Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Atatürk Havalimanı'nda pilotlardan yavru kedi anonsu

        Cumartesi günü Atatürk Havalimanı'nda aprona nereden girdiği belli olmayan bir yavru kedi hareketliliği yaşandı. Pilotlar apronda önlerinden geçen yavru bir kedi ile karşılaştı. Bunun üzerine pilotlar, hem uçuş emniyetini kedinin tehlikeye düşürmemesi hem de kedinin yaşaması için hemen Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi'ne bilgi verdi.

        "ÖNÜMÜZDEN KEDİ GEÇİYOR"

        Bir pilot, kontrolöre "Önümüzden kedi geçiyor sağdan sola. Aldırırsanız seviniriz" anonsunu yaparken başka bir pilot ise, "Tam sağımızda 10 metre ileride küçük bir kedi var" anonsunda bulundu. Ekipler uçuş emniyetini kedinin tehlikeye düşürmemesi için bilgilendirme üzerine hemen harekete geçti. Uçuş trafiğinde her hangi bir olumsuz durum yaşanmazken ekipler de yavru kediyi arama çalışmalarına başlattı.

        KEDİSİ İÇİN AHL'DE NÖBET TUTMUŞTU

        Müzisyen Bahar Çınar, 3 yıl önce İstanbul Atatürk Havalimanı apronunda kayıplara karışan bir yaşındaki "Pamuk" adlı kedisi için havalimanında bir süre nöbet tutmuştu. Bir derneğin arama ve kurtarma ekibince termal kameralarla yapılan aramalara rağmen kedi bulunamamıştı. Kaybolan kedileri bulmak için apronun çeşitli yerlerine yemlerin bulunduğu kafesler kurulmuştu.

        24 SAAT MÜCADELE EDİYORLAR

        Atatürk Havalimanı apronunda köpeklerin uçaklar için tehlikeye yol açmaması için DHMİ ekiplerinin oluşturduğu köpeklerle mücadele timi 24 saat görev yapıyor. Yakalanan köpekler barınaklara götürülürken, köpeklerin havalimanına girme ihtimalinin bulunduğu bölgelere 9 adet metal kafes yerleştirilmişti. Ekipler, geçtiğimiz yıl yaptıkları çalışmalarla havalimanı apronuna giren ve girmeye çalışan 90'a yakın köpeği yakaladı.

        Gökhan ARTAN-İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ