKIŞI

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "Toplam yatırım bedeli 587 milyon lira olan hizmetin Kayserimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül kardeşimizin adına bir müze ve kütüphane açılışı yaptık. Tek tek şu açılış töreninde nelerin olduğunu sayacak değilim.

        Eskiler 'Önce yol arkadaşınızı, sonra da onu seçince yola çıkacaksınız' derdi. Yıllarca beraber yürüdük bu yolda. Yola çıktığımızda ilk mitingimizi de burada yapmıştık. 14 yıl önce burada yola çıktık. Biz Rabbimiz'den başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz. Rabbimizin huzurunda rükuda eğildik, hiçbir beşeri güç bizi eğmedi. Çok engelle karşılaştık, hepsini aştık.

        15 Temmuz'da bunlar ne yaptılar biliyorsunuz. Asker kılığına bürünmüş bu FETÖ'cü teröristler bizi esir alacaklarını sandılar. Bilmiyorlardı ki, hesapların üzerinde bir hesap var o da Rabbimin hesabıydı. Onlar bunu düşünmedi. Milletim o hesabı bozdu. Bu millet o münafıklar sürüsüne bu toprakları dar etti. Biz şuna inanmıştık; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. HABERTURK.COM

        "İDAM" SLOGANLARIÜZERİNE Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İdam" sloganları üzerine, "Bu konuda hep söyledim, aynı yerdeyim. Bu şehitlerin varisleri idam istiyorsa, bununla ilgili devletin af yetkisi yoktur. Bu işin yolu parlamento. Sayın Başbakan burada, grup belli. Muhalefet de ortada. Parlamentodan böyle bir karar çıktığı anda bana geldiğinde bu kararı onaylarım. Beni ne Corc ilgilendirir ne Hans ilgilendirir. Beni bu millet ilgilendirir. Bekara karı boşamak kolay. Biz gözü yaşlı anaları dinledik. Babaları dinledik. Öyle kolay mı?" dedi.

        Kayseri, sadece son 1,5 yıllık dönemde verdiği 30 şehitle milletinin ve devletinin bekasını koruma konusunda kararlılığını göstermiş oldu. Bu millete kefen biçmeye çalışan herkes kendi sonunu hazırlamış demektir. Bunu 15 Temmuz'da benim milletim ortaya koymuştur.

        Sırtımızı PKK'ya PYD'ye, YPG'ye dayayanlar hapse girince feryat etmeye başladılar. FETÖ ile Türkiye'yi işgal planı milletimizin sinesine çarparak darmadağın oldu. Bizi yıkamayanlar ekonomik darbeyle nasıl yıkarız bu yola girdiler.

        Kayseri'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Yastık altında dövizi olan kardeşlerim, dolarsı, eurosu olanlar; bu paraları altına ve Türk lirasına yatırın. Milliyiz biz, yerliyiz biz, bizim Türk liramız bereketlidir. Karşılıksız para basıyorlar. Biz karşılıksız para basmıyoruz. Rusya, Çin, İran biz buralarla alışverişimizi yerli parayla yapmak üzere çalışmalara başladık. Oralarla ticaretimizi yerli parayla yapmak için görüşeceğiz. Merkez Bankalarına talimatı verdik. Onun için bu oyunlar tutmayacak."HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ