Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu 7 Aralık hava durumu ! İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Bu saatlere dikkat!
        1

        Meteoroloji, Orta ve Doğu Karadeniz'de yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı. Açıklamada, saat 18.00'de başlayacak yoğun kar yağışının yarın saat 12.00'ye kadar etkili olacağı belirtildi.

        2

        Açıklama şöyle: Orta ve Doğu Karadeniz'de görülen yağışların, bugün akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

        3

        Kıyı kesimde hafif bir örtü yapması beklenen kar yağışlarının, iç ve yüksek kesimlerde yer yer 20 cm'nin üzerinde yeni bir örtü yapacağı tahmin ediliyor.

        4

        08.12.2016 Perşembe günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma, yüksek ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        5

        Bugün Marmara'da İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yağmur geçişleri bekleniyor. Bursa ve Bilecik'te karla karışık yağmur beklentisi var. Bolu'da da kar yağışı bekleniyor.

        6

        Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        7

        Yağışların; akşam saatlerinden sonra Giresun'un doğusu, Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, Marmara ve kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimler ile akşam saatlerinden itibaren Karadeniz kıyı kesiminde de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

        8

        Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, sıcaklıklar yarından itibaren düşüyor. Türkiye genelinde 6-8 derecelik bir soğuma var.

        9

        Önümüzdeki cumartesi ve pazar günü Doğu'daki kar yağışının etkisini azaltacağını belirten Öztel, "Soğuk hava nedeniyle kar erimeyecektir" dedi.

        10

        Öztel, Batı bölgelerde önümüzdeki hafta ortası kar yağışının etkili olabileceğini belirterek, "Önümüzdeki hafta çarşamba günü için şu anda kar tahmini yapabiliyoruz ancak bu hafta cuma gününden sonra daha net konuşabileceğiz" ifadelerini kullandı.

        11

        İstanbul'da perşembe ve cuma günü rüzgar kuvvetli ve sert esecek. Sıcaklık 4-5 derece hissedilecek.

        12

        İstanbul'da havanın akşam saatlerinden sonra rüzgarın kuzeyden esmesiyle daha da soğuması bekleniyor.

        13

        Bugünden sonra İstanbul'da hava daha soğuk olacak ancak sıcaklıkların haftasonu tekrar yükselmesi tahmin ediliyor. Önümüzdeki pazartesi ve salı günü ise tekrar düşecek.

        14

        Çarşamba günü Karadeniz kıyılarında görülecek yağışların karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Zonguldak, Bartın ve Artvin'in kıyı kesimlerindeki yağışlar ise kar şeklinde olacak. İç kesimlerde yağışlar kar şeklinde yüzünü gösterecek.

        15

        İç Anadolu bölgesinin güneyinde ve Doğu Anadolu bölgesinin güneyinde sabah ve gece saatlerinde sis beklentisi var. Sıcaklıklar da azalmaya devam edecek.

        16

        Öte yandan TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı başladı.

        17

        Perşembe günü yağışlı havanın alanını daralttığı ve doğuya doğru hareket ettiği görülüyor.

        18

        Perşembe günü Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağışlar var. Yağışlar genellikle kar şeklinde olacak. İç kesimlerde tamamen sis etkili olacak.

        19

        Sıcaklıkların da düşmesiyle birlikte karla karışık yağmur yağışları kara dönüşecek. Çorum çevrelerinde de kar yağışı bekleniyor.

        20

        Cuma günü yurt genelinde parçalı az bulutlu bir hava hakim olacak. Yine Karadeniz kıyı şeridinde ve Çorum çevrelerinde kar yağışı etkili olmaya devam edecek.

        21

        Cumartesi yurtta hava durumu

        22

        Pazar yurtta hava durumu

        23

        Ardahan'da etkili olan dondurucu hava hayatı olumsuz etkilerken, dün gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında 32 dereceyle Ardahan'ın Göle ilçesinde ölçüldü.

        24

        Ardahan'da soğuk hava yeniden etkili olmaya başladı. Vatandaşlar ekli 32 dereceye kadar ulaşan soğuk hava karşısında zor anlar yaşıyorlar.

        25

        Soğuk havada yürüyemekte bile güçlük çeken vatandaşlar, ''Bu soğuk havaya ancak biz dayanırız. Saat 9 ve araçtaki derece eksi 25'i gösteriyor. Çok soğuk ve araçlar bile zor çalışıyor.'' diye konuştular.

        26

        Yaya vatandaşların kaşları ve bıyıkları buz tutarken, soğuk yüzünden donan araçlar güçlükle çalıştırabiliyor. Okula giden öğrenciler ve işe giden vatandaşlar sabah erken saatlerde adeta soğukla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Meteoroloji yetkilileri soğuk havanın hafta sonuna kadar etkisini devam ettirmesinin beklendiğini belirtiyorlar.

        27

        Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

        28

        Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın sabah saatlerine kadar havanın Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl'de az bulutlu, Adıyaman'da ise parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        29

        Sıcaklıkların 3 - 6 derece azalacağı, rüzgarların kuzeyli yönlerden hafif kuvvette, yer yer orta kuvvette eseceği öngörülen bölgede, gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don, yer yer sis ve pus bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

        30

        5 İLE HORTUM UYARISI: Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi (BTUM), bölge genelinde sıcaklıkların 4 dereceye kadar düşeceğini bildirdi.

        31

        BTUM tarafından yapılan açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre bölgemiz geneli Elazığ, Malatya, Tunceli, Adıyaman ve Bingöl'de rüzgarın kuzeybatılı yönlerden saatte 50 kilometre hıza kadar kuvvetli eseceği tahmin edilmektedir" denildi.

        32

        İHA'nın haberine göre, açıklamada "Kuvvetli rüzgar sebebiyle oluşabilecek çatı uçması, hortum, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadesi kullanıldı.

        33

        Havanın az bulutlu geçeği bildirilen açıklamanın devamında ise, sıcaklıkların gece sıfırın altında seyretmesi nedeniyle oluşabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı dikkat edilmesi gerektiği kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ