Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sakarya'yı alarma geçiren ölümün nedeni belli oldu

        Sakarya'nın Karasu Devlet Hastanesi şüpheli kimyasal ölüm üzerine karantina altına alındı. Hastalar başka yerlere sevk edilirken, AFAD ekipleri hastanede ölçüm yaptı. Ölçümlerde anormal duruma rastlanılmayınca karantine uygulaması kaldırıldı.

        KİMYASAL ZEHİRLENME İDDİASI ÜZERİNE HASTANE KARANTİNAYA ALINDI

        Karasu ilçesinde paniğe neden olan olay Darıçayırı Mahallesi'nde meydana geldi. Sağır ve dilsiz olan Nihat Türk, evinde çocukları tarafından hareketsiz şekilde bulundu.

        Çocukları, komşularının yardımıyla, sağlık ekiplerini arayıp yardım çağrısında bulundu. Eve giden sağlık ekipleri, yüzünde yanıklar olan Nihat Türk'ü Karasu Devlet Hastanesine götürdü.

        Burada yapılan kontrolde adamın öldüğü belirlendi. Cesedin yüzünde yanıkların olması, ağır kokuların da gelmesi üzerine hastane kimyasal zehirlenme vakası üzerine karantinaya alındı.

        Hastane görevlileri, AFAD ekiplerini arayıp istedi. Bu sırada hastanedeki tüm hastalar da Kocaali İlçe Devlet Hastanesine nakledilirken, içeriye giriş ve çıkışlara izin verilmedi.

        YÜZÜNDEKİ YANIKLAR ELEKTRİKLİ ISITICIDAN

        AFAD ekiplerinin ölçüm yaptığı hastanede anormal duruma rastlanılmadı. Bunun üzerine hastanedeki karantina uygulaması kaldırıldı.

        AFAD ekipleri, ölçüm yapmak için Nihat Türk'ün evine gitti. Evde yapılan ölçümlerde de anormal bir duruma rastlanılmadı. Yapılan araştırmada Nihat Türk'ün ısınmak için evinde elektrikli ısıtıcı yaktığı, yüzündeki yanıkların ve kokunun bundan kaynaklandığı belirlendi.

        Nihat Türk'ün 15 gün önce de kanser tedavisi gören eşi Bahriye Türk'ün vefat ettiği öğrenildi.

        Ramiz Kaan OKTAR/ SAKARYA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ