Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem FETÖ'den tutuklananlar ve gözaltına alınanlar 06.12.2016

        FETÖoperasyonları kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınan kişi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 6 Aralık Salı gününe dair haberler.

        Haberler anlık güncellenmektedir...

        KOZMİK ODA SAVCISI EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

        Kamuoyunda "Kozmik Oda" olarak anılan soruşturmayı yürüten ve Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, cumhuriyet savcısına ifade verdikten sonra emniyete geri götürüldü.

        Ankara'nın Cebeci semtinde 9 Kasım 2016'da, polis denetimi sırasında sahte kimlikle yakalandığı belirtilen Bilgili, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından öğle saatlerinde Ankara Adliyesine getirildi. Soruşturmayı yürüten savcıya bir süre ifade veren Bilgili, tekrar emniyete götürüldü. Bilgili'nin ifadesinin alınması işlemlerine, yarın devam edilmesi bekleniyor.

        Bilgili, kamuoyunda "Kozmik Oda" olarak anılan, Aralık 2009'da, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "suikast düzenleneceği" iddiası üzerine açılan soruşturmayı yürütmüştü.

        Savcılık, Genelkurmay Başkanlığı Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığına ait "devlet sırrı" niteliğinde belgelerin bulunduğu 11 ve 16 nolu odalarda (kozmik oda) arama yapmak istemiş, Genelkurmay Seferberlik Tetkik Dairesi Başkanlığı görevlileri ise çift kilitli çelik kapılarla muhafaza edilen odalardaki bilgi, belge ve arşiv kayıtlarının devlet sırrı niteliğinde, devletin güvenliğiyle ilgili doğrudan bilgiler içerdiğini belirterek, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 125. maddesi gereği cumhuriyet savcılığına bu odalara giriş izni verilemeyeceğini ifade etmişti.

        Bunun üzerine savcılığın talebiyle, o dönemde Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi olan ve FETÖ suçlamasıyla halen aranan Hakim Kadir Kayan, bu odalarda 20 gün boyunca arama yapmış, CD, dosya ve hard disklerden oluşan "gizli belgeler" dışarı çıkarılarak, FETÖ ile bağlantılı oldukları tespit edilen TÜBİTAK uzmanı bilirkişilere çözümletilmişti.

        Yıllarca Bilgili'de bulunan dosya, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığındaki yeni iş dağılımının ardından Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosuna verildi.

        Büroda görevli savcı, 38 şüpheli asker hakkındaki soruşturmayı, Mart 2015'te "takipsizlik" kararıyla sonuçlandırdı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı daha sonra "Kozmik Oda" soruşturmasında, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline "kumpas" kurulduğuna yönelik deliller elde edilmesi üzerine, arasında eski polis ve TÜBİTAK personelinin de bulunduğu bazı kişiler hakkında soruşturma açmıştı.

        HSYK Başmüfettişliği de "Kozmik Oda"da arama yapılmasına ilişkin işlemlerde imzası bulunan hakim ve savcılar hakkında soruşturma başlatmıştı. (AA)

        İSTANBUL'DA 49 HAKİM VE SAVCI SERBEST, 4 KADIN HAKİM VE SAVCI GÖZALTINDA

        Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla açığa alınan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca haklarında gözaltı kararı verilen 192 hakim ve savcıdan İstanbul'da görev yapan 49 hakim ve savcı, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 1 şüpheli de Aydın'da gözaltına alınıp İstanbul'a getirildi. 5 şüpheli ise adreslerinde bulunamadı.

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığını talimatıyla hakkında gözaltı kararı verilen İstanbul'da görevli 55 hakim ve savcının adliyedeki odaları ile evlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Karakuş'un talimatıyla arama yapıldıktan sonra 45'i gözaltına alındı.

        Adliyedeki odalarında ve evlerinde arama yapılan 4 kadın hakim ve savcı hakkında ise 3, 4, 6 ve 8 aylık küçük çocukları bulunduğu için gözaltı işlemi yapılmadı. Gözaltına alınmayan 4, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı nezarethanesinde tutulan diğer 45 olmak üzere toplam 49 hakim ve savcı, Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alındıktan sonra tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

        İstanbul nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgularının ardından 49 hakim ve savcı, adli kontrol uygulanarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        GİRESUN'DA "MAHREM İMAMI" 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Giresun merkezli 22 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonlarında 10 kişi gözaltına alınırken, operasyonun genişletilerek sürdüğü öğrenildi.

        Edinilen bilgilere göre, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) içerisinde 'mahrem imam' olarak adlandırılan kişilere karşı operasyon düzenlendi. Giresun merkezli yürütülen operasyon kapsamında 10 şahıs gözaltına alınarak sorgu işlemleri başlatıldı.

        Öte yandan 'ByLock' kullanıcısı olduğu öğrenilen bir öğretmen ve bir komiser yardımcısı çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        Haklarında işlem yapılan bir hakim ve savcı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İHA)

        MANİSA'DA 9 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        MANİSA'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında geçen 23 Kasım'da gözaltına alınan, Manisa İl Genel Meclisi eski Başkanı ve işadamı Hayrullah Solmaz'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi adliyeye sevk edildi.

        Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen 23 Kasım'da çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Operasyonda FETÖ/PDY ile ilişkisi olduğu ileri sürülen Manisa İl Genel Meclisi eski Başkanı ve AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nın kurucularından işadamı Hayrullah Solmaz ile M.B., İ.K., F.G., A.E., H.T., K.B., M.B., A.Ü. ve D.Y. gözaltına alındı. Gözaltına alınan 9 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.

        Adliyeye sevk edilen şüphelilerden işadamı Hayrullah Solmaz'ın inşaat şirketine de gözaltına alınmadan bir gün önce kayyum atanmıştı. (DHA)

        BOLU'DA 4 ASKER VE 1 EMEKLİ ASKER GÖZALTINA ALINDI

        Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda 4 asker ve emekli bir astsubay gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli farklı rütbelerdeki 4 asker ile 1 emekli astsubay, Bolu Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bazı belgelere el konulduğu belirtildi. (İHA)

        SİİRT MERKEZLİ 26 İLDEKİ OPERASYONLARDA 53 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Siirt merkezli 26 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 53 zanlının gözaltına alındığı bildirildi.

        Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Siirt merkezli 26 ilde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.

        Operasyonda, FETÖ/PDY ile irtibatı olduğu gerekçesiyle 53 kişinin gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, zanlıların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

        Açıklamada, haklarında gözaltı kararı bulunan 12 zanlının yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi. (AA)

        KARS MERKEZLİ 6 İLDEKİ OPERASYONLARDA 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Kars merkezli 6 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 4 zanlıdan 2si daha tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Kars, İstanbul, Ankara, Manisa, Adana ve Tokatta gözaltına alınan 16 şüpheliden 4ünün daha emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Harakani Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen 4 zanlıdan Özgür A. ve Turgay S. tutuklandı, Nuran E. ile Furkan Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Böylece aynı soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 9a yükseldi.

        Gözaltındaki 2 şüphelinin işlemleri ise devam ediyor.

        FETÖ/PDYnin ticari faaliyetlerini yürüttüğü belirlenen Harakani Özel Eğitim Yayın Yurt Hizmetleri Turizm İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret AŞnin yönetici ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından 16 kişi gözaltına alınmış, 29 Kasımda adliyeye sevk edilen 10 zanlıdan 7si tutuklanmıştı. (AA)

        BODRUM'DA YUNANİSTAN'A KAÇMAK İSTEYEN 2'Sİ KADIN 3 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        BODRUM'da, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na kaçma hazırlığındayken yakalanıp gözaltına alınan ve Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi oldukları ileri sürülen 8 şüpheliden, 2'si kadın 3'ü adliyeye sevk edildi.

        Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Bürosu Cumhuriyet Savcısı Sümeyra Çetin'in yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan operasyonda, geçen 29 Kasım'da Yunanistan'ın İstanköy Adası'na kaçma hazırlığı yapan 4'ü kadın toplam 8 FETÖ/PYD üyesi gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin arından şüphelilerden A.S. ve H.A. isimli kadınlar ile M.A., bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden elleri kelepçeli olan M.A., kendilerini görüntüleyen gazetecilerin "Hakkınızdaki suçlamalar için ne söyleyeceksiniz" sorusuna, "Ne suçlaması. Biz bir şey yapmadık" dedi. Diğer 5 şüphelinin ise polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. (DHA)

        ADIYAMAN'DA 12 ASKER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Adıyaman merkezli 17 ilde gerçekleştirilen FETÖ operasyonunda içerisinde muvazzaf askerlerin de bulunduğu 23 kişiden 12'si adliyeye sevk edildi.

        Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından FETÖ terör örgütüne yönelik geçtiğimiz günlerde 17 ilde operasyon gerçekleştirildi. Adıyaman merkezli Ankara, Balıkesir, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Malatya, Mardin, Mersin, Siirt, Şanlıurfa ve Yozgat illerinde 40 adreste arama yapıldı. Yapılan aramalarda 40 şahıstan 23'ü gözaltına alındı.

        Örgütün üst düzey yöneticilerinin gözaltına alındığı operasyonda 5 muvazzaf asker, 6 askeri öğrenci, 2 iş adamı olmak üzere 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 23 şahıstan 10'u, Adıyaman Emniyet Müdürlüğünde tamamlanan ifadelerinin ardından Adıyaman Adliyesine sevk edildi. Konuyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (İHA)

        ANTALYA'DA 60 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        ANTALYA'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda öğretmen, polis ve esnaf 60 kişi gözaltına alındı.

        Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezi ve ilçelerde önceden belirlenen çok sayıda adrese sabah erken saatlerde operasyon düzenledi. Operasyonda, FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla 60 kişi gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda flash bellek, hard disk, çeşitli dokümanlar, dijital materyaller ele geçirildi. Şüphelilerin haberleşmek için 'Bylock' yazışma programı kullandıkları ortaya çıktı. Şüpheliler, sağlık kontrolü sonrasında sorgulanmak üzere Asayiş şube Müdürlüğü'ne götürülürken, operasyon kapmasında 20 kişinin arandığı belirtildi. (DHA)

        MERSİN ERDEMLİ'DE 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Mersin'in Erdemli ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 13 kişi gözaltına alındı.

        Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada haklarında gözaltı kararı verilen, aralarında bir kooperatif başkanının, esnaf ve sağlık çalışanlarının da bulunduğu 13 kişi yakalandı.

        Gözaltına alınan şüpheliler emniyet müdürlüğüne götürüldü. (İHA)

        BOLU'DA 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        BOLU'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 4'ü esnaf, 5'i asker toplam 9 kişi gözaltına alındı.

        Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada hakkında gözaltı kararı çıkarılan 6'sı esnaf, 5'i asker 11 kişinin adreslerine polis ekipleri eş zamanlı baskın yaptı. Operasyonda esnaflar Y.A., E.R., İ.H.Ö., İ.K. gözaltına alındı. 2 kişi ise bulanamadı. Bolu 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli farklı rütbelerde 4 asker ile 1 emekli asker de gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bazı belgelere el konuldu. Şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından işlemleri için emniyete götürüldü. (DHA)

        DÜZCE'DE 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alındı.

        Alınan bilgiye göre, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, "terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla Milli Değerleri Yüceltme Derneği üyesi 7 kişinin ev ve iş yerlerine operasyon düzenlendi.

        Bazı belge ve dokümanlara el konulan aramalar sonrasında 7 kişi gözaltına alındı.

        Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ediyor. (AA)

        TRABZON'DA 2 POLİS GÖZALTINA ALINDI

        Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü yürütmüş olduğu FETÖ/PDY operasyonları kapsamında 2 polis memuru bylock kullandıkları gerekçesi ile gözaltına aldı.

        Edinilen bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri yürütmüş oldukları bylock soruşturması kapsamında dün 2 polis memurunu gözaltına alarak il Emniyet Müdürlüğü'ne sevk etti. Öte yandan bir süre önce gözaltına alınan eski Trabzon ve Samsun Polis Okulu Müdür İ.A.'nın tutuklu olarak bulunduğu Bahçecik Cezaevi'nden serbest bırakıldığı öğrenildi. (İHA)

        KARAMAN'DA 13 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        Karaman merkezli 8 ilde FETÖ/PDY operasyonlarına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan, aralarında doktor, polis, öğretmen ve öğrencilerin de bulunduğu 13 kişi adliyeye sevk edildi.

        Edinilen bilgiye göre, Karaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Karaman merkezli Konya, Van, Ankara, Manisa, Çorum, Diyarbakır ve Kayseri illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan 13 kişiyi evlerinde gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından 13 şüpheli adliyeye sevk edildi.

        Yürütülen soruşturma kapsamına gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden bazılarının ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi. (İHA)

        BOLU'DA 3 ESNAF GÖZALTINA ALINDI

        Bolu'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik düzenlenen operasyonda şüpheli 6 esnaf hakkında gözaltı kararı çıkartılırken, 3 esnaf gözaltına alındı.

        Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında Bolu'nun tanınmış 6 esnafı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Sabah saatlerinde Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 3 esnaf gözaltına alındı. Şahıslar sağlık kontrolü için İzzet Baysal Devlet Hastanesi'ne getirildiler. Polis ekiplerinin diğer 3 esnaf için çalışmalarını devam ettirdiği belirtildi. (İHA)

        DENİZLİ'DE 26 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında daha önce meslekten ihraç edilen 26 öğretmen gözaltına alındı.

        Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen, daha önce meslekten ihraç edilen 47 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince düzenlenen operasyonda 26 eski öğretmen gözaltına alındı.

        Evlerinde yapılan aramada çeşitli belge ve dokümanlara el konulan zanlılar, sağlık kontrolünün ardından emniyette götürüldü.

        21 şüphelinin aranmasına devam edildiği öğrenildi. (AA)

        KOCAELİ'NDE 3 KATIN KATİP ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

        KOCAELİ Adliyesi'nde görev yapan ve 'ByLock' haberleşme programını kullandıkları iddia edilen 3 kadın katip, gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

        Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri 1 Aralık günü Kocaeli Adliyesi'ne düzenledikleri operasyonda 'ByLock' haberleşme programı kullandıkları iddia edilen 3 kadın katibi gözaltına aldı. Şüpheliler, emniyette işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. (DHA)

        DİYARBAKIR'DA KAYAPINAR VE YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI GÖZALTINA ALINDI

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından, Kayapınar İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın ile Yenişehir İlçe Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu'nun, terör soruşturması kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

        Başsavcılıktan yapılan açıklamada, silahlı terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik soruşturmada Aydın ile Kurbanoğlu'nun gözaltına alındığı belirtildi.

        Açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmada da haklarında yakalama kararı çıkarılan 36 adliye personelinin gözaltına alındığı kaydedildi. (AA)

        SİVAS'TA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Sivas'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 5'i tutuklandı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY ile bağlantısı tespit edilen, aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu 7 kişiyi yakaladı.

        Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Emine D, Adnan D, Halil K, Murat Ş. ve Ahmet Ali K, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

        Şüphelilerden A.T. ve R.T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (AA)

        KIRIKKALE'DE 4 KİŞİ TUTUKLANDI

        KIRIKKALEde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında mahkemeye çıkarılan 8 kamu çalışanından 4'ü tutuklandı.

        İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturma kapsamında kamuda çalışan ve örgütle bağlantısı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve İl Müftülüğü'nde görevli 8 kişiden M.C., S.A., M.D. ve D.U. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp, Keskin Cezaevi'ne gönderildi. Şüphelilerden M.C. ve M.K. adli kontrollü, İ.S.U. ve S.B.'nin de savcılık kararı ile serbest bırakıldığı belirtildi. (DHA)

        DİYARBAKIR ADLİYESİ'NDE 36 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Diyarbakır Adliyesi'ne düzenlenen operasyonda 36 çalışan gözaltına alındı. (HABERTÜRK HABER MERKEZİ)

        SİVAS MERKEZLİ OPERASYONLARDA 14 ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

        Sivas merkezli 11 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 14 öğretmen gözaltına alındı.

        Sivas Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDYnin okullarında yöneticilik ve öğretmenlik yaptığı tespit edilen, örgütle bağlantılı 28 öğretmenin yakalanması için operasyon başlattı.

        Operasyonda, Sivasta 6, Ankara ve Kayseride 2'şer, Isparta, Yozgat, Manisa ve Kocaelide 1'er öğretmen gözaltına alındı.

        Şüpheli öğretmenler, sağlık kontrollerinin ardından Sivas Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

        Hakkında gözaltı kararı bulunan 4 ildeki 14 öğretmenin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. (AA)

        AFYONKARAHİSAR'DA 5 KİŞİ TUTUKLANDI

        Afyonkarahisar'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 13 şüpheliden 5'i tutuklandı.

        Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 30 Kasım'da gözaltına alınan, aralarında kamu çalışanlarının da yer aldığı 13 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Afyonkarahisar Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Zanlılardan bazılarının örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı öğrenilmişti. (AA)

        YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE AKADEMİSYEN OLAN 14 KİŞİ TUTUKLANDI

        Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) akademik yapılanmasına yönelik Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 şüpheli akademisyenden 14'ü tutuklandı.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından, FETÖnün akademik yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 30 şüpheliden 2'si savcılıkça tutuksuz yargılanmak üzere, 2'si de adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

        Savcılıkça silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 26 şüpheliden 14'ü tutuklandı, 12'si ise adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı.

        Şüphelilerden bazılarının FETÖ'nün şifreli haberleşme programı olan ByLock'u kullandığı, FETÖ'nün talimatı ile TMSF'ye devredilmeden önce Bank Asya'ya yüksek meblağlarda paralar yatırdıkları, başka bankalardaki hesaplarını söz konusu dönemde Bank Asya'daki hesaplarında topladıkları iddia edilmişti.

        Akademisyenlerden 20sinin Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edildikleri belirtilmişti. (AA)

        KILIÇDAROĞLU'NUN BAŞDANIŞMANI GÖZALTINA ALINDI

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Fatih Gürsul, FETÖ'den gözaltına alındı.

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Fatih Gürsul, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara'da gözaltına alındı. Gürsul'un ByLock kullandığı iddia edildi. (IHA)

        GAZİANTEP'TE ADLİYEYE SEVK EDİLEN 15 MÜFTÜLÜK PERSONELİNDEN 3'Ü TUTUKLANDI

        Gaziantepte Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 15 müftülük personelinden 3ü tutuklandı.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İl Müftülüğünde görevli, aralarında imam, Kuran kursu eğitmeni ve vaizlerin de bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.

        Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 3ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 12si ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. (AA)

        AYDIN'IN NAZİLLİ İLÇESİNDE GÖZALTINA ALINAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

        Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı.

        Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi.

        Operasyonda, kapatılan özel bir hastanede göz doktoru olduğu öğrenilen F.Y. ve eşi H.Y. gözaltına alındı.

        Şüphelilerin evinde yapılan aramada dijital verilere el konuldu.

        Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ