Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'deki evinden kaçırıldığı iddia edilen genç kız kendisi kaçmış

        İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Karabağlar ilçesinde evinden kaçırıldığı ileri sürülen 16 yaşındaki A.N.S'nin, yaşadığı sorunlar nedeniyle evinden kaçtığının ve İstanbul'a gittiğinin tespit edildiğini, yanındaki arkadaşıyla sağlanan irtibat sonrası polis merkezine teslim olduğunu bildirdi.

        Aşkın, Karabağlar ilçesinde 16 yaşındaki A.N.S'nin "uyuşturucu çetesi tarafından evinden kaçırıldığı" iddialarına ilişkin İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde gazetecilere açıklama yaptı.

        Olayla ilgili yürüttükleri soruşturmada kızın daha önce 3 kez evden kaçtığı ve her defasında bulunarak ailesine teslim edildiği bilgisini aktaran Aşkın, "kaçırılma" şeklinde basına yansıyan olayda da A.N.S'nin planlı şekilde evden kaçtığını belirlediklerini söyledi.

        A.N.S'nin ablasının kimliğini kullanarak otogardan bilet aldığını, İstanbul'da yaşayan arkadaşı A.O.Y'nin yanına gittiğini tespit ettiklerini ifade eden Aşkın, sağlanan irtibat sonrası A.O.Y'nin genç kızı bugün Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüğünü, her ikisinin de ifadelerine başvurulduğunu kaydetti.

        Aşkın, vücudunda darp, cebir ve kesik gibi bir iz bulunmadığına dair sağlık raporu alınan A.N.S'nin, iddialarda olduğu gibi "zorla kaçırıldığına ilişkin bulguya rastlanılmadığını, genç kızın ifadesinde, yaşadığı sorunlar nedeniyle evden kaçtığını fakat babasına "kaçırıldım" mesajı attığını itiraf ettiğini belirtti.

        Aşkın, kızın en kısa sürede İzmir'e getirilerek ailesine teslim edileceğini belirtti.

        Bu ve buna benzer olayların toplumda yankı uyandırdığı için basın kuruluşlarının daha duyarlı davranması gerektiğine işaret eden Aşkın, ''Kamuoyunda infial yaratacak şekilde bu derece önemli bir konunun, her satırı yanlış olan bu bilgilerin hiç bir teyit alınmadan haber yapılmasını doğru bulmuyorum." ifadesini kullandı.

        Bu arada, 16 yaşındaki kızın, sokaktaki bir işyerinin güvenlik kamerasınca kaydedilen evden çıkış anı ve otogardan bilet alma görüntüleri, basın mensuplarıyla paylaşıldı.

        İzmir'in Karabağlar ilçesinde A.N.S'nin (16) 2 Aralık'da uyuşturucu çetesi tarafından kaçırıldığı iddia edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ