Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul! Sabah 06.30'da sokaktakiler böyle görüntülendi!
        1

        ÜMRAN AVCI/GAZETE HABERTÜRK

        FOTOĞRAFLAR: Erdem ŞAHİN- Sinan BİLGENOĞLU - Akıncan ABADAN

        Kış saati uygulamasına geçilmemesi, kendini en fazla kasım ayının son günlerinde hissettirdi.

        2

        Çocuğunu sabahları okula bırakan bir arkadaşım ilkokula giden oğlunun “Anne neden gece gece okula gidiyoruz?” dediğini söyleyince, kentte sabah karanlığında yaşanan telaş ve tedirginliği İstanbul’un farklı semtlerinde gözlemlemeye karar verdik.İstanbul’da sabah 06.30 sularında başlayan koşturmacaya gece karanlığı eklenince ortaya ilginç görüntüler çıktı.

        3

        ‘GÜNAYDIN’ YERİNE ‘İYİ AKŞAMLAR’

        Gün saat 08.00 sıralarında aydınlanmaya başladığı için karanlıktan hemen herkes nasibini alıyor. Gökyüzünde henüz yıldızlar varken sabah telaşı yaşanıyor. Bir yerlere yetişme koşuşturmacasına karanlığın verdiği uyanamama hali ve tedirginlik ekleniyor.

        4

        Genç kızlar, karanlık nedeniyle 2 durak için otobüse biniyor. Konuşmak isteğimiz bir kadın, kendimizi tanıtmamıza rağmen karanlığın etkisiyle korkup yanımızdan kaçarcasına uzaklaştı. Durumu en iyi özetleyen ise foto muhabirimiz Erdem Şahin’e, saat 07.15’te konuştuğu bir kadının yanından “İyi akşamlar” diyerek ayrılması oldu.

        5

        ‘YÜREĞİM AĞZIMDA YÜRÜYORUM’

        İçerenköy’de işine giden bir kadın, “Ana caddeye gelirken ara sokaklardan geçiyorum. Oralarda da çok tinerci var. O kadar karanlık ki yüreğim ağzımda yürüyorum” sözleriyle yaşadığı tedirginliği anlattı.

        6

        Köpeğini gezdiren bir başka kadın ise “Valla sadece ben değil köpeğim de etkilendi. Saat 07.30’a yaklaşıyor ama köpek gece zannettiği için tuvaletini yapmıyor. Eve dönüp gün aydınlanınca yeniden çıkaracağım” dedi

        7

        Bir okula öğrenci taşıyan servis şoförü “Çocuklar okula gidene kadar arabada uyuyor. Okula gelince biz uyandırıyoruz” derken, liseye giden bir grup öğrenci ise “Sokak köpekleri sürü halinde karşımıza çıkıyor. Biz de önlem amacıyla birlikte okula gidiyoruz” diye yaşadıkları durumu anlattı.

        8

        Karanlıkta şirket servisini bekleyen bir kadın da “Uyanamıyoruz. Üstelik hazırlanırken evde ışık yakmak zorunda kalıyoruz. Yani enerji tüketiyoruz? Bir de benim evim caddeye uzak. Korka korka yürüyorum. Yaz saati uygulaması yüzünden üzücü haberleri okursak şaşırmayalım” diye konuştu.

        9

        SOSYAL MEDYADA YAZILANLAR

        Kış saatine geçilmemesi, sosyal medyada da gündem oldu. Twitter, Facebook ve Ekşi Sözlük’te saatlerin geri alınmamasıyla yaşanan sıkıntılarla ilgili paylaşımlardan bazıları ise şöyle...

        10

        - “İşe mi gidiyoruz şafak operasyonu mu yapıyoruz, belli değil?”

        - “Kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla her sabah evden işe mi gidiyorum, yoksam kafam güzel eve mi geliyorum, kestiremiyorum.”

        11

        - “Okula gece yolculuğu yaparak gidiyoruz.”

        - “Kış saati uygulamasının bitmesi, millet için büyük hizmet bence. Günün doğuşunu izleyerek romantizm yaşamak için uykusuz kalmalara son!”

        12

        “Kış saati uygulaması geri gelsin! Karanlıkta uyanamıyoruz, bir de üstüne ışık falan açıyoruz. Birkaç neslin enerjisini yedik bile büyük ihtimal.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ