Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 05.12.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 05 Aralık Pazartesi gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir..

        AYDIN'DA İKİ KİŞİ TUTUKLANDI

        Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, kapatılan özel bir hastanede göz doktoru olduğu öğrenilen F.Y. ve eşi H.Y. gözaltına alındı.

        Şüphelilerin evinde yapılan aramada dijital verilere el konuldu.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        YUNAN ADALARINA GEÇMEYE ÇALIŞAN 8 FETÖCÜ YAKALANDI

        Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 4 ilde düzenlenen operasyonda, Yunanistan'ın Kos Adası'na geçme hazırlığı yaptığı belirlenen 8 FETÖ/PDY şüphelisi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY üyesi olduğu belirlenen bir grubun Bodrum'dan Yunanistan'ın Kos Adası'na kaçma hazırlığı içerisinde olduğu ihbarı üzerine çalışma başlatıldı.

        Soruşturma kapsamında aralarında öğretmen, tekstilci, çiftçi ve ev hanımının da olduğu Ş.İ, A.E, A.S.S, İ.K, H.A, Ü.Ü.K, A.S. ve M.A, Aydın, Antalya, İstanbul ve Manisa'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalandı.

        Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek istedikleri tespit edilen şüphelilere ait 7 ayrı adreste, dijital materyallerin/örgütsel dokümanların elde edilmesine yönelik Bodrum Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla aramalar gerçekleştirildi.

        Yakalanan şüphelilerin örgüt içi haberleşme aracı "ByLock" ve Bank Asya hesap hareket kayıtlarının incelemesinin devam ettiği, şahısların Bodrum Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından, elde edilen delillerle Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği öğrenildi. (AA)

        EDİRNE'DE 1 ÖĞRETİM ÜYESİ TUTUKLANDI

        EDİRNE'de FETÖ/PDY soruşturma kapsamında gözaltına alınan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Yahya Çelik, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Gözaltına alınan diğer 2 akademisyen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Edirne'de süren FETÖ/PDY soruşturma kapsamında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görevli akademisyenler Prof. Dr. Yahya Çelik, Prof. Dr. Hakan G. ve Prof. Dr. Ercüment Ü., Edirne Emniyet Müdürüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince hastanede gözaltına alındı. FTÖ/PDY soruşturması kapsamında emniyette ifadeleri alınan şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Prof. Dr. Yahya Çelik tutuklanırken, diğer akademisyenler Hakan G. ve Ercüment Ü., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

        ELAZIĞ'DA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        Elazığ'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

        Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturma çerçevesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyesi olan ve terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı belirlenen 7 şüpheliyi tespit ederek, 5 gün önce operasyon yapmıştı. Operasyonda 6 şüpheli yakalanmış, evlerinde terör örgütü PKK'nın yanı sıra FETÖ/PDY örgütlerine ait yayınlar ile dijital verilerde ele geçirilmişti.

        İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri tamamlanan 6 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 4'ü tutuklandı, 2'si adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

        Soruşturma kapsamında 1 şüphelinin aranmasına devam ediliyor. (İHA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 13 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Afyonkarahisar'da, Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında 13 eski devlet memuru adliyeye sevk edildi.

        Kentte FETÖ soruşturması kapsamında geçtiğimiz aylarda çeşitli kamu kurumlarında görev yaparken açığa alınan ve daha sonra da ihraç edilen eski memurlara yönelik operasyon yapılmıştı. Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörler Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) tarafından yapılan operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkarılan 18 kişiden 13'ü gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 13 şahıs bugün geniş güvenlik önlemleri altında Afyonkarahisar Adliyesi'ne sevk edildi. Polis, yakınlarının şahıslara yaklaşmasına izin vermezken, şahısların kelepçeli olarak adliyeye alınması dikkatlerden kaçmadı. Şahısların bir çoğunun yanlarında çantalarının olduğu da gözlendi.

        Öte yandan, gözaltına alınan şahısların bazılarının cep telefonlarında FETÖ örgütü tarafından kullanılan "Bylock" isimli mesajlaşma programına da rastlandığı öne sürüldü. (İHA)

        BAYBURT'TA 6 KİŞİ TUTUKLANDI

        Bayburtta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 6sı tutuklandı.

        Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, kentte 2012de faaliyete geçen ancak FETÖnün 15 Temmuz darbe girişiminden önce kendini fesheden Lokman Hekim Sağlık Gönüllüleri Derneğinin (Lokman-Der), Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürüttüğü projede, örgüte mensup bazı öğretmen ve esnafın kamu kurum ve kuruluşlarından edindikleri kaynakla örgüte destek sağlandığı tespit edildi.

        Soruşturma kapsamında Bayburt Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 10 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheliden biri, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı, diğerleri ise adliyeye sevk edildi.

        Zanlılardan biri savcılıkça salıverildi, 6sı çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece "terör örgütü kurma, yönetme ve üye olma, terör örgütüne finans sağlama, nitelikli dolandırıcılık ve terör örgütü adına suç işleme" suçlamasıyla tutuklandı.

        12 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KİLİS'TE 22 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Kilis'te Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 22 polis gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasına ilişkin 22 polis hakkında gözaltı kararı verildi.

        Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Öte yandan, kentte FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce adliyeye sevk edilen bir polis memuru tutuklandı. (AA)

        SAKARYA'DA 5 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ve terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY ile bağlantılı olduğu öne sürülen M.A. ile terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla G.D, M.U, S.A, V.A. ve Ş.Ö. gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        BİLECİK'TE 4 MEMUR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan memurlar Bozüyük Adliyesine getirildi.

        Geçtiğimiz hafta Bozüyük ve Pazaryeri İlçe Emniyet Müdürlüklerinin ortaklaşa düzenledikleri operasyon kapsamında Pazaryeri ilçesinde görev yapan 4 memur gözaltına alınmıştı. Bu memurlardan eski Mal Müdürü B.D., yapılan sorgulamanın ardından çıkarıldığı mahkeme sonrasında denetimli olarak serbest bırakılmıştı. Diğer memurlar bugün sabah saatlerinde adliyeye getirildi. Cumhuriyet Savcılığınca ifadesi alınacak olan memurların daha sonra mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor. (İHA)

        YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENİ 30 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) akademik yapılanmasına yönelik Yıldız Teknik Üniversitesinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 şüpheli akademisyen adliyeye sevk edildi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" gerekçesiyle çıkartılan gözaltı kararı kapsamında gözaltına alınan 30 akademisyenin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesinden otobüsle alınan şüpheliler, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doktor kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Adalet Sarayına götürüldü. (AA)

        BATMAN ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ HASAN ALİ OKAN GÖZALTINA ALINDI

        İZMİR'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 'Askeri casusluk' adıyla bilinen gizli bilgi ve belge bulundurma davasında sanıklara kumpas kurdukları iddiasıyla hakkında gözaltı kararı bulunan polislerden Batman eski il Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan, bir işi için geldiği İzmir Adliyesi'nde gözaltına alındı. Okan hakkındaki işlemler sürüyor. (DHA)

        TRAKYA GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRÜ MÜSLÜM YALÇIN GÖREVE İADE EDİLDİ

        EDİRNE'de darbe girişimı ardından açığa alınan ve hakkında gözaltı kararı olduğu gün kanun hükmündeki kararname ile başmüfettişliğe atanan eski Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, 130 gün sonra görevine aide edildi. Yalçın, bakanlık onayıyla görevine döndüğünü sosyal paylaşım sitesinden duyurdu.

        15 Temmuz darbe girişiminden 5 gün sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın'ı açığa aldı. Daha sonra 'Demokrasi nöbetlerine' katılarak elinde Türk bayrağı ile darbe girişimine tepki gösteren Müslüm Yalçın hakkında geçen 2 Ağustos günü Edirne Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözaltı kararı çıkarıldı. Müslüm Yalçın, aynı gün yayınlanan kanun hükmünde kararname ile başmüfettiş olarak atandı. Edirne Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadesinin ardından serbest bırakılan Yalçın, 130 gün sonra bakanlık onayıyla başmüfettişlik görevine iade edildi. Göreve döndüğünü sosyal medya hesaplarından duyuran gümrük başmüfettişi Müslüm Yalçın, şunları yazdı:

        "20 Temmuz'dan bu yana yaklaşık 130 gündür yaşadığımız zor günler bugün itibariyle son buldu. Bugünü bize gösterdiği için Cenab-ı Allah'a sonsuz şükürler olsun. Bu gün Bakanlığımızdan alınan onayla, açığa alınma kararına dayanak teşkil eden hakkımdaki soruşturmanın sonuçlandığı ve hakkımdaki soruşturmanın devamına gerek kalmadığı bildirilmiştir." (DHA)

        ARANAN ESKİ İSTİHBARAT DAİRESİ BAŞKAN YARDIMCISI VE BATMAN EMNİYET MÜDÜRÜ YAKALANDI

        FETÖ soruşturması kapsamında aranan İstihbarat Dairesi eski Başkan Yardımcısı ve Batman Eski Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan İzmir'de yakalandı.

        İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, açığa alınan eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı ve Batman Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan için İzmir'de operasyon düzenlendi. Hasan Ali Okan, İzmir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mali Şube ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. (İHA)

        BALIKESİR BANDIRMA'DA 2 KADIN TUTUKLULARA MESAJ İLETİRKEN YAKALANDI

        Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında Bandırma'da tutuklu bulunan polis yakınlarını cezaevine ziyarete gelen iki kadın, kollarına yazdıkları notu tutuklulara göstermeye çalışırken yakalandı.

        Alınan bilgiye göre, Sakarya Emniyet Müdürlüğünde görevliyken gözaltına alınan ve tutuklanan 4. sınıf emniyet müdürü E.M'yi eşi H.M. (36) ve polis memuru A.R.K'yi kız kardeşi A.K. (25), Bandırma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na ziyarete gitti.

        Görüşme sırasında el ve kollarını açarak tutuklu olan yakınlarına bir şeyler göstermeye çalışırken görevlilerin dikkati sonucu yakalanan iki kadının kollarında, "Asla kabul etme, bulmalarına imkan yok." gibi mesajlar içeren yazılar bulunduğu ileri sürüldü.

        Gözaltına alınan iki kadın, ifadelerinin ardından sevk edildikleri adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        SAMSUN'DA 4 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Samsun'da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında biri daha önce meslekten ihraç edilen 4 öğretmen adliyeye sevk edildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 1 Aralıkta gözaltına alınan, daha önce meslekten ihraç edilen N.İ. ile E.Y, M.İ. ve Ş.Tnin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi. (AA)

        KONYA'DA 15 KAMU ÇALIŞANI GÖZALTINA ALINDI

        Konyada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 15 kamu çalışanı gözaltına alındı.

        Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLocku kullandıkları öne sürülen, kamu kurumlarında çalışan 21 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerden 15ini yakaladı.

        Şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

        Adreslerinde bulunamayan 6 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. (AA)

        KIRIKKALE'DE 8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Kırıkkalede, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında kamuda çalışan 8 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülenFETÖ/PDY soruşturma çerçevesinde kamuda çalışan ve örgütle bağlantısı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi.

        İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile İl Müftülüğünde görevli 8 kişi gözaltına alındı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi. (AA)

        ÇANAKKALE'DE "FETÖ ABLASI" 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Çanakkale merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda örgütte "abla" olarak görev yaptıkları öne sürülen 10 kişi gözaltına alındı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Çanakkale merkezli 10 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

        Operasyonda örgütte "abla" olarak görev yaptıkları iddiasıyla 10 kişi yakalandı.

        Kente getirilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ