Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem YBD'den AB'li muhataplarına tepki: Karalayıcı yorumları kınıyoruz

        Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Yargıda Birlik Derneği Başkanlık Divanı Üyesi Musa Heybet, Avrupalı muhataplarına seslenerek, "Türkiye'yi ve Türk yargısını karalayıcı yorumlar, değerlendirmeler ve bunun da bir kampanyaya dönüştürülmesine şiddetle karşıyız, bunları kınıyoruz. Biz şeffafız gelsinler, baksınlar. Türkiye'de neler oluyor? Ne gibi yanlış algılar var. Onların hepsini izah etmeye hazırız. Yeter ki bunu anlamak ve araştırmak istesinler" dedi.

        8 bin 200 hakim ve savcının üyesi bulunduğu Yargıda Birlik Derneği yönetim kurulu üyeleri Eskişehir'de düzenlenen bölge toplantısında hakim ve savcılarla biraraya geldi.

        Toplantıda konuşan Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Yargıda Birlik Derneği Başkanlık Divanı Üyesi Musa Heybet Avrupalı muhatapları, hakim ve savcılar, yargı derneklerinin tamamından derneklerini anlatmak için randevu talep ettikleri ancak olumsuz yanıt aldıklarını vurguladı. Türkiye'nin başına bu olayları getirenlerle Avrupalı muhataplarının bir dirsek temasının bulunduğuna dikkati çeken Heybet, "Araştırmadan, Türk yetkililerin savunmalarını almadan ön yargılı bir biçimde kendimizi anlatmaya yönelik başvurularımızın reddedilmesinin hukukla, objektiflikle bağdaşır bir yanı bulunmamaktadır. Dernek olarak bu noktada gereken cevapları muhataplarımıza verdik" diye konuştu.

        "BİZ ŞEFFAFIZ GELSİNLER, BAKSINLAR"

        Avrupalı muhataplarına seslenen Heybet, şöyle konuştu:

        "Şunu anlamaları lazım. Sadece Yargıda Birlik Derneği değil, Türk adli makamlarını muhatap almasınlar, kendi belirledikleri herhangi bir adliyeye gitsinler bir il veya ilçe adliyesine orada herhangi bir hakim, savcıyla görüşsünler. Türkiye'de neler oldu? Bu darbe nasıl yaşandı? Darbe sürecine gelinceye kadar hakim, savcılar sözde hukuk adına neler yaptılar? Yargı nasıl ele geçirildi? O hakim ve savcıların anlattıklarının altına biz imza atmaya hazırız. Kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Derneğinin sözde temsilcileri çünkü bunlar, gerçekten YARSAV'ın ilk kurulduğundan günden itibaren kuran arkadaşlarımız değil, belirli bir sayıdan sonra YARSAV'ı ele geçirmek için üye olmuş YARSAV'ı ele geçirmiş FETÖ'cü anlayışa sahip, hakim ve savcıların tek taraflı mailleri, sosyal paylaşım sitelerinden yaptıkları paylaşımlara itibar ederek ve bizlerin bilgisine başvurulmadan bu tür Türkiye'yi ve Türk yargısını karalayıcı yorumlar, değerlendirmeler ve bunun da bir kampanyaya dönüştürülmesine şiddetle karşıyız, bunları kınıyoruz. Biz şeffafız gelsinler, baksınlar. Türkiye'de neler oluyor? Ne gibi yanlış algılar var. Onların hepsini izah etmeye hazırız. Yeter ki bunu anlamak ve araştırmak istesinler."

        HABERTÜRK TV ANKARA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ