Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem EGM'den "400 liralık sağlık raporu" iddialarına açıklama

        Emniyet Genel Müdürlüğü'nden (EGM) yapılan açıklamada, son günlerde sosyal medyada yayılan sürücü sağlık raporları için 350-400 lira ücret alınacağı iddiaları yalanlandı.

        Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada dolaşan iddialara cevap verildi.

        Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Son günlerde sosyal medyada; '2017 Ocak ayından itibaren sürücü sağlık raporlarının Devlet Hastanelerinden 350-400 TL civarında bedel ödeyerek alınacağı' yönünde haber ve duyurular paylaşılmaktadır.

        Sürücü sağlık raporları; 'Sürücü Adayları ve Sürücülerde aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik' hükümleri kapsamında, Aile Hekimliği, Devlet Hastaneleri veya Özel Hastanelerden alınmaya devam edilecektir.

        Sosyal medyadaki habnerler gerçeği yansıtmadığı gibi; bu yönde Genel Müdürlüğümüzce herhangi bir çalışma yapılmamaktadır."

        SOSYAL MEDYADAKİ İDDİA

        Sosyal medyada yayılan iddialarda, 1 Aralık 2016 tarihine kadar mevcut ehliyetlerin değiştirilmesi gerektiği; aksi takdirde yılbaşından sonra tam teşekkülü sağlık raporunun hastanelerden alınacağı ve 350-400 TL arası ücret ödenmek zorunda kalınacağı ileri sürülmüştü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ